Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Kuvvet: Ekonomik Büyüme Oranı Beklenenin Üzerinde!

2014 yılının ilk çeyreğinde büyüme rakamlarının %4,3’le beklenenin üstünde olmasının sevindirici olduğunu söyleyen UTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kuvvet, sanayi sektöründe de büyüme kaydedildiğini belirtti.

TÜİK verilerine göre, 2014 yılının ilk çeyreğinde 2013 yılının aynı dönemine göre ekonominin %4.3 oranında büyüdüğünü ifade eden Kuvvet, sanayi üretim endeksinin de bir önceki yılın ilk dört ayına göre %4,6 büyüme kaydettiğinin altını çizdi.

Ekonomik büyümenin beklenin üstünde gerçekleştiğini söyleyen Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kuvvet, 2012 yılındaki düşük büyüme oranı sonrası artış oranlarının yükseldiğini ancak bu rakamların hali hazırda gelişmekte olan ülkelerin büyüme oranından aşağıda kaldığını belirten Kuvvet; “Ülkemizin hedeflerine ulaşması için daha çok çalışmamız ve üretime daha fazla önem vermemiz gerekiyor.” dedi.

Sanayi üretim endeksinde yaşanan büyümenin dış talepten kaynaklandığını belirten Kuvvet; “Üreterek büyümenin gerçekleşeceğini bilen bir ülke olarak sanayi üretiminin artması geleceğe dair olumlu bakış açısı sergiliyor. Ancak, iç talepte yaşanan azalma ve tasarrufların artmaması iç piyasadaki durgunluğu işaret ediyor. Bu ekonomi tablosunun iç piyasanın canlanmasına yönelik politikalar uygulanmasıyla daha da sevindirici olacağına inanıyorum.” dedi.

Kapasite kullanım oranlarında geçen yılın ilk beş ayına göre %0,5 azalma yaşanarak %74,4 olarak gerçekleştiğini söyleyen Kuvvet; “Kapasite kullanım oranının çok da iyi bir seviyede olduğunu söyleyemeyiz. Yaptığımız yatırımların dörtte birinin atıl kaldığı görülüyor. Bu anlamda ilgili bakanlıkların yatırımları kullanım oranına göre yönlendirmesi gerektiğini düşünüyorum. Sektörel anlamda kapasite kullanım oranı yüksek olan sektörler ayrıca desteklenerek doğru yatırımlar yapılmalıdır.” dedi.

İhracattaki artışın büyümeyi desteklediğini belirten Kuvvet, büyüme rakamlarının artmasının güzel bir tablo olduğunu ancak büyümede istikrarın önemli olduğunu vurguladı.
Yorumlar

sıradan vatandaşş., 10 Yıl Önce

uşakta ekonomi elbette buyur sanayiciler tabikide yeni fabrikalar açarak uretimi buyuturler askeri ucretli çalışanların haklarını yiyerek hepsi dahada zenginligine zenginlik katar!!!!

USAKLI 10 Yıl Önce

nedense bu büyümeler bize uğramıyor bir türlü maaş 900 lira bütün her şey ateş pahası tepedekiler biraz az alsada birde bize uğrasa bu ekonomi büyümeler.

SAYIN BAŞKAN 10 Yıl Önce

uşak ne kadar büyüyor ne kadar i̇ş sahasi açiliyor

Daha Fazla Haber
Güncel
Uşak'ta direğe çarpan araç sürücüsü hayatını kaybetti, 1 kişi ağır yaralı
Yaşam
Keçe ile Tanışın: Temel Malzemeler ve Kolay Projeler
Yaşam
Promosyon USB Bellek Çeşitleriyle Başarılı Reklam Çalışmalarına İmza Atın
Güncel
Gençlik kolları başkanlığına aday olduk kıymete bindi meğer gençlere bırakamayacakları kadar değerliymiş, biz yeni anladık.
Güncel
Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmak, Şehit ailelerini yıkmak pahasına konuşan siyasiler susun ve HALKA KULAK VERİN
Yaşam
CMB Yachts'ın Zarafet ve Güç Buluşması: Fortuna Yachts
Yaşam
Spor Çantasında Mutlaka Olması Gereken 5 Özellik
Yaşam
Doğal Taşlı Gümüş Takı Nasıl Olur? Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Sağlık
Apikobal Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?
Teknoloji
Mobil Ödeme Bozdurma Nedir?