Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Uşak’ta TEMA Vakfı Yeniden Yeşeriyor!

Uzun zamandır Uşak'ta faaliyetlerine ara vermek durumunda kalan TEMA Vakfı'nın Uşak il Temsilciliği görevini kısa bir süre önce yapılan değişiklik ile yeniden hayat buluyor.

Bilindiği üzere TEMA Vakfı (Türkiye Erozyonla Mücadele ve Ağaçlandırma) 1992 yılından bu yana ülkemizde; Erozyonla mücadele, ağaçlandırma ve doğal varlıkların korunmayı temel almış çevreci bir kuruluştur. Geçtiğimiz yıllarda Uşak’ta da varlığı bulunan ancak bir dönem çalışmaları durmuş olan vakfın temsilcilik görevi geçtiğimiz günlerde Uşak Üniversitesi Eğitim Fakültesinde Öğretim görevlisi olan Yrd. Doç. Dr. Barış Metin üstlendi.

Yrd. Doç. Dr. Metin ile gerçekleştirdiğimiz görüşmede ilk olarak Uşak TEMA Vakfı Temsilciliği için ilk olarak yapılacakları şöyle anlattı: “Tema'nın vakıf senedinde belirtilen esaslara göre Uşak'ta il ve ilçelerde hızla yapılanma sürecini tamamlayıp çalışmalara başlamak istiyoruz. Teşkilatlanma çalışmalarımızın sürdüğü bu günlerde bizim için bir başka önemli unsur ise TEMA'nın Uşak'ta yeniden çalışmalara başladığının hemşerilerimiz tarafından da bilinmesidir.”

TEMA Vakfı Uşak’ta Faaliyetlerine Yeniden Başladı

Genç, Dinamik ve sorumluluk sahibi yapısı ile dikkat çeken Barış Metin, yaptığımız röportajda; “Ülke genelinde 500.000’i aşan gönüllüsüyle birlikte yaşam anlamına gelen toprağa sahip çıkan TEMA Vakfı’nı Uşak’ta temsil etmenin büyük sorumluluk” dedi. TEMA’nın en büyük gücü her zaman gönüllüleri olduğunu söyleyen Metin; “ Sahip olduğu doğal varlıkları ile Uşak’ta sürdürülebilir yaşamı korumak üzere gönüllü ekibim ile birlikte var gücümüzle çalışacağız. Minik TEMA, Yavru TEMA ve Genç TEMA guruplarını oluşturacak olup ilçelerimizden isteyeceğimiz destekle ilimizdeki gönüllü sayımızı artırıp ilimize doğa ve çevre konusunda en üst düzeyde katkı sağlayacağız. Bunun için de her zaman daha çok gönüllüye ihtiyacımız var. Herkesi TEMA gönüllüsü olmaya ve destek vermeye çağırıyoruz” dedi.

Yrd. Doç. Dr. Barış  Metin; TEMA Vakfı Uşak Gönüllüleri, il genelinde yürütülen faaliyetlere destek olarak şunların yapılacağını söyledi;

- Doğal varlıkların ve çevre sağlığının korunması hakkında kamuoyunu bilinçlendirmek,

- Erozyon, toprak örtüsü ve toprağın korunması yönünde kamuoyunu bilinçlendirecek etkinlikler düzenlemek,

- 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu çerçevesinde tarım alanlarının amaç dışı kullanımını engellemek,

-  Mera, otlak ve çayırların korunması ve verimliliklerinin arttırılması amaçlı çalışmalar yürütmek,

- Orman sınırlarda herhangi bir nedenle daralma olmasını engellemek ve doğal orman alanlarının korunmasına katkı vermek,

-  Su varlığının korunması ve tarımsal kuraklık, çoraklaşma ve çölleşmeyle mücadele etmek,

-  Deniz, göl, akarsu kıyıları ve sahil şeridinin doğal özelliklerinin korunmasına yönelik çalışmalar yapmak,

- Halkımızın tüketim alışkanlıklarının değiştirilmesinde, su ve enerji tasarrufunun, geri dönüşümlü ürünlerin kullanılmasının teşvik edilmesinde önder rol oynamak,

-  TEMA Vakfı’na yeni gönüllüler kazandırmak,

-  Bu amaçları gerçekleştirmek için il gönüllüleri olarak Minik TEMA, Yavru TEMA, Genç TEMA Lise, Genç TEMA Üniversite ve Mezun TEMA örgütlerini oluşturmak vb. çalışmaları yürüteceklerdir .

Haber: Sabire Yalçın

Yorumlar

ismail oskay 10 Yıl Önce

bariş meti̇n kardeşi̇m hem değerli̇ basarili bi̇r akademi̇syen hem de vatan topraginin her zerresi̇ni̇n ne kadar kiymetli̇ oldugunun i̇draki̇nde bi̇r tari̇hçi̇ olmasi hasebi̇yle tema vakfının başına geçmesi uşak ve ülkemiz için bir şansdır. kendisine bu hizmetinde basarılar diliyorum. allah yardımcısı olsun.

Daha Fazla Haber
Güncel
Gençlik kolları başkanlığına aday olduk kıymete bindi meğer gençlere bırakamayacakları kadar değerliymiş, biz yeni anladık.
Güncel
Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmak, Şehit ailelerini yıkmak pahasına konuşan siyasiler susun ve HALKA KULAK VERİN
Yaşam
CMB Yachts'ın Zarafet ve Güç Buluşması: Fortuna Yachts
Yaşam
Spor Çantasında Mutlaka Olması Gereken 5 Özellik
Yaşam
Doğal Taşlı Gümüş Takı Nasıl Olur? Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Sağlık
Apikobal Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?
Teknoloji
Mobil Ödeme Bozdurma Nedir?
Yaşam
Tahta Kurusu İlaçlama
Yaşam
Uygun Fiyatlarla Seyyar Tuvalet Kiralama
Yaşam
Aracınızın Kozmetiği Pasta Cila