Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Basri Yıldırım, Bakan Zeybekçi'den Üç Projeye Destek Sözü Aldı!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi bugün Uşak’a gelerek ziyaretlerde bulundu. Yerel yöneticilerle kahvaltıda bir araya gelen Zeybekçi, Uşak Belediyesi’ni de ziyaret ederek son olarak partisinin Atatürk Kültür Merkezi’ndeki İl Danışma Kurulu Toplantısı’na katıldı.

 AKM’de düzenlenen İl Danışma Kurulu Toplantısı’nda partililerle bir araya gelen Zeybekçi, salonda coşkuyla karşılandı.

AKM’deki toplantıya Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Ak Parti Uşak Milletvekilleri İsmail Güneş ile Mehmet Altay, Ak Parti İl Başkanı Basri Yıldırım, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, Eşme Belediye Başkanı Hacı Mustafa Çetin, Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Mıllık, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı İlknur Ertuğrul, davetliler ve partililer katıldı.

Divan Kurulu’nun oluşturulmasının ardından söz alarak toplantının açılış konuşmasını yapan Ak Parti İl Başkanı Basri Yıldırım, teşkilat ve parti olarak milli iradeye ve sandığa sahip çıktıklarını söyledi.

İl Başkanı Yıldrım’dan Yeni Sipariş Listesi

Uşak’a gelen ve ziyaretlerde bulunan Ekonomi Bakanı Zeybekçi’yi ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Basri Yıldırım; “Bakanımızdan isteğimiz, Büyük askeri birliklerin Uşak’a gelmesi, Uşak ve Banaz arasına 4. Sanayi Sitesi ve Tıp Fakültesi çalışmasıdır. Bundan önce olduğu gibi dimdik ayakta durduk, bundan sonra da bir elif gibi ayakta durmaya devam edeceğiz. Aralık’tan bu yana yaşanan olaylar Türkiye’yi hedef alan olaylardır. 30 Mart yerel seçimlerinde büyük bir başarı kazandık. Aynı başarıyı Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de göstereceğimize inanıyoruz” diyerek Bakan Zeybekçi’nin ziyaretinin hayırlı olmasını temenni ederek sözlerini tamamladı.

Seçim döneminde verdiği desteklerden ve yaptığı katkılardan dolayı Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’ye teşekkür eden Ak Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, Başbakanın da istediği üzere yerel seçim çalışmalarını kazandıklarını bunu da güzel bir ekip çalışmasıyla gerçekleştirdiklerini söyledi. Güneş, 30 Mart itibari ile her şeyin netleştiğini ve bundan sonra da siyasetin daha zor geçeceğini belirterek, birlik beraberlik içinde bu ülkeyi yarınlara taşıyacaklarını kaydederek; Tıp Fakültesi için tüm çalışmalara devam ettiklerini ancak tek sorun olarak ruhsat sorunu kaldığını, bunun verilmesi için de Bakan Zeybekçi’nin desteğini beklediklerini dile getirdi.

Ak Parti Milletvekili Mehmet Altay ise yaptığı konuşmasında, çalışmalarda her türlü desteği veren Ekonomi Bakanı’na teşekkür ederek, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine teşkilat ve Uşak olarak hazır olduklarını ifade etti.

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan ise, seçim döneminde ve sonrasında verdiği destekleri için ve bugün yaptığı ziyaret için Bakan Zeybekçiye teşekkür ederek Kent Park Projesi ile ilgili bilgiler verdi. Belediye olarak yaptıkları takibini sürdürdükleri projeler hakkında da açıklamalarda bulunan Cahan; mahalle konakları, yaya ve bisiklet yolu, kentsel dönüşüm, yüksek gerilim hattı, spor salonu gibi çalışmaları anlatarak bu şehre aşık olduklarını, hizmet etmek için bu göreve talip olduklarını belirterek, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de tüm Uşak teşkilatı olarak hazır olduklarını dile getirdi. 3 yıl sonra yeni bir Uşak’ı vatandaşlara kazandırmak istediklerini kaydeden Cahan, birlik ve beraberlik içinde mutlu bir geleceğe emin adımlarla yürüdüklerini de ifade ederek sözlerini tamamladı.

