Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Vali Yavuz ve Belediye Başkanı Cahan'dan Ramazan Ayı Mesajı!

Uşak Valisi Seddar Yavuz ile Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Ramazan Ayının gelmesi sebebiyle birer açıklama yayınladılar.

Ramazan ayının önemine değinilen açıklamalarından Vali Yavuz ve Belediye Başkanı Cahan, şu ifadelere yer verdiler.

Vali Seddar Yavuz, Ramazan Ayı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Vali Yavuz, Vatandaşların huzurlu bir ramazan geçirmeleri için gerekli tüm tedbirlerin alındığını ifade etti.

Vali Yavuz mesajında şunları söyledi:

“Yeryüzünde barışın, huzur ve kardeşliğin dini İslam'ın mensupları olarak bir Ramazan Ayına daha erişmiş bulunuyoruz. Ramazan Ayının başta milletimize, İslam alemine ve tüm insanlığa hayırlara vesile olmasını diliyorum. Arzu ediyorum ki bu ay aynı inancı paylaştığımız kardeşlerimizin birlik ve beraberliğine vesile olsun, yine arzu ediyorum ki insanın bulunduğu her yerde barış ve huzur hakim olsun… Bu mübarek oruç ayı, insanoğlunun ihtiyaç duyduğu manevi gıdaların alındığı, ruhumuzun temizlendiği, dayanışma duygularının ön plana çıktığı; fakirin, yetimin, yaşlının, kimsesizin daha fazla hatırlanıp, görülüp gözetildiği bir aydır. Bu ayı ibadetlerimizle, dualarımızla değerlendirmeli, aile fertlerimize daha çok vakit ayırmalı, büyüklerimizi, komşularımızı, etrafımızda ilgiye ve şefkate muhtaç olanları ihmal etmemeliyiz.”

Vali Yavuz, “Ramazanın ilimizde huzur içinde geçirilmesi için gerekli tüm tedbirleri aldık. Vatandaşlarımızın camilerimizde rahatlıkla ibadet edebilmeleri için il Müftülüklerimiz, güvenlikleri için il emniyet ve jandarma teşkilatımız, muhtemel rahatsızlıklar için sağlık teşkilatlarımız gerekli hazırlıkları yapmışlardır. Ben de Ramazan Ayı boyunca vatandaşlarımızın arasında olacağım. Özellikle fakir, kimsesiz, yaşlı ve engellilerimizle, şehit ve gazi ailelerimizle birlikte olacağım. Ramazan Ayının tüm vatandaşlarımıza hayırlara vesile olmasını, hep birlikte Ramazan Bayramına da ulaşmayı temenni ediyor, en içten duygularımla saygılarımı sunuyorum” dedi.

Belediye Başkanı Nurullah Cahan Ramazan ayı nedeni ile bir açıklama yayınladı. Ramazan ayının önemine dikkat çekilen açıklama şöyle devam etti:

"Yine hasretle beklediğimiz Ramazan ayına ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu mübarek ay şüphesiz tüm İslam aleminde olduğu gibi bizler için de değerlidir. Bin aydan daha değerli olan 11 ayın sultanı Ramazan ayında hepimiz üzerimize düşeni fazlaca gerçekleştirmeliyiz. Öncelikle bu ay fırsat bilinmeli ve Yüce Allah’ın rızası için elimizden geleni yapmalıyız. Ayrıca tuttuğumuz oruçlar ile zorda olanların yoksulluk çekenlerin ve açlığı yaşayanların durumlarını anlamalıyız. Bu güzel ayda bizde yaşadığımız çevrede hayatlarını zor bir şekilde idame edenlere, yardım etmeli ve hayır kapılarını sonuna kadar açmalıyız. Ayrıca ellerimizi semaya açarken dualarımızı dünya üzerinde sıkıntıda olan Müslüman kardeşlerimizin sıkıntılarının sona ermesi ve dünya barışı için yapmalıyız. Şüphesiz dinimizin temelinde olan dayanışma ruhunu Ramazan ayında göstermek en anlamlı davranışlardan birisidir. Bu nedenle gerçek manası ile güzellikler için çaba vermeliyiz. Başı rahmet, ortası rahmet ve sonu ise cehennemden azad olan mübarek Ramazan ayının tüm İslam alemine ve hemşehrilerimize hayırlı olmasını Yüce Allah’tan dilerim.”
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
Uşak'ta direğe çarpan araç sürücüsü hayatını kaybetti, 1 kişi ağır yaralı
Yaşam
Keçe ile Tanışın: Temel Malzemeler ve Kolay Projeler
Yaşam
Promosyon USB Bellek Çeşitleriyle Başarılı Reklam Çalışmalarına İmza Atın
Güncel
Gençlik kolları başkanlığına aday olduk kıymete bindi meğer gençlere bırakamayacakları kadar değerliymiş, biz yeni anladık.
Güncel
Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmak, Şehit ailelerini yıkmak pahasına konuşan siyasiler susun ve HALKA KULAK VERİN
Yaşam
CMB Yachts'ın Zarafet ve Güç Buluşması: Fortuna Yachts
Yaşam
Spor Çantasında Mutlaka Olması Gereken 5 Özellik
Yaşam
Doğal Taşlı Gümüş Takı Nasıl Olur? Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Sağlık
Apikobal Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?
Teknoloji
Mobil Ödeme Bozdurma Nedir?