Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Hastane İçindeki Kreş, Törenle Açıldı!

Hastanelerin 24 saat hizmet veren kamu kuruluşları olması sebebiyle özellikle bayan personellerin problemlerinden olan çocuk kreşi ihtiyacının karşılanması için, Uşak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği de bir kreş açılışı gerçekleştirdi.

Hastaneler 24 saat hizmet veren ve bayan personelin yoğun olarak çalıştığı bir olması sebebiyle çocukların bırakılabileceği kreşlerin azlığından kaynaklanan problemler, çalışanlar için önemli bir sorundur. Bu sebeple Uşak Devlet Hastanesi Diyaliz Binası, Merhum Kazım Küçük’ün eşi Gülseren Küçük’ün katkılarıyla yeniden yapılandırılarak ‘Kazım Küçük Kreşi ve Gündüz Bakım Evi’ adı altında hizmet vermeye başladı.

Yapımı tamamlanan kreşin açılış törenine Uşak Valisi Seddar Yavuz, Uşak il Emniyet Müdürü Ogün Toprak, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, Sağlık Müdürü Alper Cem Ünal,  Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Altın, Uşak Deri Karma OSB Yönetim Kurulu Başkanı Akif Küplemez, Uşak Sosyal Güvenlik İl Müdürü İbrahim Öztürk, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Hikmet Fidan, Uşak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Yalçın Atlı, protokol üyeleri, hastane yöneticileri, çalışanları ve aileler katıldı.

Açılış töreninde bir konuşma yapan Uşak Valisi Seddar Yavuz, ülkemizde daha önceki yıllarda uygulanan nüfus planlaması ile 2035 yılında yaşlı bir nüfusa sahip olacağımızı,  milletimizin geleceği açısında çocukların önemli olduğunu, kadınlarımızın giderek iş yaşamın içine dahil edilmeleri ve çocuk sahibi olmaları bakımının sağlanmasının büyük emek istediğini ifade etti. Burada yapılan kreş ile geleceğin teminatı olan çocukların bakımının ve eğitiminin sağlanacağını kaydeden Yavuz; “Dinimizde sadaka vermek önemlidir. Özellikle insanlık için kalıcı eserler bırakarak toplumun gelişmesine katkı sağlamak en büyük sadakalardandır. Burada kreşin yapılmasında emeği geçen hayırsever merhum Kazım  KÜÇÜK ‘ün ailesine, ve diğer hayırseverlere teşekkür ederim” dedi.

Kazım Küçük Kreşi ve Gündüz Bakım Evi açılışı ile ilgili açıklama yapan Uşak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Yalçın Atlı ise yaptığı konuşmasında, hastaneler 24 saat esasına göre hizmet sunan ve bayan personel yoğun çalışma alanlarıdır. Hastanelerde görev yapan bayan personellerin en önemli problemlerinden biri çocuklarının kreş ihtiyacının karşılanmasıdır. Bizler göreve geldiğimiz günden bu tarafa çalışanlarımızın ihtiyaçlarını belirleyerek memnuniyetlerini artırmak amacı ile projeler üretmeye çalışıyoruz. Toplumun temeli aile, aile ortamının huzurlu olması çalışanlarımızın mutlu olması demektir. Bizlerde bu sevgi ve mutluluk  yolunun ortağıyız. 2-6 yaş arası çocuklarımızın bireysel farklılıklarını göz önünde bulundurarak; gelişmelerini desteklemek ve onları kendine güvenen bireyler olarak eğitime hazırlamak, doğa merkezli bilim ve sanat tarafı gelişmiş çocuklar yetiştirmek temel hedefimizdir.  İnşallah ilerleyen dönemlerde ve süreçte uygun ortamlar geliştiğinde 24 saat hizmet veren bir kreş haline getirmeyi amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesini Uşak Valisi Sayın Seddar Yavuz, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, Sağlık Müdürü Alper Cem Ünal, Uşak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Yalçın Atlı,  merhum Kazım  Küçük ‘ün ailesi kesti.

Açılışı yeni yapılan kreş; sınıflar, aktivite, beslenme alanları, bahçesindeki oyun parkı ve bahçesiyle birlikte 2000 m2 alana sahip ve 60 çocuğu barındırabilecek bir yapıda olup şu anda aktif  25 öğrencimize hizmet veriyor.

Çalışanların 3-6 yaş grubu çocuklarına hizmet veren bir kuruluş olan kreşte 1 çocuk gelişim uzmanı, 2 öğretmen, 1 psikolok, 1 Sosyal Çalışmacı, 1 Diyetisyen ve 2 Personel daimi görev yapıyor. Ayrıca çocuklara Halk Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde İngilizce, Resim, Müzik ve Spor vb. alanlarında konularında uzman kişiler gözetiminde etkinlikler yaptırılıyor. Kreşte yemekler diyetisyen kontrolünde verilmek te olup, kahvaltı öğle yemeği ve ikindi kahvaltısı olarak veriliyor.

Uşak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Kazım Küçük Kreşi ve Gündüz Bakım Evi açılış töreni plaket töreni, müzik dinletisi ve kokteyl ile sona erdi.
Yorumlar

anne :) 10 Yıl Önce

teşekkürler gülseren hanım çalışan annelere daha nasıl bir güzellik yapabilirdiniz ki

Daha Fazla Haber
Güncel
Gençlik kolları başkanlığına aday olduk kıymete bindi meğer gençlere bırakamayacakları kadar değerliymiş, biz yeni anladık.
Güncel
Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmak, Şehit ailelerini yıkmak pahasına konuşan siyasiler susun ve HALKA KULAK VERİN
Yaşam
CMB Yachts'ın Zarafet ve Güç Buluşması: Fortuna Yachts
Yaşam
Spor Çantasında Mutlaka Olması Gereken 5 Özellik
Yaşam
Doğal Taşlı Gümüş Takı Nasıl Olur? Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Sağlık
Apikobal Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?
Teknoloji
Mobil Ödeme Bozdurma Nedir?
Yaşam
Tahta Kurusu İlaçlama
Yaşam
Uygun Fiyatlarla Seyyar Tuvalet Kiralama
Yaşam
Aracınızın Kozmetiği Pasta Cila