Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Uşak'ta 61 Bin Öğrenci Karne Heyecanı Yaşadı!

Türkiye genelinde yaklaşık 17,5 milyon ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisinin karne aldığı bugün Uşak'ta da karne heyecanı yaşandı. Bazı öğrenciler karnedeki başarının sevincini aileleriyle yaşanırken bazı öğrenciler de karnedeki kırık notların üzüntüsünü yaşadı.

2013-2014 eğitim öğretim yılının son gününde bugün Uşak'ta karne heyecanı yaşandı. İlkokul, ortaokul ve ortaöğretim öğrencileri bugün karnelerini alarak uzun bir yaz tatiline girdiler.

Cumhuriyet İlkokulu'nda düzenlenen karne dağıtım törenine Vali Seddar Yavuz, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin, Cumhuriyet İlkokulu Öğretmenleri ve öğrenci velileri katıldı.

Karne dağıtım törenine katılan Vali Seddar Yavuz , yaptığı konuşmada velileri karneyi nihai bir sonuç olarak görmemeleri gerektiğini belirtti. Vali Yavuz: "Eylül ayında başladığımız Haziran ayında da bitirdiğimiz uzun bir maratonun sonuna geldik. Uşak’ta 61 bin 305 öğrencimizle cir eğitim öğretim yılını daha geride bıraktık. Uşak’ta bu sene eğitim kalitesini yükselttik. Bu da iyi ve kaliteli bir eğitimin sonucudur. Bu anlamda biz emeklerimizin heba olmadığını, yaptığımız çalışmaların bize başarılarla döndüğü inancındayız. Bu vesile ile eğitim öğretim yılı boyunca büyük bir özveri ile çalışan bütün öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında daha başarılı ve çıtayı daha da yükseltecek performansa sahip öğretmen ve öğrenci potansiyeli sürdüreceğimize inanıyorum" dedi.

Belediye Başkanı Nurullah Cahan yaptığı konuşmada: “Kentsel  dönüşüm ve Kent Park projesi kapsamında eğitimi daha kaliteli, daha güzel hale getirerek yeni nesil evlatlarımıza modern eğitim kalitesinde hizmetler vereceğiz. Bu yönde atılımlarımızı başlattık. 3 yıl içerisinde hem Uşak hem de öğrencilerimiz rahatlığa kavuşacak. Her zaman söylediğimiz “Mutlu Aile, Mutlu Uşak” sloganını hayata geçireceğiz” dedi.

Törende öğrencilere karne dağıtıp, sohbet eden Vali Yavuz ve Başkan Cahan, velilere çocuklarını sevdikleri akraba ziyaretlerine göndererek farklı bir ortamda dinlenmesini, sinema, tiyatro gibi sosyal etkinliklere götürerek yaz tatilini iyi bir şekilde geçirmelerini istedi. Vali Seddar Yavuz, Belediye Başkanı Nurullah Cahan , İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin, Öğretmenler ve öğrenciler hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra okuldan ayrıldı.

Ortaokulların 8. sınıflarında okuyan öğrencilerin girdiği ikinci dönem  ortak sınavların puanlarının iki gün önce açıklanmasının ardından okul kontenjanları 4  Temmuz'da belli olacak. 8. sınıf yerleştirmeye esas puanları 7 Temmuz'da  duyurulacak, 31 Temmuz-8 Ağustos 2014'de tercihler gerçekleştirilecek. Tercih  sonuçları ise 22 Ağustos'ta bildirilecek.

Lise son sınıf öğrencilerinin ve lise mezunlarının katılacağı Lisans  Yerleştirme Sınavları (LYS) 81 il merkezi ve Lefkoşa'da yapılacak. LYS-4, 14  Haziran Cumartesi; LYS-1 ve LYS-5, 15 Haziran Pazar; LYS-2, 21 Haziran Cumartesi  ve LYS-3, 22 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek.

Yeni eğitim-öğretim yılında ilk zil, 15 Eylül Pazartesi çalacak ve ilk  dönem dersleri, 23 Ocak 2015 Cuma sona erecek. 15 günlük yarı yıl tatilinin  ardından dersler, 9 Şubat 2015 Pazartesi günü başlayacak, 12 Haziran 2015 Cuma  öğrenciler yaz tatiline girecek.

Uşak Haber Merkezi ekibi olarak; tüm örencilerimizi tebrik ediyor, LYS maratonunda ter dökerek hayalllerindeki üniversiteyi kazanmak için tüm senenin gayretlerini sergileyecek olan öğrencilerimize başarılar diliyoruz.
Yorumlar

sergi 10 Yıl Önce

tamam vali ve belediye başkanı olduğu için o okulda haber yapmış olabilirsiniz.ama diğer okullarda da karne heyacanı vardı diğer okullarda niye haber yapmıyorsunuz.

vatandaş 10 Yıl Önce

başkan geldi geleli icraat yok bide oy verdik

Hadi gali 10 Yıl Önce

başkan icraat bekliyoruz laf değil

Daha Fazla Haber
Güncel
Uşak'ta direğe çarpan araç sürücüsü hayatını kaybetti, 1 kişi ağır yaralı
Yaşam
Keçe ile Tanışın: Temel Malzemeler ve Kolay Projeler
Yaşam
Promosyon USB Bellek Çeşitleriyle Başarılı Reklam Çalışmalarına İmza Atın
Güncel
Gençlik kolları başkanlığına aday olduk kıymete bindi meğer gençlere bırakamayacakları kadar değerliymiş, biz yeni anladık.
Güncel
Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmak, Şehit ailelerini yıkmak pahasına konuşan siyasiler susun ve HALKA KULAK VERİN
Yaşam
CMB Yachts'ın Zarafet ve Güç Buluşması: Fortuna Yachts
Yaşam
Spor Çantasında Mutlaka Olması Gereken 5 Özellik
Yaşam
Doğal Taşlı Gümüş Takı Nasıl Olur? Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Sağlık
Apikobal Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?
Teknoloji
Mobil Ödeme Bozdurma Nedir?