Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Okullar Toplumla Bütünleşiyor!

Kamu kaynaklarının daha verimli ve etkili bir şekilde kullanılabilmesi için gelişmiş birçok ülkede okullardan, okul saatleri dışında da yararlanılmasına yönelik eğilimler artmaktadır. Bu kapsamda Uşak'ta da Milli Eğitim Müdürlüğü’nün talebi ve Uşak Valiliği - Uşak Belediyesi İşbirliği ile Dikilitaş İlkokulu’na Z Kütüphane kurularak, toplumun da faydalanabileceği alan haline dönüşecek.

Valilik Toplantı Salonu’nda Uşak Valisi Seddar Yavuz, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan ve Uşak Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin’in katılımı ile protokol imza töreni düzenlendi.

İmza töreninde Milli Eğitim Bakanlığı’nın tasarladığı Z Kütüphane kapsamında ilk çalışmanın Dikilitaş İlkokulu’nda yapılacağını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin, katkılarından dolayı Uşak Valiliği ve Uşak Belediyesi’ne teşekkür etti.

Nurullah Cahan: Belediye Olarak Eğitime Katkı Vermeye Hazırız

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan ise yaptığı konuşmasında, Belediye olarak eğitime katkı vermeye hazır olduklarını dile getirerek; “Dikilitaş İlkokulu’nda Zenginleştirilmiş Kütüphane uygulamasını başlatıyoruz. Bu projeyi, ilimizdeki diğer okullarda da sırayla uygulayacağız. Özellikle dar gelirli bölgelerimizden bu projeyi başlattık. Vatandaşlarımız bu sayede hem kütüphane ortamından faydalanacaklar hem de internet ile bağını kurabilecek. Eğitim anlamında bu proje ile vatandaşlarımıza çok önemli imkanlar sağlayacağız. Bundan sonraki süreçte bu gibi projelerde Milli Eğitim ve Valilik ile birlikte ortak çalışmalara imza atacağız. Halkımıza en iyi eğitimi vermek ve okulların daha verimli ve etkin kullanımı için bu gibi çalışmaların arkasında olacağız” şeklinde konuştu.

Seddar Yavuz: Kütüphaneleri Yaygınlaştırmak İstiyoruz

Uşak Valisi Seddar Yavuz ise protokol imza töreninde yaptığı konuşmasında, genç nüfusun eğitildiği takdirde en büyük güç olacağına dikkat çekerek, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın yaptığı çalışmalarla fark yaratmaya devam ettiğini ifade etti. Z Kütüphane projesinin dar gelirli aile ve çocukların faydalanabileceği alanlardan başlamasının ayrı bir özellik olduğunu kaydeden Yavuz; “Z Kütüphane sadece kitap okunan alanlar değil, aynı zamanda oyun alanlarının olduğu, bilişim teknolojilerinin kullanıldığı, güvenli internetin olduğu bir ortamdır. Önümüzdeki süreçte Belediyemizin de desteğiyle bu kütüphaneleri yaygınlaştırmak istiyoruz. Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan’a eğitime verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Kendisiyle de önümüzdeki süreçte Uşak’ın bütün sorunlarını çözme arzusundayız. Proje hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Toplantı imza töreninin yapımının ardından sona erdi.

Proje ile okulların, okul saatleri dışında, hafta sonlarında ve yaz aylarında hizmet sunan kurumlar haline dönüştürülmesi hedefleniyor. Okullarda sadece öğrencilere değil, tatil zamanlarında, okul çevresindeki mekânlarda yaşayan vatandaşlara da hizmet verildiğinin belirtildiği projeyle eğitim kurumlarının daha etkin kullanılması amaçlanıyor.

Z Kütüphane projesi ile ilgili olarak; “Bilişim teknolojilerinin hızla yaygınlaşmasıyla öğrencilerin okuma alışkanlıklarının azaldığı gözlemlenmektedir. Yeni kuşakların öğrenme ve algılama şartlarına uygun tasarlanan Z Kütüphaneler (Zenginleştirilmiş Kütüphane) öğrencilerin azalan okuma alışkanlıklarını geri kazandırmada önemli bir rol oynayacaktır. Okuma kültürü, ülkelerin gelişmişlik düzeyleri ile doğrudan ilişkili, önemli göstergelerden biridir. Öğrencilerimize ve vatandaşlarımıza okuma kültürünü kazandırmak ve bu kültürü geliştirmek amacıyla yapılacak olan bu işbirliğinin eğitime büyük katkılar sağlayacağı öngörülmektedir” denilerek projenin avantajları ile ilgili bilgi verildi.

Haber - Foto: Vedat Deli
Yorumlar

torpili bırakalım 10 Yıl Önce

torpili bırakalım gerisi gelir zaten,,, şu görevlendirme müdürler, kurucu müdürler kanımca yetersiz özellikle dikilitaş civarındaki ana okullarının müdürlerine dikkat edelim sayın müdürüm, sayın valim,,

Hatice kusbasi 10 Yıl Önce

çok güzel birşey

Daha Fazla Haber
Güncel
Gençlik kolları başkanlığına aday olduk kıymete bindi meğer gençlere bırakamayacakları kadar değerliymiş, biz yeni anladık.
Güncel
Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmak, Şehit ailelerini yıkmak pahasına konuşan siyasiler susun ve HALKA KULAK VERİN
Yaşam
CMB Yachts'ın Zarafet ve Güç Buluşması: Fortuna Yachts
Yaşam
Spor Çantasında Mutlaka Olması Gereken 5 Özellik
Yaşam
Doğal Taşlı Gümüş Takı Nasıl Olur? Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Sağlık
Apikobal Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?
Teknoloji
Mobil Ödeme Bozdurma Nedir?
Yaşam
Tahta Kurusu İlaçlama
Yaşam
Uygun Fiyatlarla Seyyar Tuvalet Kiralama
Yaşam
Aracınızın Kozmetiği Pasta Cila