Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Bakan Eroğlu Projelere Tam Destek Sözü Verdi!

Bugün Uşak'a gelerek ziyaretlerde bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Banaz ziyaretinin ardından Uşak Valiliği, Uşak Belediyesi ve Uşak Ak Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Cahan'ın projelerine tam destek sözü veren Eroğlu, Bakanlık olarak üzerlerine düşen ne varsa yapacaklarını söyledi.

Sabah saatlerinde Uşak'ın Banaz İlçesi'nden ziyaretlerine başlayan Bakan Eroğlu, Banaz'daki temaslarının ardından Uşak'a geldi.

Banaz ilçesindeki programın ardından Uşak’a gelen, burada Vali Seddar Yavuz ve il protokolü tarafından karşılanan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Valilik şeref defterini imzaladı. Bakan Eroğlu, Vali Seddar Yavuz’dan brifing aldı.

Bakan Eroğlu; “Uşak en çok yatırım alan illerimiz arasında”

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na, İlimizin genel durumu hakkında Vali Seddar Yavuz tarafından bir birifing verildi.

Vali Yavuz, Bakan Eroğlu’na ilimize yapmış oldukları yatırımlar ve devam eden yatırımları memnuniyetle karşıladıklarını, Uşaklı vatandaşlar adına şükranlarını ilettiğini ifade etti. Vali Yavuz’un brifinginin ardından, ilimizde Orman ve Su İşleri Bakanlığı bünyesinde yürütülen çalışmaları değerlendiren Bakan Eroğlu, Uşak’ın nüfusuna oranla Türkiye’de Orman ve Su İşleri Bakanlığının en fazla yatırım yaptığı iller arasında ilk sıralarda yer aldığını ifade etti.

Bakan Eroğlu “Uşak İlini seviyorum, kendi İlim gibi görüyorum. Her fırsatta burada bakanlık olarak yaptığımız çalışmaları yerinde incelemek, ilimiz ve ilçelerimizdeki gelişmeleri yakından takip etmek için sık sık Uşak’a geliyorum. Uşak müteşebbis insanların memleketi, çalışkan ve başarı insanlarımız var. Bizler de hükümetimizin eğitim, sağlık, ulaşım gibi yatırımlarının yanı sıra Bakanlık olarak Uşak’ı barajlarla, göletlerle, sulama tesisleriyle donatıyoruz. İçme suyu konusunda da daha önce çalışmalarımız olmuş, baraj ve içme suyu arıtma tesisi konusunda yatırımlar yapmıştık.  Bu konuda Uşak ilimiz nüfusuna oranla yatırım yaptığımız ilk iller arasında yer alıyor. Bunun yanı sıra Ulubey kanyonlarındaki çalışmamızda güzel aşamalar kat ettik, şimdi Banaz ilçemizdeki Hamam Boğazı mevkiinin en iyi şekilde değerlendirilmesi noktasında yeni bir hamle içindeyiz. Uşak’ı kaplıca, termal ve doğa turizmine açmak, bölgeyi turizm güzergahına dahil etmek istiyoruz. Şehir merkezinde belediyemiz tarafından yapılması planlanan yeni dönüşüm alanlarına gerekli desteği sağlayacak, bakanlık olarak gerekli tahsisatı yapacağız. Uşak devlet yatırımları açısından artık unutulan bir il değil” dedi.

Uşak ilinin sağlık alanında yeni büyük devlet hastanesiyle önemli bir tesise kavuştuğunu, kısa mazisine rağmen Uşak Üniversitesi’nin örnek gösterilen çalışmalara sahip olduğunu ifade eden Bakan Eroğlu; “Uşak ilimize, Valimize ve yerel yöneticilerimize; gerek hükümetimiz gerekse bakanlığımız imkanlarıyla destek vermeye devam edeceğim, Uşak ilimiz gelişmeye devam ediyor, geleceği yıldızı parlak bir şehir” dedi.

Cahan: Eğitim Kampüsü Alanının Tahsisi Sözünü Aldık

Daha sonra Ulu Camii'de Cuma namazını kılan Eroğlu, buradan Dülgeroğlu Oteli'nde düzenlenen yemeğe katıldı. Uşak Belediyesi tarafından Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu onuruna hazırlanan yemekten önce, ilk olarak Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan konuşmasını yaptı. Cahan ''Biz Uşak Belediyesi olarak icraat zamanı diyoruz. Seçimden önce vaaddetmiş olduğumuz kentimizin geleceğini yeniden inşaa etme adına ortaya koyduğumuz ''Kent Park'' ve ''Yeni Kent Meydanı'' projesinin çalışmalarını başlatmıştık. Bugün sayın Bakanımızdan daha önceden yaptığımız istişareden Eğitim Kampüsü'nü taşıyacağımız yerle ilgili, Orman ve Su İşleri Bakanlığına ait yerin tahsisi sözünü aldık. Sayın bakanımıza şimdiden çok teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum'' dedi.

