Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Uşak Kültürü Münih’te Yaşatıldı!

Münih Uşaklılar Kültür Derneği, 10. Geleneksel Kır Şenliği'ni 07 ve 09 Haziran 2014 tarihleri arasında Ostpark Theatron’da gerçekleşti.

Almanya'nın Münih kentinde düzenlenen şenliğe Uşak Belediyen Başkanı Nurullah Cahan’ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar ve belediye meclisi üyeleri katıldı.

Yıldırım Bekçi, Nursaç Doğanışık, Levent Canses, Mustafa Yayla ve Naim Akbaş gibi yerel sanatçıların katıldığı şenlikler Uşak kültürünü ve türkülerini Almanya’da en güzel şekilde yansıttı. Bu tür şenlikleri değerli bulduklarını belirten Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak’ın değerlerinin özellikle gurbette bulunan yeni nesle sevdirilmesi bakımından bu tür organizasyonların gerekli olduğunu iletti.

Belediye olarak davet aldıklarında seve seve etkinliğe icabet edeceklerini söylediklerini ileten Cahan; "Biz ilimizin kültürünün dünyanın her tarafında yaşayan Uşaklılar tarafından yaşatılmasını arzu etmekteyiz. Bu nedenle bu tür etkinlikleri her daim değerli ve önemli bulduk. Münih’te yaşayan hemşehrilerimiz de şenlik havasında Uşak kültürünü Almanya’da yaşayan kardeşlerimize sevdirmektedir. Bu davranış şüphesiz çok önemlidir” dedi.

Kültürlerin asimile olmaması gerektiğini ve yaşaması için ellerinden geleni yaptıklarına dikkat çeken Cahan, yurt dışında yaşayan bireylere bu tür etkinliklere katılım sağlayarak sürekli destek olacaklarını vurguladı. Uşak’ta yaşayan herkesin hemen hemen bir yakınının yurt dışında olduğuna işaret eden Cahan; "İlimizde ailelerin uzaktan ya da yakından muhakkak bir yakını gurbettedir. Biz yurt dışı etkinliklerinde ilimizde yaşayan vatandaşlarımız ve gurbetteki akrabaları arasında da bağ oluşturmaktayız. Ayrıca ilimize her yıl gelen gurbetçilerimizin kent ile ilgili beklentilerini de öğrenmekteyiz. Bu bakımdan etkinlikleri değerli buluyoruz” ifadelerini kullandı.

Yapılan çalışmaların yanındayız

Uşak Belediyesi’nin kentin değerlerinin yaşatılması adına verilen her emeğin yanında olduğunun altını çizen Belediye Başkanı Nurullah Cahan; "Belediyemiz var gücü ile yaşanabilir bir kent için çalışmalarını yapmaktadır. İlimizin değerlerinin yaşatılması, kültürümüzü sevilmesi ve gelecek nesillere tarafından yaşatılması adına kentimizde de ciddi bir planlama içindeyiz. Biz bu çalışmanın sadece kent içinde yapılarak başarılacağını düşünmüyoruz. Aynı zamanda dünyanın çeşitli ülkelerinde bulunan ve hayatın gereklilikleri nedeniyle yaşamak zorunda kalan hemşehrilerimizin de çocuklarına ve yeni nesle kültürünü öğretmesinden yanayız. İşte bunu en güzel gerçekleştirenlerden birisi de Münich’te yaşayan Uşaklılardır. Kendileri her yıl olduğu gibi bu yılda etkinlikler yapmaktadır. Bizde bu etkinliklere gönülden destek veriyoruz. Yurt dışında verilen bu çabanın çok anlamlı olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Kentin sorunlarını da konuşuyoruz

Uşak’ın marka olma yolunda ciddi adımlar ile ilerlediğini ve bunu ortak akıl ile gerçekleştireceklerini hatırlatan Cahan; "Uşak’ın gelişmesi ve her alanda ilerlemesi şüphesiz en önemli hedefimizdir. Mutlu Uşak’ın ortaya çıkmasında ortak aklın olması muhakkaktır. Biz sadece kentimizde bulunanlar ile değil; gurbetçilerimizin de düşüncelerini bu noktada değerli buluyoruz. Farklı ülkelerde yaşayan vatandaşlarımız yaşadıkları yerlerde gördüklerini bize aktararak fikir oluşmasında destek oluyorlar. Bu toplantılar bu bakımdan da önemlidir diye konuştu.
Yorumlar

kenan 10 Yıl Önce

bu para köylunun milletin parası buraya işin ehli mühendisler gitmeli öyle gezmeye karahallıdan şahin felan değil sayın nacar yazık bu milletin paralarına siz gezip eğlenin.

usak haber 10 Yıl Önce

sizide kınıyorum sadece akparti yandaşı olmussunuz haberde yapmıyorsunuz eskıden bır sorumlulugunuz vardı

yörük 10 Yıl Önce

vah..vah.. siz bunların çalışmaları için mi seçtiniz.ne belediyede nede il genel meclisinde seçilenlerin çalışmasından,çalışmaması daha faydalıdır.''adın ne mülayim,...! ülen sert olsan ne yazar.? demiş ya işte böyle ne kadar az çalışırlarsa millet o kadar az zarar eder.

misafir 10 Yıl Önce

oooo maşaallah.ne güzel anlaşıyorsunuz ikdidar muhalefet ne güzel sizden ankara örnek almalı geniş engin tecrübenizden hem avrupa hem türkiye istifade etmeli.zaten siz seçimden önce çok çalıştınız son iki ayda baya çok iş yaptınız e.. gali yola çıkmışken artık bir dünya turu yapın yakışır yakışır

basri doğrul 10 Yıl Önce

belediye meclisi de modaya uydu.il genelden geri kalmayıp cümbür cemaat oraya milletin parasıyla zıplamışlar.gezi her yıl tekrarlanan ve organizatörüne para kazandıran uşaklılar gecesi, meclis üyeleri de uvertür sanatçı...

Daha Fazla Haber
Yaşam
Spor Çantasında Mutlaka Olması Gereken 5 Özellik
Yaşam
Doğal Taşlı Gümüş Takı Nasıl Olur? Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Sağlık
Apikobal Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?
Teknoloji
Mobil Ödeme Bozdurma Nedir?
Yaşam
Tahta Kurusu İlaçlama
Yaşam
Uygun Fiyatlarla Seyyar Tuvalet Kiralama
Yaşam
Aracınızın Kozmetiği Pasta Cila
Yaşam
Bursa’nın En Donanımlı Frenci Kadrosu
Yaşam
Yeni Sistem Cihazlar ile Kaporta Sorunlarına Son
Yaşam
Maltepe Oto Servis Ayrıcalıkları ile Tanışın