Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Türk Milliyetçiliği Tasavvurumuz Konferansı Gerçekleştirildi!

Türk Ocakları Uşak Şubesi'nin organize ettiği 3 Mayıs Türklüğün Diriliş Günü sebebiyle düzenlenen 'Türk Milliyetçiliği Tasavvurumuz' konferansı dün akşam AKM'de gerçekleştirildi.

Her yıl 3 Mayıs'ta kutalanan 3 Mayıs Türklüğün Diriliş Günü, bu yıl da düzenlenen etkinliklerler kutlandı. Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlik, şiir ve müzik dinletisi ile devam etti.

Dr. Süleyman Güngör'ün konuşmacı olarak katıldığı konferansa; Türk Ocakları Uşak Şube Başkanı Kemal Tunç, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Hüseyin Karabey, Uşak Baro Başkanı Baki Kantar, Milliyetçi Hareket Partisi eski İl Başkanı Alpay Özgür, Sağlık Sen Uşak Şube Başkanı Mehmet Özkuk, Türk Eğitim Sen Uşak Şube Başkanı Ahmet Gürten ve vatandaşlar da takip etti.

Türk Ocakları Uşak Şube Başkanı Kemal Tunç gecenin açılış konuşmasını yaparak böylesi bir günde Türkçülüğün öneminin anlatılmasının ve acı günlerin yad edilmesi gerektiğini belirtip, Türkçülüğün anlamından bahsetti. Katılımcılara teşekkürlerini ileten Tunç, sözünü Dr. Süleyman Güngör'e bıraktı.

3 Mayıs 1944 yılının, Türk tarihine damgasını vuran bir yıl olduğunu ve yılın her 3 Mayıs'ının Türkçülük Günü olarak kutlandığını belirten Dr. Süleyman Güngör, yaptığı konuşmasında fitneye değindi. Fitnenin ancak ve ancak sohbet, muhabbet ve birliktelikle yok edileceğini ifade eden Güngör; Kur'an-ı Kerim'den de konu ilgili ayetler okuyup örnekler verdi.

En büyük fitnecilerin Türkçe konuşan ancak Türk olduğu belli olmayan kişilerin olduğunun altını çizen Güngör, Türk olmayanların düşmanlığının bilinebileceğini ancak, Türkçe konuşup aslında Türk olmayanların kestirilemediğini ve en büyük fitnecilerin bunlar olduğunu söyledi.

Güngör, Türk milletinin pişmanlıkla geçireceği zamanının olmadığını belirttiği konuşmasında; "Ülküdaşlık, birbirimizi sarmadıkça fitnenin bitirilmesi mümkün değildir. Fitnenin bitirilmesi de sohbet ve muhabbetle mümkün olacaktır ve bu da gerçek Türk'ün yapısında fazlasıyla vardır. Milliyetçiliğimiz Türk milletine duyduğumuz sevgiden kaynaklanmaktadır. Türk milliyetçisinin iddiası, en üst safhaya geçme çabasıdır. Türk'ü sevmek onun sefaletine göz yummamaktır. Türk'ü sevmek onun çektiği acıyı yaşamak, hissetmektir. Türk olmak, Türk olmaktan çıkmış topraklar üzerinde yaşayan Türklerin çektiği acıyı yaşamaktır. Türk olmak, dünyayı Türkçe okumak, Türkçe konuşmaktır" ifadelerini kullandı.

Türk milletinin istikbaline ve bağımsızlığına düşkün bir millet olduğunu belirten Güngör, yaşananlarda suçlu aranmaması gerektiğini ve herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini ifade etti. Güngör; "Herkes üzerine düşen görevi yapmadıkça, Kırım Rus istilasına uğramaya, Cani Budistler müslüman kardeşlerimizi kesmeye, Uygur Türkleri Çin işkencesine maruz kalmaya, Afrika'daki kardeşlerimiz hala aç kalmaya ve nice müslüman kardeşlerimiz de katledilmeye devam edecektir" dedi.

Bilge Kağan'ın 'Ey Türk! Titre ve kendine dön!' sözleriyle konuşmasını sonlandıran Güngör, kendisini dinlemeye gelenlere de teşekkürlerini iletti.

Düzenlenen etkinlik, Uşak Üniversitesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu Hüseyin Nihal Atsız şiir ve müzik dinletisi ile devam etti. Gecenin sonunda hediye ve plaket töreni yapıldı.
Yorumlar

kadir 10 Yıl Önce

konuklarin arasında bbp il baskani da olduğu,çektiğiniz fotoğraflarda gördüğümüz halde neden tarafli yayin yapar gibi ismini yazinizda dile getirmiyorsunuz secim sureci boyunca yaptiginiz tarafli yayinlar yetmiyor gibi eksik ve kulaktan duyma haberlerinizde cabası... kendi içinizde habercilik oynamayida birakin artik çok komik oluyorsunuz programda kendi gazetenizin editörü haber sitenizin editörü 2 arkadasin kendi arasinda video cekip youtube koydugu gibi yaptiginiz yayinlar, gerçekten çok gülüç

pala 10 Yıl Önce

katılanların arasında bbp il başkanıda var . onun adı neden yazılmıyor üstelik resimde yeralıyor. bbp çokmu önemsiz sizce uşak haber merkezi. sizi seven ve takip eden birisi olarak bu haberinizdeki hatadan dolayı sizi kınıyorum

uşaklı siyasetçi 10 Yıl Önce

katılanların hepsinden allah razı olsun,türk milletinin 3 mayıs türkçülük günü kutlu olsun.ne mutlu dürküm diyene

Daha Fazla Haber
Güncel
Uşak'ta direğe çarpan araç sürücüsü hayatını kaybetti, 1 kişi ağır yaralı
Yaşam
Keçe ile Tanışın: Temel Malzemeler ve Kolay Projeler
Yaşam
Promosyon USB Bellek Çeşitleriyle Başarılı Reklam Çalışmalarına İmza Atın
Güncel
Gençlik kolları başkanlığına aday olduk kıymete bindi meğer gençlere bırakamayacakları kadar değerliymiş, biz yeni anladık.
Güncel
Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmak, Şehit ailelerini yıkmak pahasına konuşan siyasiler susun ve HALKA KULAK VERİN
Yaşam
CMB Yachts'ın Zarafet ve Güç Buluşması: Fortuna Yachts
Yaşam
Spor Çantasında Mutlaka Olması Gereken 5 Özellik
Yaşam
Doğal Taşlı Gümüş Takı Nasıl Olur? Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Sağlık
Apikobal Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?
Teknoloji
Mobil Ödeme Bozdurma Nedir?