Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Karma OSB'nin Arıtması Artık Kokmayacak!

Daha önce Uşak Haber Merkezi'nden kamuoyu ile paylaştığımız ve koku sorununu dile getirdiğimiz "Cezaevindekiler Ulaşım İşkencesine ve Kokuya da Mahkum" başlıklı haberimize cevaben Deri Karma OSB Yönetim Kurulu Başkanı Akif Küplemez "Kokusuzlaştırma" projesinin başlatılacağının müjdesini vermişti. Uşak Deri Karma Organize Sanayi Bölgesi’nin atık su arıtma tesisinden oluşan kokuyu engellemek için hazırlanan proje hayata geçiriliyor. Hayata geçirilecek olan proje ile ciddi şekilde rahatsızlık veren kokunun giderilmesi hedefleniyor.

Ocak ayında Küplemez'in müjdesini verdiği ve "Çevre dostu teknolojileri kullanarak atık su arıtma tesisinde oluşan koku sorununun giderilmesi projesi" olarak adlandırılan çalışma için Uşak Deri Karma OSB ve Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) arasında sözleşme imzalandı.

Uşak E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu’nun da ortağı olduğu ve ZEKA’nın Turizm, Enerji ve Çevre Altyapı Mali Destek Programı (TEÇDP) kapsamında yer alan projenin bütçesinin 11 milyon TL olduğu ifade edildi.

18 ay sürecek proje ile sürdürülebilir ve çevre dostu teknolojilerin kullanımının yayınlaştırılacağı ifade edildi. Projenin uygulanması için ZEKA ile sözleşme imzalayan Uşak Deri Karma OSB Yönetim Kurulu Üyesi Ali Demirhindi; "Bölgemizin arıtma tesisini güçlendirmek için yoğun bir çalışma temposu içindeyiz. Bu bağlamda kokusuzlaştırma projesine büyük önem veriyoruz. Projemiz sayesinde bölgemizin batı yakasında bulunan Uşak E Tipi Ceza İnfaz Kurumunda çalışanlar, mahkumlar ve bölge sanayicilerinin yaşam kalitesinin yükseltilmesini amaçlıyoruz. Ayrıca arıtma tesisinin bakanlığın istemiş olduğu standartlarda olmasına da hassasiyet gösteriyoruz" dedi.

Uşak Deri Karma OSB Yönetim Kurulu Başkanı Akif Küplemez de, projenin bölge ve kent için önemli yararları olacağını dile getirdi. Akif Küplemez, “Bölgemizde çevreye yönelik çalışmalara büyük önem veriyoruz. Sanayicimiz bu konuda duyarlı davranıyor. Hazırladığımız proje ve çalışmalarla bölgenin hem eksiklerini gideriyoruz, hem de topluma olan borcumuzu ödüyoruz” diye konuştu. Öte yandan Zafer Kalkınma Ajansı ile projenin hayata geçmesi için Uşak Deri Karma OSB Yönetim Kurul Üyesi Ali Demirhindi ve Bölge Müdürü Cüneyt Öztürk sözleşme imzaladı.
Yorumlar

........... 10 Yıl Önce

aynı koku ağaoğlu tekstil in yapmış olduğu arıtmada da mevcut uşağın girişi iğrenç bir şekilde kokuyor

ali ber 10 Yıl Önce

birde su uşağa girerken kaynak ipliği gecince çok kötü koku geliyor birde ona çare bulunsa

hacı 10 Yıl Önce

vatandasın birine uşak deyince bana "kokan şehirmi"demişti. çok üzülmüştüm. atıkları arıtmadan dereye verirsek olacagı bu. geçte olsa projenin yapılması gerçekten güzel.

Bolge sanayicisi 10 Yıl Önce

onemli bir proje insallah koku sorunu bu projeyle cozulur de bolgemiz sanayicisi rahatbir nefes alir emegi gecenlere tesekkurler

uşaklı 10 Yıl Önce

aynı yalanları hayali projede katı atık yakım tesisi kuracağız diye söylemişlerdi.hayal kurmak çok güzel birşey .türkiyede deri sektöründe kokuyu önlemek için kimyasal arıtmada üstü kapanan birtane arıtma tesisi örnek versinler.akif küplemezin amacı günü doldurmak.

Daha Fazla Haber
Güncel
Gençlik kolları başkanlığına aday olduk kıymete bindi meğer gençlere bırakamayacakları kadar değerliymiş, biz yeni anladık.
Güncel
Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmak, Şehit ailelerini yıkmak pahasına konuşan siyasiler susun ve HALKA KULAK VERİN
Yaşam
CMB Yachts'ın Zarafet ve Güç Buluşması: Fortuna Yachts
Yaşam
Spor Çantasında Mutlaka Olması Gereken 5 Özellik
Yaşam
Doğal Taşlı Gümüş Takı Nasıl Olur? Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Sağlık
Apikobal Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?
Teknoloji
Mobil Ödeme Bozdurma Nedir?
Yaşam
Tahta Kurusu İlaçlama
Yaşam
Uygun Fiyatlarla Seyyar Tuvalet Kiralama
Yaşam
Aracınızın Kozmetiği Pasta Cila