Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Nurullah Cahan, 53 Gününü Değerlendirdi!

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, başkanlık döneminde yapılan çalışmaları değerlendirmek üzere basın mensupları ile bir araya geldi.

30 Mart yerel seçimlerinde Belediye Başkanı olarak seçilen Nurullah Cahan, 53 günlük başkanlık döneminde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler vermek ve projelerde gelinen son noktaların kamuoyu ile paylaşılması için basın mensupları ile bir araya geldi.

Kahvaltı ikramının ardından sunum eşliğinde projeler hakkında bilgiler veren Cahan, yapılan çalışmaların daha güzel ve daha yaşanabilir Uşak için yaptıklarını ifade etti. Hangi çalışmaların ne seviyeye geldiği ile ilgili bilgilerin paylaşıldığı toplantıda Cahan, Uşak’ın sıkıntıları ve sorunları üzerine birlikte konuşarak çözümler getirmek istediklerini bu anlamda basının da katkısının son derece önemli olacağını kaydetti. Uşak’ı yeniden inşa ve imar etmek istediklerini de belirten Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan; Ankara’ya yapılan ziyaretlerin, Bakan ve Bakan yardımcılarının Uşak’a yaptıkları ziyaretlerin güzel sonuçlar verdiğini ve projelerde önemli ilerlemeler kaydettiklerini söyledi.

Kent Park Projesi konusu hakkında bilgiler veren Cahan; “Bu alanda yapacağımız çalışmanın alt yapısını bitirdik ve herkesin merak ettiği okulların taşınması ile ilgili olarak Desan Sitesi’nin arka bölümünde yer alan 100 dönümlük arazinin tahsisi için gerekli çalışmalar tamamlandı ve bu alanda Eğitim Kampüsü oluşturarak proje kapsamında yer alan okulları bu bölgeye taşıyacağız. Meteoroloji Müdürlüğü’nün depreme dayanıksız raporu çıkmış ve o bina da oradan taşınacak. İl Orman Müdürlüğü de aynı şekilde proje kapsamına alındı başka bir binaya taşınacak. Stadyum konusunda Uşak Üniversitesi’nde yapımına başlanılan 15 bin kişilik stadın ortak kullanımı için görüşmeler yapıyorz ve bu konuyu da bu şekilde çözüme kavuşturup stadı da bulunduğu yerden kaldıracağız. Projenin genel anlamda büyük bir kısmı tamamladık ve köşe taşlarını koyduk. Artık bundan sonra çalışmaları takip edip proje ve inşa aşamasına geçmek istiyoruz ve Uşak’a güzel bir görünüm kazandırmak istiyoruz” dedi.

Yeni Toki Başkanı ile bir görüşme gerçekleştirdiklerini ve Kentsel Dönüşüm alanı ile ilgili projenin çok beğenildiğini ve acele kamulaştırma ile ihaleye çıkılması talimatı verildiğini belirten Nurullah Cahan, Dokuz Sele Deresi ile ilgili olarak da yapılan mevcut çalışmanın iptal edilerek yeni bir proje ortaya koyduklarını ve bunun da kent için önemli bir kazanım olacağını ifade etti.

Yüksek Gerilim hatlarının çok eski ve en önemlisi de şehir içinden geçmesinden dolayı tehlike arz ettiğini bu alanlarda çalışma yapmanın mümkün olmadığına dikkat çeken Cahan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Murat Mercan’dan bu hatların şehir dışına alınması için söz aldıklarını ve bu anlamda da çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini söyleyen Cahan, herhangi afette yada şiddetli rüzgar olduğunda bu alanların her zaman risk teşkil ettiğini ve bunun için bu sorunun bir an önce çözülmesinin Uşak için önemli olacağını belirtti.

Şehir Merkezi ile Uşak Üniversitesi arasına yaya ve bisiklet yolu yapımına başladıklarını ve bu sezon sonuna kadar tamamlanmış olacağının müjdesini veren Cahan, Uşak Halısı ve Uşak Tarhanası gibi kent değerlerinin ön plana çıkarılması için de çalışmaların devam ettiğini ve projelerle bunun sağlanması için çaba gösterdiklerini belirtti.

3. Sanayi Sitesi için de çalışmalarda önemli aşamalar kaydettiklerine dikkat çeken Nurullah Cahan, 530 dönümlük arazi üzerine modern bir sanayi tesisi inşa etme çalışmaları için projenin sürdüğünü ve bunun için de Ankara Destekli olarak yollarına devam ettiklerini belirtti. Otogar Kavşak’taki ve şehirdeki genel anlamda yaşanan ulaşım sıkıntısının biraz da giderilmesi için Alt Geçit Projesinin bulunduğunu belirten Cahan, Karaağaç Göleti Proje çalışması ile de yeni dinlenme alanları ortaya çıkarmak istediklerini ifade etti. İl Genelinde bir mezbahane olmadığını ve bu sorunun ortadan kaldırılması için de çalışmaya devam ettiklerini kaydeden Cahan, Ulaşım ve ekmek büfeleri ile fırınlarla ilgili olarak da kısa sürede çözüm alacak çalışmaların olacağını belirtti.

Toplantı toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.
Yorumlar

helal başkan 10 Yıl Önce

başkana bak ya hiçte boş durmamış kısa zamanda çok yol katetmiş. başarılar dilerim allah yolunu açık etsin.

misafir 10 Yıl Önce

53. gün rizenin plakası sebebi ile özellikle mi seçildi acaba?

güngör uğurlu 10 Yıl Önce

sayın başkan yüksek gerilim hatlarıyla çalışma anız gerçekleşirse ne büyük bir nimet olur şehrin üzerindeki pis görüntü ve ileride doğabilecek felaket kalkmış olur inşallah söz vermiş oldunuz gibi gerçekleşir allah kolaylık versin sizlere

sporsever 10 Yıl Önce

sayın başkan spor projenizden neden bahsetme ıhtıyacı duymadınız onu anlamadım

Çok İş Yapmış 10 Yıl Önce

ziyaretçi kabulü biterse iş yapacaklar :) ha birde başkan yardımcılarını değiştirmesi gerek, koltuk doldurmaya yarıyor sadece, mevcutlar...

Daha Fazla Haber
Güncel
Gençlik kolları başkanlığına aday olduk kıymete bindi meğer gençlere bırakamayacakları kadar değerliymiş, biz yeni anladık.
Güncel
Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmak, Şehit ailelerini yıkmak pahasına konuşan siyasiler susun ve HALKA KULAK VERİN
Yaşam
CMB Yachts'ın Zarafet ve Güç Buluşması: Fortuna Yachts
Yaşam
Spor Çantasında Mutlaka Olması Gereken 5 Özellik
Yaşam
Doğal Taşlı Gümüş Takı Nasıl Olur? Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Sağlık
Apikobal Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?
Teknoloji
Mobil Ödeme Bozdurma Nedir?
Yaşam
Tahta Kurusu İlaçlama
Yaşam
Uygun Fiyatlarla Seyyar Tuvalet Kiralama
Yaşam
Aracınızın Kozmetiği Pasta Cila