Eroğlu : Seçimler Sona Erdi, Artık İcraat Zamanı

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan'nın konuşmasının ardından Bakan Eroğlu'da bir konuşma yaptı. Eroğlu yaptığı konuşmada şunları söyledi; ''Seçimler sona erdi, artık icraat zamanı.Uşak Belediyesinin projeleri hakikaten muhteşem projeleri var. Biz bu projeleri, örnek projeler olarak göstereceğiz. Bu projelerin hayata geçirilmesi için elimizden geleni yapmaya hazırız. Yeni Eğitim Kampüsü, stadyum ve spor tesisleri için gerekli yerleri vereceğiz. Ayrıca Kentsel Dönüşüm çalışmalarını örnek olarak göstermek istiyoruz. Belediye Başkanı Nurullah Cahan çok çalışkan bir başkan. Onun hazırlamış olduğu projeleri Uşak Milletvekillerimizin destekleriyle birlikte hayata geçirip, inşallah Uşak'ı çiçek gibi yapacağız''

Bakan Eroğlu Uşak Belediyesi'nin düzenlediği yemeğin ardından, Uşak Belediyesi binası geçip Belediye Başkanı Nurullah Cahan'a kutlama ziyaretinde bulundu. Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan’dan Kent Park projesi, Eğitim Kampüsü, Spor Kampüsü ve Dokuzsele Deresi Islah Projesi’yle ilgili bilgi alan Eroğlu, projelere tam destek sözü verdi.

Eroğlu: Bakanlık Olarak Üzerimize Düşeni Yapacağız

Kent Park projesiyle Uşak’a bir meydan kazandırılacağını dile getiren Eroğlu, “Bölgede taşınması gereken çok sayıda okul var. Bu okulların bir kampüste toplanması planlanıyor, ayrıca Gençlik Ve Spor Bakanlığı’na ait bir stadyum ve spor salonu var. Biz hem stadyum için hem de okullar için belediyenin talep ettiği yerlerde arsa tahsisinde bulunacağız. Ayrıca Dokuzsele Çayı’nın çalışmalarına hız verilecek. Bakanlık olarak üzerimize ne düşüyorsa yapacağız” şeklinde konuştu.
 
 Uşak Belediye Başkan'ı Nurullah Cahan kendisine kutlama ziyaretine gelen Bakan Eroğlu Uşak kilimi hediye etti. Bu ziyaretin ardından Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Ak Parti Uşak İl binasına geçip partilleri ziyaret etti. Bakan Eroğlu'nu coşkulu bir şekilde karışılayan partililer, bu ziyaretlerinden memnuniyetlerini attıkları tezahüratlarla gösterdi.

Bakan Eroğlu'nun Ak Parti Uşak İl binasındaki ziyaretinde ilk konuşmayı Uşak Ak Parti İl Başkanı Basri Yıldırım yaptı. Yıldırım son bir yıl içerisinde Uşak'ı ziyaret eden Eroğlu'na teşekkür edip konuşmasına başladı. Yıldırım konuşmasında; "30 Mart yerel seçimler zaferinde emeği geçen, başta Sayın Bakanımıza, milletvekillerimize, belediye başkanımıza, tüm teşkilattaki yol arkadaşlarıma ve Uşak'lı hemşehirlerimize teşkilatımız adına şükranlarımı sunarım. 30 Mart yerel seçimlerinde hem muhalefete hemde tabanda hiçbir etkisi olmayan, şer güçlere kendini maşa olarak kullandıran, grup menfaat ilişkili, parelelcilere en güzel cevabı verdik ve bundan sonra vermeye devam edeceğiz. Ülkemizde sözde, kararda, yetkide aziz milletimizdedir'' ifadelerini kullandı.

Yıldırım'ın konuşmasının ardından Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu kısa bir konuşma yaptı. Eroğlu yapmış olduğu konuşmasında ''30 Mart yerel seç,mlerde Cenab-ı Hak bizlere yardım etti ve sizlerin destekleriyle Ak Parti Uşak'ta ve tüm Türkiye'de zafer kazandı. Yerel seçimlerden zaferle ayrılan Uşak, hak ettiği yere gelecektir. İstikrar sürsün, Türkiye büyüsün" sloganıyla yola çıktık ve milletimiz bizi yeniden seçti. Milletimiz, istikrarın sürmesinden rahatsız olan çevrelere çok önemli mesaj verdi. Bize güvenen milletimize ne yapsak azdır. Daha yapacak çok işimiz var. Uşak'ta Ak Parti kazandı ancak asıl kazanan Uşak olmuştur. Hükümetimiz projeler bekliyor. Projelerinizin de sonuna kadar arkasındayız'' şeklinde konuştu.

