Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Uşaklı Öğretmenler Soma’daki Çocukları Unutmadı!

13 Mayıs 2014’te Manisa ilinin Soma ilçesinde yaşanan olayın acıların henüz dinmediğini hisseden Uşaklı bir grup bayan öğretmen, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bilgisi dahilinde başlattığı bir çalışmayla bir kamyonet dolusu oyuncağı Soma’daki yetimlere ulaştırdı.

13 Mayıs 2014’te Manisa ilinin Soma ilçesinde kömür madeninde çıkan yangın nedeniyle 301 madencinin ölümüyle sonuçlanan facianın üzerinden günler geçti. Olay, gazete manşetleri ve tv haberlerinin ilk sıralarından düştü.

Olayın acısının dinmediği hisseden bir grup Uşaklı bayan öğretmen oyuncak kampanyası başlatıp, toplanan oyuncakları Soma’ya ulaştırdı.

301 işçinin yaşamını yitirmesine ve geride gözü yaşlı pek çok anne ve çocuğun kalmasına yol açan son yılların en çok can kaybı ile sonuçlanan iş ve madencilik kazasının ardından gösterilen bu duyarlılık insanlarımızın özündeki duyguları yansıtması açısından önemli bir davranış olarak takdir topladı.

Besim Atalay ortaokulunda çoğu bayan öğretmenlerden oluşan yardım gönüllüleri öğrenci, öğretmen, esnaf ve vatandaşların verdikleri oyuncakları toplamak için seferber oldular. Topladıkları oyuncakları bir bir hediye paketi yapan ve kolilere yerleştiren öğretmenler, Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğünce tahsis edilen bir araçla Soma’ya doğru yola çıktılar.

Okullar kapanmadan önce başlatılan yardım faaliyeti kapsamında 27 koliden oluşan hediye paketleri Soma Kaymakamlığına ve ilçedeki ilkokullara götürülüp yetkililere teslim edildi. Somalı madencilerin geride kalan çocuklarına ulaştırılmak üzere Uşaklıların hediyelerini bizzat götürüp teslim etmenin mutluluğunu yaşayan Besim Atalay Ortaokulu öğretmenleri, oyuncak hediyeleriyle kampanyaya destek veren Uşaklılara teşekkür ettiler.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
Uşak'ta direğe çarpan araç sürücüsü hayatını kaybetti, 1 kişi ağır yaralı
Yaşam
Keçe ile Tanışın: Temel Malzemeler ve Kolay Projeler
Yaşam
Promosyon USB Bellek Çeşitleriyle Başarılı Reklam Çalışmalarına İmza Atın
Güncel
Gençlik kolları başkanlığına aday olduk kıymete bindi meğer gençlere bırakamayacakları kadar değerliymiş, biz yeni anladık.
Güncel
Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmak, Şehit ailelerini yıkmak pahasına konuşan siyasiler susun ve HALKA KULAK VERİN
Yaşam
CMB Yachts'ın Zarafet ve Güç Buluşması: Fortuna Yachts
Yaşam
Spor Çantasında Mutlaka Olması Gereken 5 Özellik
Yaşam
Doğal Taşlı Gümüş Takı Nasıl Olur? Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Sağlık
Apikobal Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?
Teknoloji
Mobil Ödeme Bozdurma Nedir?