Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Uşak Üniversitesi'nde Soma İçin Anma Programı Yapıldı!

Manisa'nın Soma ilçesindeki maden ocağında meydana gelen facianın yankıları devam ederken, Uşak Üniversitesi'nde de maden kazası ve bu olayda hayatını kaybeden maden işçileri için anma düzenlendi.

Soma'daki maden ocağında yaşanan faciada hayatını kaybebedeb yüzlerce maden işçisi için, bugün Uşak Üniversitesi'nde anma programı gerçekleştirildi.

Bir Eylül Kampüsü Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen anma törenine Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sayın Dalkıran ve Prof. Dr. Hasan Tosun, fakülte dekanları, enstitü, yüksekokul ve meslek yüksek okulu müdürleri, akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunun ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sayın Dalkıran kazada yaşamanı yitiren çalışanlara Allah’tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı dileyerek herkesi Soma’da yaşamını yitiren işçilerimiz için dua okumaya davet etti.

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik anma töreninde yaptığı konuşmada milletimizin başı sağolsun diyerek şunları söyledi:

“Büyük bir acı yaşıyoruz. Hepimizin yüreğine ateş düştü. Özellikle Van Depreminden sonra büyük bir millet olduğumuzu idrak ettik ve şimdi Soma’da bu idrakın yansımaları var. Orada bulunan ilgili kurumlar iyi bir kriz yönetimi sergiledi. Devletimiz tüm organlarıyla orada. Sivil toplum örgütleri de orada. Hiçbir boşluğun olduğunu düşünmüyorum. Olay bütün detaylarına kadar araştırılacak ve sorumlular cezalandırılacaktır. Biz Uşak Üniversitesi olarak olayın ilk anından itibaren karınca kararınca psikoloğumuzu, sosyal hizmet uzmanımızı görevlendirdik, elimizden gelen imkanları seferber ettik.”

Türkiye’de son yıllarda iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili dev adımlar atıldığını belirten Rektör Çelik; “Uşak Üniversitesi Sağlık Yüksekokulumuzda dört yıllık ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuzda iki yıllık iş sağlığı ve güvenliği bölümümüz var. Üniversite olarak diğer kurumlara iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili eğitimler veriyoruz. Ayrıca öğrencilerimiz yaptğımız işbirliği ve protokeller sonucu firmalarda ve sanayi kuruluşlarında staj görüyor, eğitim alıyorlar. Bu stajlarda gördük Uşaklı işletmeler iş sağlığı ve güvenliği konusunda çok ciddi önlemler almışlar” şeklinde konuştu.

Rektör Prof. Dr. Sait Çelik konuşmasının sonunda Uşak Üniversitesi 9. Bahar Şenliklerinin ve yakın tarihte düzenlenmesi planlanan etkinliklerin iptal olduğunu aktararak Soma’da yaşamını yitiren maden işçilerine Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diledi.
Yorumlar

tebrikler 10 Yıl Önce

sn rektor tebrikler. onemli bir uygulama...

Daha Fazla Haber
Güncel
Uşak'ta direğe çarpan araç sürücüsü hayatını kaybetti, 1 kişi ağır yaralı
Yaşam
Keçe ile Tanışın: Temel Malzemeler ve Kolay Projeler
Yaşam
Promosyon USB Bellek Çeşitleriyle Başarılı Reklam Çalışmalarına İmza Atın
Güncel
Gençlik kolları başkanlığına aday olduk kıymete bindi meğer gençlere bırakamayacakları kadar değerliymiş, biz yeni anladık.
Güncel
Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmak, Şehit ailelerini yıkmak pahasına konuşan siyasiler susun ve HALKA KULAK VERİN
Yaşam
CMB Yachts'ın Zarafet ve Güç Buluşması: Fortuna Yachts
Yaşam
Spor Çantasında Mutlaka Olması Gereken 5 Özellik
Yaşam
Doğal Taşlı Gümüş Takı Nasıl Olur? Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Sağlık
Apikobal Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?
Teknoloji
Mobil Ödeme Bozdurma Nedir?