Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Bulkaz'ın Çocukları, Konya'ya da Acımadı!

Sadece bir yıl önce bu zamanları düşünün biri gelip size diyor ki, haftalar kala Uşak Sportif Avrupa Kupalarına katılmayı garantileyecek diye.” Hadi canım sen de” derdi, kim olsa. Buna inanan bir avuç insan; Başta Ozan Bulkaz ve Fatihhan Erdoğan ve 12 aslan gibi oyuncu.

Bugün Torku Konya Selçuk Üniversitesi’ni 91-78 yenerek seneye şehrimizi Avrupa Kupaları’na taşıyacak galibiyet sayısına erişmeyi başardılar. Konya Torku’da öyle bir Troy vardı ki, resmen canımızı okudu. Ancak özellikle yabancı oyuncuların katkısı ile Uşak Sportif zorlu geçen maçta rakibini yenerek, taraftarını mest etti.

Troy Akeem öyle bir oynadı ki ( 33 numara ) , 34 sayı ile nerdeyse tek başına Konya temsilcisini ayakta tuttu. Troy’a karşılık veren Uşak Sportif’in yabancıları oldu. Zor maçı özellikle son periyodda ki başarılı oyunla 91-78 kazanarak ligdeki 16. Galibiyete imza attılar.

Maç boyunca Torku Konya hocası Aziz Bekir’in agresif davranışları, Torku Konya bench’inin taraftarla ikili diyaloglara girmesi ve maç baş hakemi Fatih Sözylemezoğlu’nun yanlı kararları maçın kötü hareketleri olarak ön plana çıktı.

Maça Uşak Sportif Warren, Zupan, Alper, İbrahim ve Holman ilk beşi ile başlarken, Aziz Bekir Torku Konya’yı Derrick, Yunus, Burak, Troy Akeem ve Sean Williams şeklinde sahaya sürdü.

Torku Konya Maça Çok Hızlı Başladı

Maçın ilk sayıları Troy Akeem’den geldi. Uşak Sportif gerçekleştirdiği ilk 4 hücumdan eli boş döndü. Troy’un ikinci turnikesi, Alper, İbrahim ve Zupan’la hücumlardan kırmızı siyahlıların boş dönmesi sonucu maç bir anda 0-9’a geldi.

Warren’ın turnikesi Uşak Sportif’e nefes aldırdı ve maçın ilk sayılarını Uşak Sportif Warren ile buldu.  Konya ekibinde Burak’ın pota altı sayısına, Orhan Hacıyeva iki tane 3 sayılık isabetle karşılık verince periyodun bitimine 6 dakika kala maç 8-11’e geldi.

Fark Açılmaya Başlayınca Bulkaz Mola Aldı

Bu dakikadan itibaren, pota altında akıllı hücumlar yapan Aziz Bekir’in öğrencileri, periyodun bitimine 1 dakika kala 12-18 öne geçmeyi başardılar. Carter’in serbest atışlarının ardından Troy Akeem öyle bir smaç vurdu ki görülmeye değerdi. 14-20. Hemen ardından Yunus’un Eli Holman’a yaptığı basket faul sonucu skor 18-20’e geldi. Fark 4 sayıya çıktıktan sonra, Holman’ın asistine Carter muhteşem bir smaç vurunca sanki Troy’a nazire yaptılar.

Karşılıklı sayıların ardından Carter’ın Alley Oop’una Holman harika bir smaç vurunca taraftar ayağa fırladı. 26-26 (06.08) Karşılıklı sayıların ardından periyodun bitimine 5 dakika kala 29-28 öne geçmeyi başardık.

Troy Akeem Durdurulamıyor

Troy Akeem bu anda üstüste sayılarla takımına hayat verdie ve Torku Konya 31-35 öne geçmeyi başardı. Holman’ın basket faulü skora denge getirdi. 35-35. Bu an da Ozan Bulkaz Zupan’ın yerine tekrar Hacıyeva’yı oyuna aldı. Hacıyeva’nın 3 sayılık isabeti ile farkı Uşak Sportif 6 sayıya çıkarmayı başardı. 42-36 . İkinci periyod karşılıklı sayıların ardından 43-39 Uşak Sportif’in üstünlüğü ile tamamladı.

Üçüncü Periyodun Sonunu Uşak Sportif Kötü Oynadı

İkinci yarının ilk sayılarını Uşak Sportif Warren ile buldu. 45-39. Torku’dan Anthony’ın turnikesi ile 45-41’e gelen maç, Burak’ın önce turnike ardından, 3 sayılık isabeti ile 45-46 Torku’nun öne geçmesini sağladı. Troy Akeem ve Holman arasında karşılıklı sayılarla geçilen bu bölüm sonunda Uşak Sportif 48-48 beraberliği sağlamayı başardı. Bu andan itibaren adam adama savunmada Uşak Sportif Derrick’i boş bırakınca, Torku Konya Derrick’in üç sayılık isabeti ile yeniden öne geçmeyi başardı. 48-51

Alper Oyuna Konsantre Olamıyor

Warren’in içeriye harika kat edişleri ve aldığı sorumluluk ile skor 50-51’e geldi. Alper serbest atışlardan 2 de 0 yapıp ardından da teknik faul alınca bir anda Torku Konya Troy Akeem’in sayıları ile 54-57 öne geçmeyi başardı. Warren’in sayılarına Anthony karşılık verince 3. Periyod 58-62 Torku Konya Selçuk Üniversitesi’nin galibiyetiyle geçildi.

