Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Tatar'daki Uçurtma Şenliğine İlgi Yoğun Oldu!

Uşak'ın Sivaslı İlçesi'ne bağlı Tatar kasabasında Tatar Kültür ve Eğitim Derneği (TAKED) tarafından ilki düzenlenen Uçurtma Şenliği, yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen uçurtma şenliğine yaklaşık bin kişi katıldı.

Tatar’da birlik ve beraberliği sağlama adına yapılan “TAKED Uçurtma Şenliği” istenilen amaç doğrultusunda halk arasında kardeşlik ve arkadaşlık duygularını artırdı.

Tatar Belediye Stadı’nda yapılan uçurtma şenliğine 7’den 77’ye katılan Tatarlılar ellerindeki uçurtmalarla renkli görüntüleri ortaya çıkardılar. Uçurtma şenliği, Tatar Kültür ve Eğitim Derneği Başkanı Murat Özenç’in açılış konuşması ile başladı. Daha sonra şenlik penaltı vuruşu yarışması ile devam etti.

Uçurtma şenliğinde miniklerin yaşadığı uçurtma heyecanı her halleriyle belli oluyordu. Uçurtma yarışı başlamadan önce çocuklar arasında yapılan sandalye kapma yarışı da komik görüntüleri beraberinde getirdi.

Şenliğe birbirinden ilginç uçurtmalarıyla katılan Tatarlılar, rüzgarı arkalarına alarak uçurtmalarını en yükseğe çıkarabilmek için adeta birbirleriyle yarıştılar.

Uçurtma şenliğinin en büyük uçurtmasını ise TAKED Başkan Yardımcısı Harun Yaşar yaptı. Yaşar, 3.5 metrekare ebatlarında olan uçurtmasını her ne kadar uçuramasa da üzerine Danimarka’daki kayınvalidesi Gülten Coşkun’a yazdığı 'iyi ki doğdun anne' mesajıyla ilgi çekmeyi başardı.

Uçurtmalar yarışmaya hazırlanırken TAKED’in bükme ve pide kermesine de ilgi yoğundu. Dernek yararına düzenlenen kermeste tam üç yüz adet bükme yarım saat içerisinde satıldı.

Murat Özenç’in yapmış olduğu anons ile beklenen an başladı. Uçurtmalar Tatar semalarında süzülürken, onları en yükseğe çıkarmak isteyen Tatarlılar da var güçleriyle uğraştılar.

En yükseğe çıkan Uçurtma kategorisinde Muhammed Mor uçurtmasını tam 750 metre yukarıya çıkararak 1. oldu. "En İlginç Uçurtma" kategorisinde ise kartal şekilli uçurtmasıyla Enver Çevik 1. oldu. "En Büyük Uçurtma" kategorisinde ay yıldızlı motifi ve büyüklüğü ile dikkat çeken ve uçurtmayı ortaklaşa yapan Sedat Özcan, Hüseyin Uğur ve Mehmet Özcan 1. oldu.

Uçurtma şenliğinde TAKED adına konuşan Murat Özenç; "Artık Tatar’ı ayağa kaldırma vakti çoktan gelmiştir. Tatar’da TAKED olarak bazı kalıplaşmış şeyleri değiştirmek için düzenlemiş olduğumuz bu uçurtma şenliği ile ilk adımı Allah’ın izni ile attık. Dernek olarak kasabamızda önümüzdeki günlerde çok değişik ve renkli projeler yapmaya devam edeceğiz. Bu Tatar hepimizin, bu Tatar’dan başka bir daha yok. Onun için her Tatarlı elini taşın altına sokmalı ve yapılan bütün olumlu işlerde yardımcı olmalı" şeklinde konuştu.

Özenç konuşmasında, Tatarlı gurbetçileri de elbette unutmadıklarını da ifade ederek, onların izne geldiği Temmuz ve Ağustos aylarında değişik projeler yapacaklarının da müjdesini verdi.

TAKED uçurtma şenliği, yarışma kategorilerinde 1. Olan uçurtma sahiplerine Murat Özenç’in ödül vermesiyle son buldu.
Yorumlar

Tatarlı 10 Yıl Önce

kasabamızı bu tür etkinliklerle uşak basınında görmek gurur verici bir olay. teşekkürler taked.

Daha Fazla Haber
Güncel
Gençlik kolları başkanlığına aday olduk kıymete bindi meğer gençlere bırakamayacakları kadar değerliymiş, biz yeni anladık.
Güncel
Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmak, Şehit ailelerini yıkmak pahasına konuşan siyasiler susun ve HALKA KULAK VERİN
Yaşam
CMB Yachts'ın Zarafet ve Güç Buluşması: Fortuna Yachts
Yaşam
Spor Çantasında Mutlaka Olması Gereken 5 Özellik
Yaşam
Doğal Taşlı Gümüş Takı Nasıl Olur? Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Sağlık
Apikobal Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?
Teknoloji
Mobil Ödeme Bozdurma Nedir?
Yaşam
Tahta Kurusu İlaçlama
Yaşam
Uygun Fiyatlarla Seyyar Tuvalet Kiralama
Yaşam
Aracınızın Kozmetiği Pasta Cila