Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Ağaoğlu Tekstil'de İşten Çıkartılan İşçiler Eylem Yaptı!

Uşak’ta Ağaoğlu Tekstil fabrikasında çalışırken TEKSİF Sendikasına üye oldukları için işten çıkarıldığını iddia eden 30 İşçiler ve Sendikaya bağlı yönetici ve üyeler İsmet Paşa Caddesinde bulunan Ağaoğlu Otelinin önünde toplanarak eylem yaparak ve basın açıklaması yaptı.

Uşak'ta Ağaoğlu Tekstil'de işten çıkartılan ve Türkiye Tekstil, Örme ve Giyim Sanayi İşçileri Sendikası üyesi olan bir grup işçi durumu protesto ederek eylem yaptılar. Eyleme destek için katıların arasında Bursa’dan gelen TEKSİF Sendikası Şube Başkanı Ekrem Saraçoğlu, Orhan Kibar ve 15 üyesi vardı. Ayrıca eyleme destek için Türk- İş Uşak Şube Temsilcisi Recep Oktay, Eğitim Sen Uşak Temsilciği ve TEKSİF Uşak Şubesine bağlı bazı işçiler katıldı.

İsmet Paşa Caddesinde bulunan Ağaoğlu Otelinin önünde yapılan eylemde TEKSİF Sendikası Örgütleme Uzmanı Deniz Sarı bir basın açıklaması yaptı. Sarı yapmış olduğu basın açıklamasında şunları söyledi : "Uşak’ta yaklaşık  2 aydır sendikalaşma mücadelesi verdiğimiz Ağaoğlu fabrikasında dün 17 işçinin toplu çıkış verilmiş olup, toplam çıkartılan işçi sayısı bugün itibariyle 30 işçiye ulaşmıştır. Ağaoğlu patronu bu tutumuyla Anayasal bir hak olan sendika hakkını tanımadığını resmen ilan etmiştir. Bizler biliyoruz ki işçi sınıfı üretimden gelen gücü elinde bulundurduğu müddetçe, birleştiğinde kazanamayacağı hiçbir şey yoktur. Gözünü Kar hırsı bürümüş patronların karşısında TEKSİF Sendikamız mücadele etmeye devam edecektir. Sendikamızın mücadelesi her türlü baskıya karşı, Uşak’ta örgütsüz işçi kalmayıncaya dek daha da ileriden sürecektir. İşverenler emek düşmanlığı, sendika düşmanlığından vazgeçinceye kadar sendikamızın bayrağı bu fabrikada dalgalanıncaya kadar Ağaoğlu fabrikasının önünde direniş çadırı kurduğumuzu ilan ediyor, mücadele eden, direnen tüm işçilere, emekçilere ve tüm Uşak halkına bu direnişimizi desteklemeye davet ediyoruz’’dedi

TEKSİF Sendika Örgütleme Uzmanı Deniz Sarı’nın basın açıklamasından sonra eylemciler,  İsmet Paşa Caddesinde bulunan Ağaoğlu otelinin önünden Atatürk Anıtına kadar sloganlarla yürüdü. Burada kısa süren bir eylemin ardından Ağaoğlu fabrikasının önünde çadır kurup eylemlerini devam ettireceklerini belirtip olaysız bir şekilde dağıldılar.

Atatürk Anıtının önünde yapılan eylemin ardından, Ağaoğlu Tekstil fabrikasının önünde bir eylem daha gerçekleşti. Eyleme destek amaçla Bursa’dan gelen TEKSİF Sendikası Pilot Şube Başkanı Ekrem Saraçoğlu ve TEKSİF Sendikası İzmir Temsilcisi Faruk Aksoy birer basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasının ardından eyleme destek için gelen Eğitiş İş Uşak Şube Başkanı Barlas Batur, eyleme katılan işçilerin adına TEKSİF Sendikası Örgütleme Uzmanı Deniz Sarı’ya bir çiçek takdim etti.

Ağaoğlu Tekstil Fabrikasının önünde yapılan eyleme katılan işçilere ve Sendika temsilcilerine tarhana çorbası dağıtıldı. Fabrika önüne çadır kuran eylemciler kurdukları çadır önünde hatıra fotoğrafı çekildiler.

