Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

95 Yaşında Hayata Yeniden Merhaba Dedi!

95 yaşında ki Şerif dede, kalp krizi geçirirken sonra getirildiği Medical Park Uşak Hastanesi'nde hayata yeniden merhaba dedi ve torunlarını sevindirdi.

 Karahallı'da yaşayan 95 yaşındaki Şerif Çakır'ın, evinde fenalaşması sonrası Uşak'a getirilerek tedavisi sonucu yeniden hayata merhaba dedi.

Acil olarak Devlet Hastanesi'ne götürülen ve oradan da kalp krizi teşhisi ile Medical Park Uşak Hastanesi'ne sevk edilen Şerif Çakır, zamanında uygulanan anjiyografi ve invaziv işlemler sonucu sağlığına, ailesine ve torunlarına yeniden kavuştu.

Medical Park Uşak Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doktor Okan Durmaz, hasta hakkında genel olarak şu bilgileri verdi: "Kalp krizi geçirirken hastanemize sevk edilen hastamızın kalbi besleyen ana damarında yüzde 100 tıkanıklık tespit edildi. Söz konusu damarın açılabilmesi amacıyla damarın bir kısmını genişlettikten sonra 'stent' adı verilen metal borucuklar koyarak damarı tamamen açtık. Hastamızın kalbinde ritim bozukluğu da olduğu için yapılan anjiyografi esnasında kalp pilide yerleştirildi. Bütün bu işlemler sonucunda Şerif dedenin kalp hücrelerine olan kan akımı yeniden başlatılırken, kendisine de kan sulandırıcı ve pıhtılaşmayı önleyici ilaç tedavisi başlandı ve birkaç gün yoğun bakımda takibi yapıldıktan sonra, sağlığına kavuşmuş bir şekilde taburcu edildi."

Hangi yaş da olursa olsun kalp krizinde erken müdahale hayati önem taşıyor

Kalp krizi gibi ağır bir durumda damarlarında yaygın darlıkların yanı sıra akciğer ve böbreklerinde birtakım problemleri beraberinde yaşadıklarından dolayı 90'lı yaşların üzerindeki hastaların, sağlığına yeniden kavuşma oranının çok düşük olduğunu belirten Uzman Doktor Okan Durmaz, yapılan acil anjiyografi ve invaziv işlemler ile birlikte hastanın hem hayatını kurtardıklarını hem de kalbinin zarar görmesini önlediklerini dile getirerek, böylelikle hastanın geride kalan yaşamını daha rahat bir şekilde sürdürebilmesi için gerekli tüm tedbirleri almış olduklarını ifade etti.

Kalbin desteği kalp pilleri

Okan Durmaz, kalp pillerinin kalp ritim bozukluğundan kaynaklanan ani ölümleri engellediğini ve hastaların uzun yıllarca şikâyetleri olmadan yaşamlarını sürdürebildiğine dikkat çekerek; "Lokal anestezi ile uygulanabilen bu yöntemle kalp hızı düzeltilerek normal seviyeye getirilir. Normal zamanlarda bekleme konumunda olan pil, kalp hızı yaşamı tehdit edecek kadar azaldığında ya da arttığında devreye girer. Hasta işlemden bir gün sonra taburcu edilmektedir" dedi.
Yorumlar

Sinem Mercan 7 Yıl Önce

Canım Dedem , koca yürekli insan , eli gönlü vergili , yedirmesini içirmesini hizmet etmesini seven Dedem, küçüklüğümden beri bilirim “yeni gelin” gibi hizmet edip önümüze kuruyemişleri meyveleri servis eden Dedem, kulağı duymasada herkeslere gülümseyen ağzı dualı Dedem... Kalp krizine dayandı da yine yaşlılıktan göçtü Dedem, sürekli not alıp şiirler yazan , bakımı için tek tek kızlarını dolaşırken kendisini “Vatanından ayrılmış bir bülbül gibiyim” diye anlatan Dedem... Şair Dedem, Pamuk Dedem mekanın cennet olsun , seni hep şişe dibi gözlükleriyle ağzını kocaman açarak gülümseyen kesik kulaklı Pamuk Dedem diye hatırlıyorum... Rahmetle

Daha Fazla Haber
Güncel
Gençlik kolları başkanlığına aday olduk kıymete bindi meğer gençlere bırakamayacakları kadar değerliymiş, biz yeni anladık.
Güncel
Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmak, Şehit ailelerini yıkmak pahasına konuşan siyasiler susun ve HALKA KULAK VERİN
Yaşam
CMB Yachts'ın Zarafet ve Güç Buluşması: Fortuna Yachts
Yaşam
Spor Çantasında Mutlaka Olması Gereken 5 Özellik
Yaşam
Doğal Taşlı Gümüş Takı Nasıl Olur? Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Sağlık
Apikobal Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?
Teknoloji
Mobil Ödeme Bozdurma Nedir?
Yaşam
Tahta Kurusu İlaçlama
Yaşam
Uygun Fiyatlarla Seyyar Tuvalet Kiralama
Yaşam
Aracınızın Kozmetiği Pasta Cila