Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Vali Yavuz ile Belediye Başkanı Cahan'dan UTSO'ya Ziyaret!

Uşak Valisi Seddar Yavuz ile Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Nisan ayı meclis toplantısına katılarak yönetim kurulu üyelerine ziyarette bulundular.

UTSO Meclis Başkanı İsmail Karaman’ın Uşak Ticaret ve Sanayisi adına brifing verdiği toplantıda üyelerin sorunları tartışıldı. Toplantıya Uşak Valisi Seddar Yavuz ile Belediye Başkanı Nurullah Cahan da katıldı.

Uşak sanayisinin lokomotifi geri dönüşüm sektöründeki sorunlar, Organize sanayi bölgelerinin sorunları, Uşak’ın ar-ge potansiyelinin düşüklüğü, İlin elektrik sorunu ve Türkiye’de ki seramik kümelenmesine UŞAK’ın olmayışı sorunlarını dile getiren UTSO Meclis Başkanı İsmail Karaman, bu sorunlarla ilgili bugüne kadar yaptıkları çalışmaları ve sorunlara ait çözüm önerilerini Uşak Valisi Seddar Yavuz ve Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan’a iletti. Konuşmasının sonunda ilin kanaat önderi Valilik ve Belediye Başkanlığının sorunlarla ilgili yardımlarına ivedilikle ihtiyaç duyduklarını söyleyen Karaman, meclise teşrifleri için Vali Yavuz ve Belediye Başkanı Cahan’a teşekkürlerini iletti.

Vali Seddar Yavuz: Bir ülkenin kalkınması siyasi ve ekonomik istikrarına bağlıdır

Toplantıda meclis üyelerine hitap eden Vali Seddar Yavuz, bir ülkenin en kıymetli insanlarının girişimciler olduğunu belirterek; "Biz bunun bilincinde olan insanlarız, siz üreten, risk alan ve bu ülkenin gelişmesine, kalkınmasına ve istihdama önemli katkılarda bulunan insanlarsınız. Hedeflerinize ulaşmanız, kazanmanız ve kazandırmanız için; ülkenin kalkınması gelişmesi ve büyümesi için siyasi istikrar en önemli unsurdur” dedi.

Siyasi istikrarın ülkenin her anlamda gelişme ve kalkınmasının en önemli dinamiği olduğunu vurgulayan Vali Seddar Yavuz; “Biz ülkemizi seviyoruz, biz insanımızı seviyoruz. Türk insanının çalışkanlığı, yeteneği, ülkenin genç nüfusu elbette bazı güçlerin hoşuna gitmiyor. İstiyorlar ki bu coğrafyada hep karışıklık olsun, hep kavga olsun. Bizim insanımız artık bu oyunlara gelmiyor. Artık, bizim insanımız tercihini demokrasiden; istikrardan, gelişme ve kalkınmadan yana kullanıyor” ifadelerine yer verdi.

Son aylarda yaşanan ve ülkenin temel dinamiklerini sarsmaya yönelik bir kısım iç ve dış kaynaklı girişimlerin karşılık bulmadığını ifade eden Vali Yavuz; “Ülkemizin iç huzurunu, barışını sabote etmeye yönelik bu tür girişimler ekonomimize de elbette zarar veriyor. Ancak, sanayicimiz, iş adamlarımız rasyonel yatırımlarla, ihtiyatlı ve temkinli yaklaşımlarla bu tür dalgalanmaların üstesinde gelebiliyor. Uşaklı sanayici ve işadamlarımız da yüzyılı aşkın süredir Türk ekonomisinin güçlü aktörleri arasında yer alıyor. Bugün Uşaklı sanayici ve iş adamlarımız, tekstil, deri, geri dönüşüm, seramik vb. alanlarda söz sahibi bir konumda bulunuyor” şeklinde konuştu.