Zeybekçi: Soma, Gönüllerimizi Darmadağın Etti

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ise Soma’da yaşanan faciayı ‘Gönüllerimizi darmadağın eden bir olaydı’ diyerek nitelerken, acının büyük olduğunu sorumluların sorumlulukları gereği ne ise onun yapılacağını söyledi. Ekmek parası ve ülkenin bir santim olsun ilerlemesi için çalışan madenciler için üzgün olduklarını ifade eden Zeybekçi, geride kalanlar için ise her türlü çalışmanın yapıldığını ancak; facia yaşandı diye yer altı kaynaklarından vazgeçilemeyeceğini, diğer ülkeler nasıl çıkarıyorsa aynı güvenlik tedbirleri ve daha çok kaygı ile madenleri çıkarmaya devam edeceklerini söyledi. Soma’daki facianın kendilerine yakışmadığını, giden canın geri gelmediğini ancak kalanlar için ne gerekiyorsa yapılacağını söyleyen Zeybekçi, bir daha böyle bir acının yaşanmaması temennisinde bulundu.

Bir yıldan fazla bir süredir ülkede huzursuzluk çıkarmak isteyenlerin Soma’daki faciayı da siyasette kullanmaktan geri kalmadıklarına tepki gösteren Zeybekçi; “Duygu yoğunluğu yaşayan o ailelerin bile kötü bir söz söylemezken, bunun üzerinden siyaset yapanlara yuh olsun. Felaketi istismar etmeye çalıştılar ama milletimiz ve Somalılar buna pirim vermedi” dedi.

Ekonomik gelişmeler hakkında da bilgiler veren Zeybekçi; “2013 yılında IMF’ye borcumuzu bitirdik. Eskiden göreve gelmediğimiz dönemde IMF yetkililerine yapılan muameleleri biliyorsunuz. Bundan sonra milletimizn karşısında düğmemizi iliklemekten başka bir yerde düğmemizi iliklemeyiz. Türkiye’nin ayağına çelme takmak istediler. Gezi Parkı olayında ağaç bahane, siz hala farkında değil misiniz mesajları hala gözümüzün önünde. En büyük köprü ile hava alanı yapılıyor. Eskiden kapatılması kararı verilen bankalar bugün kar ederek devlet hazinesine gelir elde ediyor. Milli gelirimiz 230 milyar dolardan 820 milyar dolar seviyelerine geldi. Enerji anlamında dışa bağlı kalmaktan kurtulmaya başladık. Ekonomimiz her geçen gün daha iyiye doğru gidiyor” dedi.

Ülkenin geleceğine el uzatan eli kırmanın boyunlarının borcu olduğunu ifade eden Zeybekçi, siyaset için her şeyi yapanların karşısında duracaklarını, meydanı onlara bırakmayacaklarını söyledi.

Zeybekçi: Uşak İçin Ne Gerekiyorsa Yapacağız

Uşak’ın projelerine her türlü desteği vereceklerini ve projeleri kendilerinin projesi gibi gördüklerini ifade den Zeybekçi; “Ben bire bir Uşaklıyım. Uşak bizimdir. Verilen sözler bizim sözümüzdür. Dünya Bankası kaynaklı destek vererek çalışmalara hızlı bir şekilde başlayacağız. Uşak’a ne lazımsa yapmaya hazırız. Tüm ilçeleri gezmek ve verdiğim zeybek oynama sözümü tutmak için tekrar Uşak’a geleceğim” diyerek sözlerini tamamladı.

Zeybekçi Uşak’tan ayrılarak Buharkent’e hareket ederken, toplantının kalan bölümü basına kapalı bölümle devam etti.

Haber - Foto: Vedat Deli
Kamera - Montaj: Halil Aslan

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
Uşak'ta direğe çarpan araç sürücüsü hayatını kaybetti, 1 kişi ağır yaralı
Yaşam
Keçe ile Tanışın: Temel Malzemeler ve Kolay Projeler
Yaşam
Promosyon USB Bellek Çeşitleriyle Başarılı Reklam Çalışmalarına İmza Atın
Güncel
Gençlik kolları başkanlığına aday olduk kıymete bindi meğer gençlere bırakamayacakları kadar değerliymiş, biz yeni anladık.
Güncel
Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmak, Şehit ailelerini yıkmak pahasına konuşan siyasiler susun ve HALKA KULAK VERİN
Yaşam
CMB Yachts'ın Zarafet ve Güç Buluşması: Fortuna Yachts
Yaşam
Spor Çantasında Mutlaka Olması Gereken 5 Özellik
Yaşam
Doğal Taşlı Gümüş Takı Nasıl Olur? Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Sağlık
Apikobal Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?
Teknoloji
Mobil Ödeme Bozdurma Nedir?