Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Ercan Uzun: Yolsuzluğu Meşru Gören Emek Karşıtlarından Cumhurbaşkanı Olmaz!

“Boğazına kadar yolsuzluk ve rüşvet bataklığına saplanan AKP bugün, devlet kurumlarının işlevlerinin ve görevlerinin sorgulanır hale gelmesi, halkın kurumlara olan güveninin zayıflaması ve kurumlar arası çatışma ile yönetilemeyen bir Türkiye tablosu yaratmıştır.” diyen Eğitim İş Uşak Şube Başkanı Ercan Uzun, Cumhurbaşkanlığı seçim süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Eğitim İş Uşak Şube Başkanı Ercan Uzun, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Siyasi iktidarın ve Tayyip Erdoğan’ın adının karıştığı olaylar üst boyuttadır. 17 Aralık operasyonu sonrası yolsuzluklar ve devletin içindeki tüm kirli ilişkiler teker teker ortaya dökülürken, Erdoğan, görülmemiş bir pişkinlikle yolsuzlukların üzerini örterek soruşturmanın kendisine ulaşmasını engellemiştir. Bu suçlardan arınmaksızın cumhurbaşkanlığına aday olmak, hukuken mümkün olsa da vicdanen kabul edilemez.

Cumhurbaşkanının bir görevi de “toplumsal bütünlüğü” ve “devletin bütünlüğü”nü pekiştirecek bir misyon yüklenmesidir. Ancak Erdoğan’ın hoşgörüsüzlüğü ve öfkeli, hatta kindar olan söylemi, eleştiriler karşısında takındığı kavgacı tavırları, toplumu bölücü ve ayrıştırıcı politikalar izlemesi, Cumhurbaşkanlığı makamına uygun olmadığını ortaya koymaktadır. Erdoğan birleştiricilikten uzak olan bu hâliyle ve istediği yetkilerle donatılmış bir cumhurbaşkanı olması durumunda, Türkiye daha fazla bölünmüşlüğe ve istikrarsızlığa sürüklenecektir. Ülkemizin, öfkeli ve toplumsal gerginlikleri körükleyen bir cumhurbaşkanını kaldıramayacağı ortadadır.

Öte yandan, Erdoğan; laik, demokratik Türkiye Cumhuriyetinin temel değerlerine, Atatürk ilke ve devrimlerine duyarlı olmadığı gibi 12 yıllık Başbakanlığı süresince uygulamalarıyla bu değerleri yok etmeye çalışmıştır.

Erdoğan’ın başında olduğu AKP iktidarı dönemi, emekçiler açısından da en büyük hak kayıplarının yaşandığı dönem olarak tarihe geçmiştir. Ülkenin en değerli ve stratejik kaynakları özelleştirmeler yoluyla uluslararası ve yerli sermayeye peşkeş çekilmiş; esnek ve güvencesiz çalışma, taşeronlaştırma uygulamaları hızla yaygınlaşıp, kriz gerekçesiyle kitlesel işten çıkarmalar sürerken, düşük ücret ve maaş artışlarının dayatıldığı, emeğe yönelik saldırıların çok yönlü olarak hayata geçirildiği bir süreç yaşanmıştır. Milyonlarca emekçi, taşeronların elinde açlık sınırının çok çok altında asgari ücrete mahkum edilmiş; örgütsüz, güvencesiz, korumasız ve güvenliksiz bırakılan işyerlerinde yaşanan iş cinayetlerinde büyük artış yaşanmıştır. Sendikalar işlevsizleştirilmiş, yandaş sendikalar oluşturulmuştur. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın 2013 verilerine göre, 11 milyon 628 bin 806 işçiden, 1 milyon 32 bin 116’sının sendikalı olması siyasi iktidarın emek düşmanı politikalarının sonucudur.

Demokrasiyi sadece “seçim sandığı”ndan ibaret sayan, demokrasiyi sadece “milletin oyu”na, indirgeyen, demokrasilerin temel direği olan kuvvetler ayrılığını görmezden gelen, ülke yönetimini silah dolu TIR’ların sevkiyatı, ekonomiyi ihale dağıtımı sananlar mutlaka hesap vermelidir.

Eğitim-İş olarak Erdoğan’a önce hesap vermesi gerektiğini hatırlatıyor, halkımızı suçluların yakasına yapışmaya çağırıyoruz. Bugün ülkemizin, cumhuriyetten, laiklikten, Atatürk Devrimlerinden, emekten, demokrasiden yana; hukuk devleti ilkelerine bağlı, ülkemizin bütünlüğünü ve çıkarlarını kararlılıkla savunacak bir Cumhurbaşkanına ihtiyacı vardır."
Yorumlar

Gerçek sosyal demokrat 10 Yıl Önce

siz eklemettin cimisiniz tayyip erdoğan ı halk biliyor sizide sosyal demokratlığı da bitirdiniz bir aday ınız bîle yok boş boş konuşun

eklemettin 10 Yıl Önce

sen istifa et siyasete başla ,eğitim iş olarak ne yaptınız sen onu söyle hangi önerinizi bu şekilde medyada duyurdunuz senin kaç üyen var

ismail bal 10 Yıl Önce

erdoğanı bu kadar kötülediğine göre sende cemaattensi anlaşılan korkunun ecele faydası yoktur

Piri-Reis 10 Yıl Önce

alışmıştınız fitne ve komplolarla sindirilen liderlere kimi suikasta kimi uydurma suçlarla i̇dama şimdi biraz dişlimi geldi...hazmedemiyorsanız 1 kutu cep sodası içiniz iyi gelir...paralel istasyon rayları...

bozlarlı 10 Yıl Önce

bu şahısla aynı köydenim, daha önce atatürkçü düşünce derneği başkanı idi sonra chp milletvekili aday adayı oldu ama hep avucunu yaladı 10 ağustosta da elini yalar bence

Daha Fazla Haber
Güncel
Uşak'ta direğe çarpan araç sürücüsü hayatını kaybetti, 1 kişi ağır yaralı
Yaşam
Keçe ile Tanışın: Temel Malzemeler ve Kolay Projeler
Yaşam
Promosyon USB Bellek Çeşitleriyle Başarılı Reklam Çalışmalarına İmza Atın
Güncel
Gençlik kolları başkanlığına aday olduk kıymete bindi meğer gençlere bırakamayacakları kadar değerliymiş, biz yeni anladık.
Güncel
Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmak, Şehit ailelerini yıkmak pahasına konuşan siyasiler susun ve HALKA KULAK VERİN
Yaşam
CMB Yachts'ın Zarafet ve Güç Buluşması: Fortuna Yachts
Yaşam
Spor Çantasında Mutlaka Olması Gereken 5 Özellik
Yaşam
Doğal Taşlı Gümüş Takı Nasıl Olur? Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Sağlık
Apikobal Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?
Teknoloji
Mobil Ödeme Bozdurma Nedir?