Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Sivaslı Milli Eğitim'de Sular Durulmuyor!

Sivaslı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sivaslı'daki okullarla ilgili yaşanan bazı iddiaları kamuoyuyla paylaşmıştık. Şaibeler yolsuzluk iddiaları ile son dönemde adı sıkça anılan Sivaslı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde bu iddialara bir yenisi daha eklendi.

Geçtiğimiz aylarda Sivaslı İlçe Milli eğitim Müdürlüğü'nde yaşanan gelişmeleri ve yine eğitim camiasını yakından ilgilendirecek bir takım gelişmeleri Uşak Haber Merkezi ekibi olarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmıştık. O günden bu yana haberlerimizin ardından konunun muhataplarıyla ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce görevlendirilen müfettişlerce soruşturmalar yürütülürken; ilçe yeni bir iddia ile çalkanlanmakta.

İddialara göre; Sivaslı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce geçtiğimiz şubat ayı içerisinde okulların temizlik malzemesi ihtiyacını karşılamak üzere temizlik malzemesi alım ihalesi gerçekleşti. İhaleye katılan firmalardan en düşük teklifi vererek ihaleyi kazanan firma ürünlerin teminini gerçekleştirdi. Buraya kadar durum normal. Ancak burada atlanan husus şu ki; ihale şartnamesinde ürünlerin "TSE belgeli" olması zorunluluğu bulunmasına rağmen ilgili firmanın ürünlerinde bu şartı karşılayamayışı ihaledeki sıkıntı olarak karşımıza çıkmakta. Tabii sıkıntı ve iddialar bununla da sınırlı kalmıyor. Bir başka iddiaya göre; firmalardan birinin Sivaslı İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Gürlevik'in yanına gidip sözlü olarak, ürünlerin ihale şartnamesine uygun olmadığı ve gerekli işlemlerin yapılarak bu sorunun çözümünün bulunması yönünde uyarılarda bulunduğu öğrenildi. Gürlevik'in ise buna karşılık olarak, "nereye dilekçe verirsen ver, istediğin yere şikayet et" şeklinde söylendiği de iddialar arasında.

Ürünlerin okullara dağıtımının yapıldığı, Taşınır işlem fişlerinin sisteme girişinin yapıldığı ve temizlik malzemelerin bir kısmının kullanıldığı bilgisine de ulaşılırken; ihaledeki aksamayla ilgili ve sorumlularla ilgili soruşturmanın İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce başlatıldığı da edinilen bilgiler arasında.

Şayet iddialar doğru ise;

İhaleyi alan firma, teklifi TSE belgeli ürün olma özelliğini göz önünde bulundurarak mı vermiştir?

İhale sonucuna göre kamu zararı ortaya çıkmış mıdır?

İhalede şartlara uygun şekilde yerine getirilmesi gereken sorumluluk ve temizlik malzemesi temini ilgili komisyonlarca denetlenmiş midir?

Hakkında daha birçok iddianın söz konusu olduğu Sivaslı İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Gürlevik'in kurumun başındaki isim olarak ihale ile ilgili sorumluluğu yok mudur? Şayet hakkındaki iddialar doğru ise; bu yüzden mi "istediğin yere şikayet" diyebilmektedir?

Bu ve buna benzer sorular cevaplarını arayadursun, Uşak Haber Merkezi ekibi olarak, konunun takipçisi olacağımızı bildirir; Sivaslı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve bazı okullarla ilgili yaşanan gelişmeleri kamuoyuyla paylaşacağımızın bilinmesini isteriz. 
Yorumlar

.. 10 Yıl Önce

tse'si olmayan temizlik ürünü olmaz. ayrıca ihale sartnamesine itiraz mevcuttur.firma biraz hüsnü kuruntuluk yapıyor

turanaziz 10 Yıl Önce

firma tse ile ilgili tüm belgelerini ilçe mem e teslim etmiştir. çamur at izi kalsın. camia karalansın. habercilik artık böyle yapılıyor. ihaleyi alamayan vatandaş ihaleyi alan firma ile ilgili rekabetine mem i karıştırıyor. ben yetkili olsam bu firmayı hiçbir okul ve kuruma sokmam.i̇lçe mem yetkilisi güya kendisi ile ilgilenmemiş git o zaman il mem e. neden ortalığı karıştırıyorsun.

Pınarbaşı Ne Oldu 10 Yıl Önce

pınarbaşı recep dinç ilköğretim okulundaki yolsuzluklar ne oldu aynı gürlevik soruşturmacı kendini atayıp müdürün açıklarını kapattı buna sayın valimiz ne kadar göz yumacak acaba buradaki kamu zararı birilerini rahatsız etmiyor mu buradaki zimmet ne olacak

öğretmen 10 Yıl Önce

hizmet alımı işleri ile ilgili defalarca tutanaklar tutulmasına rağmen bir çoğu es geçiliyor ordakilerin korkusu idare edelim yoksa ihaleyi iptal etmek zorunda kalacağız bu zihniyet devam etttikçe ne uşakta ne sivaslı da işler düzelmez

fener 10 Yıl Önce

dikkat ederseniz sürekli iddaa kelimesini kullanıyorlar. haber yaparken haber yapılanlara neden sormuyorsunuz.doğru olup olmadığını araştırmadan haber yapıyorsunuz .kendinizi kullandırmayın.

Daha Fazla Haber
Güncel
Uşak'ta direğe çarpan araç sürücüsü hayatını kaybetti, 1 kişi ağır yaralı
Yaşam
Keçe ile Tanışın: Temel Malzemeler ve Kolay Projeler
Yaşam
Promosyon USB Bellek Çeşitleriyle Başarılı Reklam Çalışmalarına İmza Atın
Güncel
Gençlik kolları başkanlığına aday olduk kıymete bindi meğer gençlere bırakamayacakları kadar değerliymiş, biz yeni anladık.
Güncel
Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmak, Şehit ailelerini yıkmak pahasına konuşan siyasiler susun ve HALKA KULAK VERİN
Yaşam
CMB Yachts'ın Zarafet ve Güç Buluşması: Fortuna Yachts
Yaşam
Spor Çantasında Mutlaka Olması Gereken 5 Özellik
Yaşam
Doğal Taşlı Gümüş Takı Nasıl Olur? Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Sağlık
Apikobal Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?
Teknoloji
Mobil Ödeme Bozdurma Nedir?