Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Üniversiteli İşçiler: Başbakan Erdoğan'ın Talimatı Yerine Getirilsin!

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan, üniversite mezunu olmalarına rağmen işçi statüsünde görevlerini devam ettiren üniversiteli işçilerin statülerin değişmesine yönelik umudu devam ediyor.

Uşak'taki kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan ve memur statüsüne geçmek isteyen Üniversite mezunu kadrolu işçiler, statülerinin değişerek memur vasfını kazanmak isterken; Başbakan Erdoğan'ın da konuya ilişkin verdiği "meseleyi çözün" talimatının yerine getirilmesini istediler.

MEMUR STATÜSÜ KAZANMAK İÇİN BİR ENGEL YOK!

Memur statüsüne geçmek için seslerini Başbakana duyurmayı başaran ve Kamu kurumlarında yıllardır vasıflı personel olarak çalışan üniversite mezunu kadrolu işçiler adına bir açıklama yapan topluluğun basın sözcüsü Makine Mühendisi Murat Gezer “TBMM’de gelecek olan ve şu anda Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşmeleri devam eden torba kanuna eklenecek ilave bir madde ile hedefimize ulaşmak için önümüzde bir engel kalmadı” dedi.

BAŞBAKAN'IN SORUNUN ÇÖZÜLMESİ İÇİN TALİMATI VAR!

Üniversiteli İşçilerin Basın Sözcüsü Murat Gezer “Sosyal medyayı etkin bir şekilde kullanarak, özellikle Memursen ile dirsek temasını bırakmadan bürokrasinin her kademesiyle iletişim halinde bulunduk. 3-4 yıldır çeşitli platformlarda, üniversiteli işçiler olarak basın yoluyla da kabine üyelerine, milletvekillerimize memur olabilmemiz için haklı gerekçelerimizi ve çözüm yolunu en ince ayrıntısına kadar anlattık. Son olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Memursen’in Büyük Türkiye buluşması toplantısında KPDK’da alınan kararların bir an önce uygulamaya geçirilmesi için ilgili bakan ve bürokratlarına verdiği ‘bu meseleleri çözün’ talimatıyla da kamuoyu önünde talebimiz deklare edilmiş oldu” diye açıklamasına devam etti.

ERDOĞAN'IN TALİMATI YERİNE GETİRİLSİN!

Basın Sözcüsü Gezer, “Başbakanın KPDKdaki maddeleri kastederek binlerce insanı ilgilendiren konuda meselenin çözülmesi noktasında verdiği talimatın kapsamında bulunan yaklaşık 25 bin üniversiteli işçi olarak bizler bu talimatın yerine getirilmesini ve bu sözün arkasında durulmasını bekliyoruz. Bu konuda aylardır takip ettiğimiz Çalışma ve Maliye bakanlıklarının ve Devlet Personel Başkanlığının zaman zaman yaptığı açıklamalarda kesin ifadeler kullanmaması bile bizim davamızdan geri adım atmamıza yol açmamıştır. Yıllardır kamu kurumlarında vasıflı ve tecrübeli çalışanlar olarak Başbakanın sözünün ilgili bakanlıklar için talimat olarak algılanması gerekiyor. Yaklaşık 12 yıldır hükümetin başında bulunan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı seçimi arifesinde Türkiye Büyük Millet Meclisinin gündeminde bulunan torba kanunların içinde üniversite mezunu işçilerin memur kadrolarına geçebilmeleri için bir düzenlemenin bu yasama döneminde yapılmasının ve Başbakanın son sözlerinin yerine getirilmesini istiyoruz”

EŞİTSİZLİK ORTADAN KALDIRILMALI!

