Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Kursiyerlerin Eserleri AKM'de Sergilendi!

Halk Eğitim Müdürlüğü’nün kurslarında yıl boyunca yapılan işler bugün AKM’de düzenlenen etkinlikte izleyenlerin beğenisine sunuldu. Yoğun bir kalabalığın olduğu sergi ve defile gösterisi izleyenlerden tam not aldı.

Atatürk Kültür Merkezi’nde bugün düzenlenen etkinlik oldukça renkli görüntülere sahne oldu. Tamamen kurslarda el işi ile yapılan ürünlerin oluşturduğu sergi ve defile gösterisi beğeni topladı.

AKM’de düzenlenen etkinliğe Uşak Valisi Seddar Yavuz ile eşi Selda Yavuz, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın eşi Halime Cahan, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, Halk Eğitim Müdürü Aysan Sunal ve vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Halk Eğitim Müdürü Sunal yaptığı konuşmasında Soma’da yaşanan faciada hayatını kaybedenlere başsağlığı temennisinde bulundu. Sunal, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak istihdamın arttırılması, işsizliğin azaltılması ve kendi işyerini açmak isteyenlerin bilgi ve becerilerinin arttırılması için kurslar açtıklarını belirttiği konuşmasında, bu kursların açılmasında katkısı olan yöneticilere teşekkür etti. Müdürlük olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler veren Sunal, 839 kurs açtıklarını bu kurslarda da 18 bin 136 kursiyere eğitim verdiklerini ifade etti. Hedeflerinin daha kursiyere ulaşmak olduğunu kaydeden Sunal, kurum olarak ulusal ve uluslararası yarışmalara da katıldıklarını söyleyerek konuşmasını sonlandırdı.

Uşak Valisi Seddar Yavuz ise etkinlikte yaptığı konuşmasında; uluslar arası rekabetin belirleyicisinin kadın ve kadın eğitiminin olduğunu belirterek, kadına verilen değerin de bu noktada belirli olacağını ifade etti. Bugün küresel bir oyuncu gibi bir Türkiye için çalışıp uğraş verdiklerini, bunu yaparken de kadına çok daha fazla değer verilmesi gerektiğini dile getiren Seddar Yavuz, okuma yazma oranının da önemine dikkat çekti. Türk kültürü ve geleneğinin gelecek nesillere taşınmasında elemin, aşkın işlendiği el emeği göz nuru eserlerin önemli olduğuna dikkat çeken Yavuz, hayat boyu öğrenmenin gelişim için öneminden bahsetti. Eğitimin bundan önceki dönemlerde hiç bu kadar çabuk üretilip çabuk yayılmadığının altını çizen Yavuz, her gün eğitim süreci içinde bulunmayanların ilerleyen zamanlarda cahiller ordusuna katılmaktan geri duramayacağını söyledi. Türkiye’nin medeniyetinin gelişmesi için her geçen gün çalışmalara devam edildiğini belirten Yavuz, Türkiye’nin İslam dünyasındaki yegane örnek ülke olduğunu söyleyerek kursların öneminin iyi anlaşılması ve değerinin bilinmesini isteyerek kurslara katılan kursiyerleri tebrik etti. Bu ve bubun gibi sergi ve çalışmaların ülke ekonomisi için katkı sağlayacağını kaydeden Yavuz konuşmasını sonlandırdı.

Daha sonra sergiyi gezen davetliler, el işi yapılmış birbirinden güzel çalışmaları ilgi ile incelediler. Sergide yer alan ürünleri şaşkınlıkla izleyen davetliler daha sonra düzenlenen defileyi takip ettiler. El işi yapılan elbise, gelinlik, gece kıyafeti ve abiye gibi çalışmalar izleyenlerde tam not aldı.

Etkinlik kokteylin ardından sona erdi.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
Gençlik kolları başkanlığına aday olduk kıymete bindi meğer gençlere bırakamayacakları kadar değerliymiş, biz yeni anladık.
Güncel
Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmak, Şehit ailelerini yıkmak pahasına konuşan siyasiler susun ve HALKA KULAK VERİN
Yaşam
CMB Yachts'ın Zarafet ve Güç Buluşması: Fortuna Yachts
Yaşam
Spor Çantasında Mutlaka Olması Gereken 5 Özellik
Yaşam
Doğal Taşlı Gümüş Takı Nasıl Olur? Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Sağlık
Apikobal Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?
Teknoloji
Mobil Ödeme Bozdurma Nedir?
Yaşam
Tahta Kurusu İlaçlama
Yaşam
Uygun Fiyatlarla Seyyar Tuvalet Kiralama
Yaşam
Aracınızın Kozmetiği Pasta Cila