Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Siyasi, Sosyal ve Ekonomik Dünyanın Aktörleri, Örnek Kent Uşak İçin Hizmet Üretecek!

Üç aylık periyotlarla gerçekleşen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nın 2014 yılı 2. dönem birleşimi gerçekleşti. Toplantıda kurumların bölge ve il amirleri de katılarak ortaya koydukları ve planlanan çalışmalarla ilgili bilgiler verdiler.


İl Koordinasyon Kurulu üyeleri 2014 yılı 2. dönem toplantısını gerçekleştirmek üzere bugün Özmerkez'deki İl Genel Meclisi toplantı salonunda bir araya geldiler.

Uşak Valisi Seddar Yavuz'un başkanlık ettiği toplantıya Uşak Milletvekili İsmail Güneş, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, İlçe kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, kurumların bölge ve il müdürleri, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar ve İl Genel Meclisi üyeleri katıldı.

KURUMLARARASI KOORDİNASYON VE İŞBİRLİĞİ DEVAM EDECEK!

Toplantı öncesi 30 Mart 2014 tarihinde gerçekleştirilen mahalli idareler seçimlerinde belediye başkanı ve il genel meclisi üyesi seçilenlere çalışmalarında başarılar dileyen Vali Seddar Yavuz, “Şehirlerin büyüklüğü yalnızca haritadaki fiziki yüzölçümleri veya nüfusuyla ölçülmemelidir. Uşak ili ekonomi, eğitim, sağlık vb. önemli sosyo-ekonomik göstergeler açısından dikkat çekici rakamlara sahip. Yüz ölçümümüzü artırmak nüfusumuzu katlamak mümkün değil ancak, Uşak’ın yöneticileri, seçilmiş üyelerimiz, sanayici ve iş adamlarımız, üniversite ve stk’larımızla tüm göstergeleriyle örnek bir kent kategorisinde bulunmak bizim çalışmalarımıza bağlı. Koordinasyon kurulu toplantılarımızla da bu hedef doğrultusunda önemli görüşmeler ve istişareler yapıyoruz. Dönemler halinde gerçekleştirdiğimiz bu toplantılarımızda yatırımcı kuruluşların Uşak’ta yürüttükleri projeler ve çalışmaları hakkında kesintisiz bilgi alışverişiyle kurumlar arası koordinasyon ve iş birliğinin sürmesini sağlayacağız” dedi.

Vali Yavuz'un kısa konuşmasının ardından toplatıya geçilerek, kurumların mevcut çalışmaları ve ileriye dönük projeleri hakkında bilgiler alındı. Hemen her kurumun proje ve çalışmalarıyla ilgili görüşlerini ifade eden ve belli projelerin hayata geçirilmesi için gereken çalışmaların bir an önce başlaması gerektiğini belirten Vali Seddar Yavuz, Uşak Üniversitesi tarafından hazırlanan Tarihi Bina Restorasyonu projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. 

TAŞ KONAKLAR, UŞAK İÇİN ÖNEMLİ BİR DEĞER!

Üniversite adına bilgilendirmede bulunan Yapı İşleri Tekik Daire Başkanı İsmail Yıldırım; projeyle ilgili ödeneğin hesabına aktarıldığını ancak bir takım sıkıntıların çözülememesi nedeniyle projenin hayata geçirilemediğini ve ödeneğin ikinci kez üniversite hesabına aktarılmasından dolayı projenin hayata geçirilmemesi halinde ödeneğin geri çekileceğini belirtti. Yıldırım'ın bu görüşü üzerine Uşak'taki taş konakların Uşak için önemli bir değer olduğunun önemine değinen Uşak Valisi Seddar Yavuz; Uşak'ın değerlerini ortaya koymak gerektiğini, butik otel tarzına dönüştürülerek turizm açısından da kente katkı sağlanabileceğini ifade etti. Yavuz bu yapıların restorasyonu ve kullanılabilir hale getirilmesi sonucu kente büyük katkılar sağlayacağını belirtti.

DEVLETİN VE HÜKÜMETİN HIZINA YETİŞMELİYİZ!

Uşak'ta yüklenici firmaların iş bitirme sürelerini uzun tuttuğunu belirten Vali Seddar Yavuz, artık imkanların daha iyi olduğunu ve işlerin istenirse daha kısa sürede teslim edilebileceğini belrterek, "devletin ve hükümetin hızına yetişmeliyiz" şeklinde konuştu.

ELİMİZİ KORKAK ALIŞTIRMAYACAĞIZ!

Kente yapılacak olan hizmetlerin zaman zaman ufak ve aşılabilecek engellere takılmasını eleştiren Uşak Valisi Seddar Yavuz; bu sorunların üstesinden gelinebileceğini belirterek, "önemli olan hizmet üretmektir ve bu noktada da elimizi korkak alıştırmayacağız" şeklinde konuştu.

Toplantı diğer kurumların görüş ve önerilerinin alınmasının ardından sonlandırıldı.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
Uşak'ta direğe çarpan araç sürücüsü hayatını kaybetti, 1 kişi ağır yaralı
Yaşam
Keçe ile Tanışın: Temel Malzemeler ve Kolay Projeler
Yaşam
Promosyon USB Bellek Çeşitleriyle Başarılı Reklam Çalışmalarına İmza Atın
Güncel
Gençlik kolları başkanlığına aday olduk kıymete bindi meğer gençlere bırakamayacakları kadar değerliymiş, biz yeni anladık.
Güncel
Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmak, Şehit ailelerini yıkmak pahasına konuşan siyasiler susun ve HALKA KULAK VERİN
Yaşam
CMB Yachts'ın Zarafet ve Güç Buluşması: Fortuna Yachts
Yaşam
Spor Çantasında Mutlaka Olması Gereken 5 Özellik
Yaşam
Doğal Taşlı Gümüş Takı Nasıl Olur? Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Sağlık
Apikobal Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?
Teknoloji
Mobil Ödeme Bozdurma Nedir?