Uşak Ak Parti İl binasını da parti teşkilatını ve partileri ziyaretinden sonra buradan Eşme Belediye Başkanı Hacı Mustafa Çetin'e kutlama için Eşme İlçesine geçti.

Eşme İlçesi'nde, Eşme Belediye binasının önünde kendisini bekleyen Eşme Belediye Başkanı Hacı Mustafa Çetin ve partilerinin yoğun ilgisiyle karşılandı. Belediye binasının önünde kendisini görmek vdinlemek için toplanan Eşme halkına bir konuşma yapan Bakan Eroğlu Eşme ilçesinde Orman ve Su İşleri Bakanlığının yapmış olduğu icaatlara değindi. Eroğlu konuşmasında şunları söyledi: ''Ben Eşme İlçemize teşekkür ziyareti için geldim. İnşallah Eşme Belediye Başkanımız Hacı Mustafa Çetin'in projelerini Uşak Valimizin, Uşak Milletvekillerimizin, Uşak Ak Parti İl Başkanı ve teşikilatının ve bizim hep birlikte inşallah Eşme İlçemizi çiçek gibi yapacağız. Onun sözünü vermek ve desteklemek için geldik.''

İnşaat halindeki sulama göletlerindeki çalışmalara da değinen Eroğlu, tamamlanan baraj ve gölet projeleri hakkında bilgiler verdi. Bakan Eroğlu konuşmasının ardından Eşme Belediye Başkanı Hacı Mustafa Çetin'e makamında kutlama ziyareti yaptı. Burada kendisine Eşme kilimi armağan edildi. Kutlama ziyaretininden sonra Eşme ilçesinin çarşı esnafını ziyaret edip onların dertlerini dinledi. Bu ziyaretlerinin ardından Bakan Eroğlu Eşme ilçesindeki ziyaretlerini tamamlayıp Eşme ilçesinden ayrıldı.
Yorumlar

Usak 11 Yıl Önce

bu projelerden bir tanesi adam akıllı hayata geçirilsin o gün türkiye tarihinde bir ilk olur. ama ben hiç sanmıyorum bu projelerin düzgün olması gerektiği gibi yapılacağını. yapmazlar değil yaparlar ama türkiye de her zaman olduğu gibi boş olur. eskişehir hariç oranın başkanı gerçekten çok iyi çalışıyor. cahanda ona yaklaşır inşallah biraz. bizde güzel birşeyler görürüz.

yıldız 11 Yıl Önce

sayın bakanın ifadesiyle uşak nüfusa oranla orman ve su işleri bakanlığının en çok yatırım yaptığı ilmiş ve ilçe olrakta banazmış miş mış diyorum bilgim olmadığı için neymiş bu yatırımlar bilgilenmek için soruyorum yoksa bizi kandırıyorlarmı şu yatımları bir öğrenelim ne olur

alp 11 Yıl Önce

nurullah başkana güveniyoruz maşaallah hiç aralıksız çalışıyor allah yolunu açık etsin

marifet 11 Yıl Önce

bakanın konuşmalarında gereksiz büyük alan kaplayan orman dairesinden bahsetmemiş ,inşallah burası gözardı edilmez

EFE 11 Yıl Önce

salla bakan salla elde var sifir

Daha Fazla Haber
Güncel
Uşak'ta direğe çarpan araç sürücüsü hayatını kaybetti, 1 kişi ağır yaralı
Yaşam
Keçe ile Tanışın: Temel Malzemeler ve Kolay Projeler
Yaşam
Promosyon USB Bellek Çeşitleriyle Başarılı Reklam Çalışmalarına İmza Atın
Güncel
Gençlik kolları başkanlığına aday olduk kıymete bindi meğer gençlere bırakamayacakları kadar değerliymiş, biz yeni anladık.
Güncel
Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmak, Şehit ailelerini yıkmak pahasına konuşan siyasiler susun ve HALKA KULAK VERİN
Yaşam
CMB Yachts'ın Zarafet ve Güç Buluşması: Fortuna Yachts
Yaşam
Spor Çantasında Mutlaka Olması Gereken 5 Özellik
Yaşam
Doğal Taşlı Gümüş Takı Nasıl Olur? Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Sağlık
Apikobal Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?
Teknoloji
Mobil Ödeme Bozdurma Nedir?