Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Vali Yavuz, Gürlek Köyü'ndeki Balık Çiftliklerini Gezdi!

Banaz ilçe merkezine yaptığı ziyaret ve incelemelerini tamamlamasının ardından Vali Seddar Yavuz, gün boyu köylere ziyaretlerde bulundu.

Vali Seddar Yavuz alabalık ve sazan çiftlikleriyle meşhur Gürlek Köyü’ne de gitti. 4’ü Gürlek’te, birer tanesi Ahat, Yenice, Dümenli ve Kozviran’da olmak üzere toplam 8 işletmecinin 135 ton/yıl kapasiteyle alabalık ve sazan ürettiği çiftliklere giden Vali Yavuz, 61 ton/yıl ve 4 işletme ile en çok balığın üretildiği Gürlek’te, köy muhtarı tarafından karşılanan Vali Yavuz vatandaşlarla bir süre sohbet ettikten sonra balık üretme çiftliklerine geçti.

Burada balık üreticilerinden bilgi alan Vali Seddar Yavuz; “Uşak ilimiz ilçeleriyle tarihi ve kültürel yönleriyle birlikte zengin bir ekonomik potansiyele sahip. 5 ilçemizde bu ilçelerimizin neredeyse çoğu köyünde o bölgeye veya o köye has ekonomik değerler var. Gün içinde yaptığım ziyaretlerde doğal güzelliklere, jeo-termal potansiyele sahip Banaz ilçemizin güzel köylerinde Anadolu insanımızın emeğini, alın teriyle suladığı topraklardan elde ettiği kazançları müşahede ettim. Hatıplar ve komşu pek çok köyde seracılık gelişmişken, Gürlek Köyümüz de bulunduğu konum itibariyle balık çiftlikleri kurmaya ve balık üretmeye elverişli ortamlara sahip. İşletmecilerimizi ticari cesaretlerinden dolayı kutluyor, hayırlı ve bol kazançlar diliyorum” dedi.

Vali Yavuz ve beraberindekiler balık çiftlikleri işletmelerindeki incelemelerinin ardından Uşak’ın içme suyunun temin edildiği Küçükler Barajı su toplama havzası ve Çokrağan kaynağına geçtiler.

Su kaynaklarının dünyanın en hayati konuları arasında yer aldığını ifade eden Vali Yavuz “Ülkemiz su kaynakları açısından çok zengin değil. Bu nedenle, yer altı ve yerüstü mevcut su kaynaklarımızı iyi korumak, kirletmemek, son kullanıcılar olarak da israf etmemek gibi bir yükümlülüğümüz var” dedi.

Vali Yavuz buradaki incelemelerinin ardından restorasyonu için talimat verdiği Çeçeli Kara Murat Şehitliğini görmek üzere Aşağıkaracahisar Köyüne geçti.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
Uşak'ta direğe çarpan araç sürücüsü hayatını kaybetti, 1 kişi ağır yaralı
Yaşam
Keçe ile Tanışın: Temel Malzemeler ve Kolay Projeler
Yaşam
Promosyon USB Bellek Çeşitleriyle Başarılı Reklam Çalışmalarına İmza Atın
Güncel
Gençlik kolları başkanlığına aday olduk kıymete bindi meğer gençlere bırakamayacakları kadar değerliymiş, biz yeni anladık.
Güncel
Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmak, Şehit ailelerini yıkmak pahasına konuşan siyasiler susun ve HALKA KULAK VERİN
Yaşam
CMB Yachts'ın Zarafet ve Güç Buluşması: Fortuna Yachts
Yaşam
Spor Çantasında Mutlaka Olması Gereken 5 Özellik
Yaşam
Doğal Taşlı Gümüş Takı Nasıl Olur? Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Sağlık
Apikobal Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?
Teknoloji
Mobil Ödeme Bozdurma Nedir?