Kurulan çadırın önünde bir basın açıklaması yapan TEKSİF Sendikası Uşak Temsilcisi ve aynı zamanda Türk İş Denizli Şube Başkanlığını da yapan Recep Oktay şunları söyledi : ‘’ Uşak’taki sendikalaşma çalışmalarımız Ocak ayı itibariyle Ağaoğlu Fabrikasında başlamıştır. Ağaoğlu fabrikasında çalışan işçiler bizimle sendikalaşma çabalarına girdiler. Yetki alma konumuna gelmişken, işverene işçi arkadaşlarımın şikâyeti üzerine sendika çalışmalarımızı gördüler. İşçi arkadaşlarımıza önce baskı uyguladılar. Baskıdan bir şey çıkartamayınca işçi çıkartışına girdiler. Nisan ayın 9’unda itibaren, Mayıs ayının 9’una kadar işçi çıkartışına girdiler. Bu tarihler arasında 30 işçi arkadaşımızı işten çıkartılmıştır. Bizler kendilerine geçen hafta içersinde bir zeytin dalı uzattık. Sayın İsmail Ağaoğlu bizler size zeytin dalı uzatıyoruz. Biz burada işçilerin daha huzurlu ve güvende çalışmalarını istiyoruz dememize rağmen maalesef 17 işçi arkadaşımızı kapının önüne koydu. Bu bizi artık çığırından çıkan bir noktaya getirdi. Fabrikanın önüne çadır kurmamız şart oldu. Bizler bu süreci uzun süre sürdüreceğiz. Bu işçi arkadaşlarımızın işe geri alınıncaya kadar, fabrikanın içersinde sendika bayrağı dalgalanıncaya kadar, bu çadırımızı devam ettirmek istiyoruz. Önümüzdeki süreçte göreceksiniz sendika bu fabrikaya girecek ve toplu sözleşme yapacağız. Bizler kimsenin huzurunu kaçırmaya değil, biz demokratik hakkımız olan sendika hakkımızı almak için geldik. Sayın İsmail Ağaoğlu sizlere bir kez daha sesleniyorum ‘’Sendikalı olan işyerlerinde huzur olur, disiplin olur, üretim artı kalite olur. Bundan neden korkuyorsunuz ve çekiniyorsunuz. Oysaki sendikalı olan işyerlerinde, her zaman en yüksek seviyede üretimler olur. Buradan size tekrar seslenerek bu arkadaşlarımızın işe geri alınmasını istiyoruz ve geri alınacağı tarihe kadar bu çadırları kaldırmayacağız.’’

TEKSİF Sendikası Uşak Temsilcisi ve aynı zamanda Türk İş Denizli Şube Başkanlığını da yapan Recep Oktay’ın basın açıklamasından sonra eylemciler olaysız bir şekilde fabrikanın önünden ayrıldılar.

Yorumlar

ABDULLAH ARS 10 Yıl Önce

bu sözde sendika kuruluşu işçinin ve işverenin sirtindan para kazanmak için zavallı işçilerimizi kullaniyor, işçiyi bu kadar çok düşünüyorsa onlarin maaşini sendika ödesin bundan sonra, eğer sendika bu işçilerden aidat almasa neden bu kadar uğraşsin, özellikle halkin partisi olduğunu söyleyen chp nin bunlarin arasinda ne işi var, bu sendikacilar işçileri kandırıp, onlarin siritindan para kazanmak için bu kadar uğraşiyorlar, yoksa ağaoğlu ndan bundan öncede işçiler çikti neden onlarin hakkini korumadi? neden onlara para ödemedi? çünkü onlarin sirtindan para kazanma şanslari yok. günümüzde sendikalar eski rollerini kaybetti, artik herkes cebini doldurma peşinde ve bu da maalesef işçinin sirtindan onlari kullanarak yapiliyor, sözde işçiyi koruyor, ama işçiler onlarin para hirsi yüzünden işssiz kaliyor ve ne hikmetse bu sendikalar utanmadan başkalarini suçluyorlar, hadi bu sendikalar işsiz kalan bu işçilerin iş buluncaya kadarki paralarini ödesinler, madem bu kadar işçiyi düşünüyorlar.

melih seven 10 Yıl Önce

türkiye vatandaşi olan her işçi sendikal anayasal hakkini rahatça kullanmak zorundadır.ben tüm sendikaya giren ağaoğlu çalişanlarini cani gönülden destekliyorum.yillardir tüm işçilerin sirtindan geçinip hakkini yiyen ağaoğlu personelinin öbür tarafta burunlarindan fitil fitil geleceğinden haberleri olsun.

abdullah sars 10 Yıl Önce

işçi 950 tl maaş alıyor sen gibi 3000 tl maaş almıyor hadi ben ordan ne iş yapıyonuz sanki fabrikanın yükünü siz çekiyonuz sen işçi olllll anlarsın, patron yalakaları sizi

himmet çan 10 Yıl Önce

elemanı buldunuzda sendikasızınımı arıyorsunuz biz burda yana yakıla eleman arıyoruz

uşaklı 10 Yıl Önce

işçinin alın teri ile kazandığı maaşına el koymaya çalışan sendikalar para kazanmak o kadar basit değil buyrun birazda siz çalışın o fabrika kimseyi zorla çalıştırmıyor beğenmeyeyn çıkar gider siz geldiniz fabrikadaki huzuru bozdunuz farkındasınız değil mi ?

Daha Fazla Haber
Güncel
Uşak'ta direğe çarpan araç sürücüsü hayatını kaybetti, 1 kişi ağır yaralı
Yaşam
Keçe ile Tanışın: Temel Malzemeler ve Kolay Projeler
Yaşam
Promosyon USB Bellek Çeşitleriyle Başarılı Reklam Çalışmalarına İmza Atın
Güncel
Gençlik kolları başkanlığına aday olduk kıymete bindi meğer gençlere bırakamayacakları kadar değerliymiş, biz yeni anladık.
Güncel
Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmak, Şehit ailelerini yıkmak pahasına konuşan siyasiler susun ve HALKA KULAK VERİN
Yaşam
CMB Yachts'ın Zarafet ve Güç Buluşması: Fortuna Yachts
Yaşam
Spor Çantasında Mutlaka Olması Gereken 5 Özellik
Yaşam
Doğal Taşlı Gümüş Takı Nasıl Olur? Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Sağlık
Apikobal Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?
Teknoloji
Mobil Ödeme Bozdurma Nedir?