Son Periyod Şeker Gibi Geçti

Son Periyod’a Uşak Sportif yine Warren’ın üç sayılık isabeti ile başladı. Warren’ın periyod başında aldığı sorumluluk, doğru hücum tercihleri ile birleşince 63-62 öne geçtik. Harika pasları Holman Alley oop la tamamlayınca 65-62 takımımız farkı 3 sayı açmayı başardı. Bu dakikalar Orhan’ın güzel oyununa, Barış’ın doğru hücum tercihleriyle karşılık vermesiyle geçti. Anthony’in 3 lüğü ile 68-69 Torku Konya öne geçmeyi başardı.

Carter’in sayılarına Zupan 3 sayılık atışlarla destek verince bir anda fark 8 sayıya çıktı. 76-69. Troy’un smacı ile Uşak Sportif’e skor olarak yaklaşan Torku Konya’ya cevabı, üst üste iki 3 sayılık isabet ile Miha Zupan karşılık verdi.

Zupan’ın Üç Sayılık İsabetleri Maçı Bitirdi

Burak’la direnmeye çalışan Torku Konya’nın biletini Miha Zupan’ın üçüncü üç sayılık isabeti kesti. Orhan’ın sayılarının ardından Carter’ın üç sayılık isabeti gelince Uşak Sportif maçı 91-78 kazanarak ligdeki 16. Galibiyetini aldı ve Avrupa kupalarına katılmayı garantiledi.

Maç Kritiği

Galibiyete çok fazla derecede ihtiyacı olan Torku Konya Selçuk Üniversitesi ile kıran kırana bir maç oynayan Uşak Sportif’te yabancı oyuncuların iyi oyunu maçın kazanılmasında en önemli etkendi. Ozan Bulkaz’ın aldığı doğru molalar ve sakinliği, maç baş hakemi Fatih Söylemezoğlu’nun yanlı kararlarının önüne geçmeyi başardı. Özellikle Miha Zupan’ın üst üste attığı 3 üç sayılık isabet bizleri mest etti. Maçın en kritik anlarında Warren ve Orhan’ın aldığı sorumluluk, Holman ve Carter’in iyi oyunuyla birleşince Torku’da 34 sayı atan Akeem’in çabaları boşa gitti.

Maçın Adamı; Troy Akeem Gillenwater 34 sayı 7 ribaund

Maçın Kötüsü; Sean Williams 28 dakika 0 sayı 5 ribaund

Maçın Hareketi; Holman’ın asisti, Carter’in smacı

Maçın Kötü Davranışı; Fatih Solak’ın taraftarla girdiği diyalog


Uşak Haber Merkezi Spor Editörü &Uşak Son Nokta Yazı İşleri Müdürü  //  Kerim ÇİBER
Foto  //  Ali Çuhadar
Kamera  //  Halil Çavuşoğlu
Spiker - Röportaj  //  Sema Akbulut - Leyla Yağcızeybek
Yorumlar

ahmet 11 Yıl Önce

haydi gözünüz aydın göründümü avrupa yolu !

yalım terzi 11 Yıl Önce

helal olsun size basketbol haberleriniz muhteşemmmm

Özgür Kiraz 11 Yıl Önce

avrupa kupalarına gideceğimiz zaten haftalar öncesinden belliydi, kesinleşmiş oldu. yalnız, gelecek sezon daha zor geçecek demektir bir bakıma da. zira bu sene pek çok rakibimiz, avrupa'dan yorgun döndüklerinden ligde zorlandılar ve bunu da avantaja dönüştürdük. tersi durum bize olacaktır. bu noktadan sonra takıma doğru dürüst bir sponsor bulunması şart. zira kadro, avrupa maçları için yetersiz. kaliteli oyuncular gelebilir bundan sonra ama para bulmak da şart. önümüzdeki üç maç, çok kritik. gs maçı çok önemli ama ertelendi. gs formsuz iken karşılaşsak güzel olacaktı ama kısmet. tebrikler uşak sportif. carter oynayınca böyle oluyor. orhan'ın da sakatlığı geçmiş anlaşılan :)

MEHMET 11 Yıl Önce

helal olsun :)))

neşet 11 Yıl Önce

herkes çok sevinmekte haklı ama bu kulübün önce taraftara sonra sponsora ihtiyacı var bu başarı devam etmeyi istiyorsak salonu doldurmak ve daha fazla kombine almak gerekiyor .torku maçı bile dolu değildi sadece büyük maçlarda taraftar olunmaz her maça aynı önemi verirsek başarı daha yükseğe çıkar

Daha Fazla Haber
Güncel
Gençlik kolları başkanlığına aday olduk kıymete bindi meğer gençlere bırakamayacakları kadar değerliymiş, biz yeni anladık.
Güncel
Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmak, Şehit ailelerini yıkmak pahasına konuşan siyasiler susun ve HALKA KULAK VERİN
Yaşam
CMB Yachts'ın Zarafet ve Güç Buluşması: Fortuna Yachts
Yaşam
Spor Çantasında Mutlaka Olması Gereken 5 Özellik
Yaşam
Doğal Taşlı Gümüş Takı Nasıl Olur? Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Sağlık
Apikobal Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?
Teknoloji
Mobil Ödeme Bozdurma Nedir?
Yaşam
Tahta Kurusu İlaçlama
Yaşam
Uygun Fiyatlarla Seyyar Tuvalet Kiralama
Yaşam
Aracınızın Kozmetiği Pasta Cila