Yavuz: Uşak'ta çözülmeyecek büyüklükte bir mesele yok

Uşak’ta, girişimci yapıya sahip insanlarda çok ciddi bir potansiyel gördüğünü ifade eden Vali Yavuz; “Uşak, insanlarıyla çok başarılı bir şehir. Kendimize haksızlık yapmayalım. Uşak önemli işleri başarmış bir şehir ve ivmeyi Uşaklıların kendisi yakalamış. Daha sonra dışarıdan insanlar Uşak’taki potansiyeli görmüş ve burada yatırım yapmaya başlamış. Uşak insanı başarılı bir yapıya, girişimci bir ruha sahip. Sorun çözme becerisi üst seviyede. Belki eksiklik olarak ifade edebileceğimiz bir konu toplu olarak hareket etme kabiliyetidir. Şehirde olması gereken en önemli unsur birlikte hareket etme becerisidir. Bir ortak Uşaklı şuuru geliştirmeliyiz. Farklı fikirlerimizi farklı düşüncelerimizi Uşak’ın ve ülkemizin menfaati doğrultusunda uyumlaştırmalıyız. Herkesin benzer öncelikleri savunduğu bir Uşak’ı yaratabilirsek bizim açımızdan bu dönemde başarılamayacak her hangi bir şeyin olduğunu düşünemiyorum. Önümüzdeki dönemde hep birlikte oluşturulacak bir yol haritası ve bunların önceliklerinin belirleneceği bir platform oluşturmamız gerekir. Uşak’ta aşılamaz denilecek ölçekte, çözülmeyecek büyüklükte bir mesele yok” ifadelerini kullandı.

Hükümetimizin kalkınma ve gelişme hedefleri doğrultusunda gerek ilimize gerekse bölgemize yönelik bir ilgisinin bulunduğuna vurgu yapan Vali Seddar Yavuz; “Sayın Başbakanımızın ilimize gösterdiği ilgiyi iyi değerlendirmek; bu ilgiden hareketle önümüzdeki süreçte Uşak'ın sorunlarını hep birlikte tespit edip bu sorunların çözümünde nokta atışı diye tabir edebileceğimiz isabetli yaklaşımlar geliştirmemiz gerekiyor. Uşaklı sanayici ve işadamlarında bunu başaracak enerjinin, bilgi ve tecrübenin bulunduğuna inanıyorum” dedi.

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan ise meclis toplantısında yaptığı konuşmasında; “Öncelikle belirtmek istiyorum ki ilk ziyaretimi Uşak Ticaret ve Sanayi Odasına yapıyorum. Bu yüzden bu toplantının benim için önemi büyük. Sektöre destek anlamında bizlerin çöp toplama merkezlerinde yaptığımız uygulamayı genişletebiliriz. İlin sanayi ve ticaret yapısını güçlendirmek için sizlerin girişimciliğine çok ihtiyacımız var. Kentsel dönüşümün tamamlanması ardından ticaret hayatının daha da ilerleyeceğini düşünüyorum. Dönüşüm ilin vizyonunu genişletecektir. Bu çalışmalar içinde Uşak ticaret ve sanayi odası ile birlikte yapılacak tüm projelere açığız. Hep birlikte güzel gelişmelere imzalarımızı atacağımıza inanıyorum.” şeklinde konuştu. Cahan konuşmasının ardından İsmetpaşa Caddesi, Trafik sorunu, Gıdacılar sitesi, Kentsel dönüşüm, Dokuzsele çayı, ekmek fiyatları konularında üyelere cevaplar verdi.

Vali Yavuz ile Belediye Başkanı Nurullah Cahan, daha sonra UTSO Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundular.
Yorumlar

UŞAKLI 11 Yıl Önce

yöneti̇m kurulu üyeleri̇nden deri̇ci coşkun güngör karma osbd yöneti̇m kurulu üyesi iken bi̇rçok haksızlık ve hukuksuzluklara i̇mza atmıştır.i̇nşalah burada bi̇razcık dürüst olur.

Daha Fazla Haber
Güncel
Uşak'ta direğe çarpan araç sürücüsü hayatını kaybetti, 1 kişi ağır yaralı
Yaşam
Keçe ile Tanışın: Temel Malzemeler ve Kolay Projeler
Yaşam
Promosyon USB Bellek Çeşitleriyle Başarılı Reklam Çalışmalarına İmza Atın
Güncel
Gençlik kolları başkanlığına aday olduk kıymete bindi meğer gençlere bırakamayacakları kadar değerliymiş, biz yeni anladık.
Güncel
Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmak, Şehit ailelerini yıkmak pahasına konuşan siyasiler susun ve HALKA KULAK VERİN
Yaşam
CMB Yachts'ın Zarafet ve Güç Buluşması: Fortuna Yachts
Yaşam
Spor Çantasında Mutlaka Olması Gereken 5 Özellik
Yaşam
Doğal Taşlı Gümüş Takı Nasıl Olur? Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Sağlık
Apikobal Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?
Teknoloji
Mobil Ödeme Bozdurma Nedir?