Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Yangın Sezonu Öncesi Toplantı Yapıldı!

Uşak Orman Yangınları İle Mücadele Komisyonu, Uşak Valisi Seddar Yavuz başkanlığında yaptığı toplantıda yangın sezonu öncesi alınan tedbirleri gözden geçirdi. Toplantıda neler yapılması ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

Yaz aylarında sıkça rastladığımız vebirçok alanın zarar gördüğü yangınlara önlem alınması, neler yapılabileceği ile ilgili bilgilerin paylaşıldığı bir toplantı gerçekleştirildi.

Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Uşak Valisi Seddar Yavuz, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Fuat Kömürcü, Vali Yardımcısı Mesut Taner Genç, İl Emniyet Müdürü Ogün Toprak, Orman İşletme Müdürü Mehmet Çelik, Belediye Başkan Yardımcısı Kudret Aydın ve komisyon üyesi kurum müdürleri katıldı.

Uşak’ta son on yılda 293 orman yangının meydana gediğini ifade eden Vali Yavuz; “İlimizin yüzde 40’ı ormanlık alan olması sebebi ile irili ufaklı birçok yangın meydana gelmektedir. 2013 yılında 52 orman yangınında 40.78 hektar alan zarar görürken, son on yılda ise ilimizde 293 orman yangını meydana gelmiş olup bu yangınlarda 587.78 hektar alan zarar görmüştür. Yıllık ortalama alındığında yaklaşık 29 yangın meydana gelmekte ve ortalama 58.78 hektar alan zarar görmektedir” dedi.

Orman yangınlarının büyük miktarlarda maddi ve manevi kayıplara yol açtığını ifade eden Vali Seddar Yavuz; “Orman yangınları ile mücadelede öncelikle vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi ve duyarlılığının artırılması gerekir. İnsan unsurundan, ihmal ve tedbirsizlikten kaynaklanan yangınların önüne geçmeyi hedefliyoruz. Bu münasebetle köylerimizde çeşitli eğitim çalışmaları yapacağız. Ayrıca anız yangınlarıyla etkili bir şekilde mücadele etmek hususunda da kararlıyız. Kanun, anız yakma eylemini suç olarak tanımlamış ve yasaklamıştır. Bu sebeple ekolojik dengeyi bozacak bu girişimden vazgeçmemiz, anız yakma girişiminde bulunanları uyarmamız ve hiç çekinmeden güvenlik güçlerimize haber vermemiz vatandaşlık görevidir" diyerek herkesi duyarlı olmaya davet etti.

Ormanlık alana 500 metre mesafede havai fişek atılmasına izin verilmediği gibi dilek feneri adıyla bilinen uzun mesafeler uçabilen ve düştüğü yerde yangına yol açma ihtimali çok fazla olan ürünlerin de satışının ve kullanımının yasaklandığını ifade eden Vali Seddar Yavuz; “Komisyon kararımızla insanlarımızın eğlence amacı ile kullandığı dilek feneri adıyla bilinen havada kilometrelerce yol alabilen ve düştüğü yerde yanmaya devam ederek yangın çıkarma riski bulunan bu ürünlerin satışını ve kullanımını yasaklıyoruz. Ormanlık alanlarımızın korunması konusunda aldığımız bu kararlara halkımızın kesinlikle uyacağından eminim. Akciğerlerimiz olarak tabir ettiğimiz ormanların zarar görmesi sadece bizim açımızdan değil, yabani yaşam açısından da önem arz etmektedir. Tüm Uşak halkımıza ormanlarımızın korunması ve orman yangını ile mücadele konusunda hassas davranmalarını rica ediyorum” diye konuştu.

Uşak Orman İşletme Müdürü Mehmet Çelik’in hazırladığı sunumu üzerinden görüşme ve değerlendirmelerin yapılmasının ardından toplantı sona erdi.



Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
Gençlik kolları başkanlığına aday olduk kıymete bindi meğer gençlere bırakamayacakları kadar değerliymiş, biz yeni anladık.
Güncel
Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmak, Şehit ailelerini yıkmak pahasına konuşan siyasiler susun ve HALKA KULAK VERİN
Yaşam
CMB Yachts'ın Zarafet ve Güç Buluşması: Fortuna Yachts
Yaşam
Spor Çantasında Mutlaka Olması Gereken 5 Özellik
Yaşam
Doğal Taşlı Gümüş Takı Nasıl Olur? Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Sağlık
Apikobal Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?
Teknoloji
Mobil Ödeme Bozdurma Nedir?
Yaşam
Tahta Kurusu İlaçlama
Yaşam
Uygun Fiyatlarla Seyyar Tuvalet Kiralama
Yaşam
Aracınızın Kozmetiği Pasta Cila