Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Uşak Milli Yas'ta Siyaha Büründü!

Canların yandığı Soma’ya tüm dünya ve Türkiye’den destek gelirken Uşaklılar da acı faciaya kayıtsız kalmadı.

Soma'da özel bir maden şirketine ait maden ocağında 13 Mayıs 2014 tarihinde saat 15.10 sıralarında tam vardiya değişimi sırasında madenin yaklaşık 600 metre içindeki trafoda patlama sonucu yangın başlamıştı. Patlamanın olduğu yerden, çıkışa doğru olan işçiler birbirlerine yardım ederek dışarıya çıkmayı başarırken, yangın perdesinin arkasında kalan işçiler içeride mahsur kaldı. Zamana karşı ölüm ve yaşam arasında yarış başlarken önce yangının sönmesi, sonra da içerideki zehirli dumanın boşalması beklenmek zorunda kaldı.

Şu ana kadar 300’e yakın maden çalışanının hayatını kaybettiği ve daha yüzlercesinin içeride mahsur kaldığı söylenirken, tüm dünyanın kalbi Soma’da atmaya devam ediyor. Dünya ve Türkiye basınını gündemine bomba gibi düşen olayda herkes tarafından mucize bekleniyor.

Gözler, Yürekler Soma’da

Tüm Türkiye, dünya basını, dünyaca ünlü kişiler, futbol takımları, firmalar ve daha niceleri Soma’nın karanlığına ışık tutmak için sıraya girmiş durumda. Uşak esnafı, vatandaşı ve Aşigolar da tüm güçleri ile Soma’nın yanında olduğunu bildiriyor.

Uşak valiliği, Uşak Belediyesi, Uşak Üniversitesi ve çeşitli kurumlarca da hem gerekli olan teknik malzeme desteği hem de manevi destek sonuna kadar yapılıyor. Uşak esnafı dükkanlarının kapılarına Soma’ya ithafen siyah kurdeleler asarken, taksici esnafları da taksilerine aynı işlemi yapıyor, tüm dükkanların televizyonlarında an ve an Soma haberleri takip ediliyor. Tüm konser, festival ve eğlence etkinlikleri iptal edildi, cafelerde müzikler çalınmıyor, üniversite öğrencileri ve vatandaşlar Soma için mum yakıyor. Aşigolar pankartlar asıyor, yerel gazete ve siteler siyaha boyanıyor, sanayi bölgeleri, odalar ve iş adamları taziyelerini ve üzüntülerini bildiriyor. Bilboardlar da Soma için siyaha büründü, camilerde, hutbelerde ve dualarda tek bir şey var Soma. Uşak tek bir yürek olup Soma için birleşiyor.

Bu acı dolu günlerde insan olarak, millet olarak tek yürek olmaya devam ediyoruz. Dualar seninle Soma...

Haber - Foto: Sabire Yalçın
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Yaşam
Spor Çantasında Mutlaka Olması Gereken 5 Özellik
Yaşam
Doğal Taşlı Gümüş Takı Nasıl Olur? Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Sağlık
Apikobal Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?
Teknoloji
Mobil Ödeme Bozdurma Nedir?
Yaşam
Tahta Kurusu İlaçlama
Yaşam
Uygun Fiyatlarla Seyyar Tuvalet Kiralama
Yaşam
Aracınızın Kozmetiği Pasta Cila
Yaşam
Bursa’nın En Donanımlı Frenci Kadrosu
Yaşam
Yeni Sistem Cihazlar ile Kaporta Sorunlarına Son
Yaşam
Maltepe Oto Servis Ayrıcalıkları ile Tanışın