Killik Restoran'da düzenlenen etkinliğe katılım bir hayli fazla olurken, davetlilere çeşitli hediyeler ve plaketler verildi.
Düzenlenen etkinliğe Uşak Veteriner Hekimler Odası Başkanı Özgür Uğur, Muğla Veteriner Hekimler Odası Başkanı Yusuf Kayacık, Fethiye'den Devrim Karakuş, Milas'tan Mehmet Ali Mekik, Uşak Tabip Odası'ndan Adnan Memiş ve Ali Karaoba, Eczacılar Odası Başkanı Halime Özen, Uşak Damızlık Sığır Yetiştiricileri Biriliği'nden Ahmet Yılmaz, Ticaret Borsası Başkanı Mustaf Sezer, İzmir Ecza Deposu Genel Müdür Hakan Hanaylı ve çok sayıda davetli katıldı.
Düzenlenen gecede bir konuşma yapan Uşak Veteriner Hekimler Odası Başkanı Özgür Uğur, Veteriner Hekimlik mesleğinin insanın hayvanı evcilleştirmesiyle başladığını ve hastalıkların da bu dönemde ortaya çıkmaya başladığını belirterek Veterinerlik tarihi hakkında bilgilendirmede bulundu. Uğur konuşmasında; "Avrupa da 18.yy ilk yarısında patlak veren Sığır Vebası hastalığı 200 milyon sığırın ölümü, bitmek tükenmek bilmeyen ve süregelen savaşlar, bu savaşlarda kullanılan tek tırnaklı hayvanlarda ortaya çıkan hastalıkların insan sağlığını tehdit etmeye başlaması sonucunda ortaya çıkan askeri, ekonomik ve sosyal problemlerin çözümüne çare aranmış ve bunun üzerine ilk veteriner okulu 1762 yılında Fransa da Lyon şehrinde kurulmuştur. Ülkemizde de Veteriner Hekimlik Meslek eğitimi Tıp ve Mühendislikten sonra 3. Yüksek okul olarak 1842 yılında İstanbul'da Askeri Veteriner Okulu çatısı altında açılarak hayata geçmiştir. O günden günümüze kadar geçen 172 yıllık bir ülke geçmişine sahip olan mesleğimiz hızlı bir büyüme ve gelişme sürecini de 21'inde eğitim verilmekte olan 24 Veteriner Fakültesi ve ülkemizde hizmet veren 30 bini aşkın Veteriner Hekim ile devam ettirmektedir" ifadelerine yer verdi.
Kendilerini özetleyen en iyi sözün ’Beşeri hekimlik insan için,Veteriner Hekimlik İnsanlık İçindir" olduğunu kaydeden Uğur; "Veteriner Hekimler hayvan sağlığı ve hayvanlar üzerinde yapılacak tüm müdahalelerde tek söz sahibi olan, koruyucu hekimlik hizmetleri ve hayvan ıslahı ile hayvancılığın gelişmesine katkıda bulunan, hayvansan ürünlerin kontrolü, tüm üretim ve pazarlama aşamasında sağlık ve kalite güvencesini sağlayan, gıda güvenliği ve zoonoz hastalıklarla mücadele kapsamında doğrudan halk sağlığının korunmasında görev alan, doğal hayatın, çevrenin ve nesli tükenmekte olan hayvanların korunmasında aktif çalışmalar yürüten, hayvan hakları ve hayvan refahı kapsamında önemli yükümlülükleri bulunan köklü bir geçmişe sahip bir meslektir" diyerek veterinerlik mesleğinin önemine dikkat çekti.
2014 yılı Dünya Veteriner Günü'nün konusunun 'Hayvan Refahı olduğunu kaydeden Uğur, hayvan refahının sağlanmasında önemli olan noktalara değinerek; "Zihinsel ve fiziksel sağlıklı olmaları sağlanmalıdır, Hiç bir hayvan aç, susuz ve beslenme bozukluğuna maruz bırakılmamalıdır, Çevreyle uyum içinde olmalarına dikkat edilmelidir, Çevreye uyum sağlarken herhangi bir acı ve rahatsızlık duymamaları sağlanmalıdır, Davranışlarını tam olarak gösterebilmeleri sağlanmalıdır, Hayvanlar, korku ve stres yapan hiç bir işleme maruz bırakılmamalıdır" şeklinde konuştu.
Mesleklerinin toplumsal statüsün artırılması, meslektaşlarının haklarının korunması, mesleki sorunların tespiti ve ortak çözümler üretilmesi için bugüne kadar yaptıkları gibi bu günden sonra da birlik ve beraberlik içerisinde çalışmaya devam edeceklerinin altını çizen Özgür Uğur, Veteriner Hekimlik mesleğine bütün mensuplarının Dünya Veteriner Hekimler Günü'nü kutlayarak konuşmasını sonlandırdı.
Etkinliğin son bölümünde emekli olan hekimlere plaketler verilirken, geceye katılan üyeler rozet ve çeşitli hediyeler dağıtıldı. Gece, karşılıklı görüş alışverişinin ardından sona erdi.