Memur kadrolarına geçmenin kamuya ve hazineye hiçbir ilave yük getirmeyeceğini, zaten kadrolu statüde çalıştıklarını ifade eten Üniversiteli işçiler Basın Sözcüsü Gezer, memur kadrolarına geçerek tayin, nakil, eğitim, görevde yükselme vb özlük haklarının tanınması halinde daha yüksek bir çalışma temposuna çıkacaklarını ifade etti. Basın Sözcüsü Gezer, “Devlete ve millete hangi statüde olursa olsun hizmet etmekten gurur duyuyoruz. Taşeron ve 4c’li personelden farklı olarak 81 ilde çeşitli kurum ve kuruluşlarda işletmeci, mimar, mühendis, veteriner, kamu yönetimi, sağlıkçı vb. uzmanlık alanlarında yıllardır hizmet gören üniversite mezunu kadrolu işçiler memur kadrosunu geçmek konusunda adil olmayan bir kulvarda bulunuyorlar. Hizmetli ve hademe kadrolarında bulunanlarla, açık öğretim mezunları kurum ve kuruluşlarda daire başkanlıklarına kadar yükselebiliyorlar. Bu eşitsizliğin giderilmesi lazım” dedi.

Gezer, basın açıklaması şu sözlerle tamamladı: “Üniversite mezunu kadrolu işçilerin talepleri halinde memur statüsüne geçebilmeleri için 4b’lilerin olduğu gibi torba kanuna ilave edilecek bir madde ile memuriyete geçiş meselesi çözülebilecektir. Bu konuda da hükümetin önünde hiçbir engel bulunmamaktadır.”
Yorumlar

Murat Karahan 10 Yıl Önce

kamuda işçi kadrosunda çalışan üniversite mezunu olarak bu kanunun çıkmasını bekliyorum.başbakınımızın sesimize kulak vereceğini temenni ediyorum.

BAŞBAKAN SÖZ VERDİ Mİ TUTAR... 10 Yıl Önce

sayın bürokratların bakanların başbakanın kamuoyun önünde verdiği talimatı yerine getirmesini bekliyoruz. özellikle kamuda kadrolu çalışan zaten bir işi bir kadrosu olan üniversite mezununun statüsünün değişmesinin kimseye hiç bir zararı yok, devlete mali bir külfeti de yok. buna rağmen neden bu talimat yerine getirilmiyor. yoksa sayın başbakana isyan mı var?

işçi 10 Yıl Önce

üniversite mezunu olamadık malum babamızın parası yoktu eve katkıda bulunmak için çocukluktan beri çalışıyorum.zamanında basbakanımız bu işçileri üniversite mezunu olamıyan bende dahil kadro verdi üniversite mezunu olan geçici işçi statüsünde kalmayi tercih edenler ya da sözleşmeli memur olmayı istemedikleri gibi şimdi ne hakla konuşabiliyorlar.hayret doğrusu ama menfaat dünyası o zaman sözleşmeli memurluğu istemedikleri çünkü fazla mesai üç ayda bir ek tazminat parası sende 4 ton kömür yemek parası ve 30 günlük senelik izin ile 38 gün hafta sonlari sayilmayarak izin hakkı dururken kim nelerdi sözleşmeli memurluğu bunların hepsi yoktu ama aza tama etmeyen çoğu bulamazmış şimdi sözleşmeli memur kadro aldı utanmadan bizim hakkımız oldu diyorlar bence sayın başbakanımız bunlara tazminatları vererek işten çıkarmali özel sektörde asgari ücret çalışıp dua etmelidirler. tavsiyem işçi kalın yoksa haklarınız gider memurdan fazla kazanıyoruz.

emekli belediyeci 10 Yıl Önce

tüm üniversite mezunu, işçi kadrosu statüsünde çalışan arkadaşların, memur statüsüne geçme arzularına yürekten destek veriyorum.inşallah arzuları gerçekleşir.

üniversiteli işçi 10 Yıl Önce

yorum yapan aşağıdaki işçi arkadaş.önce öğren sonra konuş.bize memurluğa geçme hakkı vermediler. verselerde bizler geçecektik. öğrendin mi şimdi araştır

Daha Fazla Haber
Güncel
Uşak'ta direğe çarpan araç sürücüsü hayatını kaybetti, 1 kişi ağır yaralı
Yaşam
Keçe ile Tanışın: Temel Malzemeler ve Kolay Projeler
Yaşam
Promosyon USB Bellek Çeşitleriyle Başarılı Reklam Çalışmalarına İmza Atın
Güncel
Gençlik kolları başkanlığına aday olduk kıymete bindi meğer gençlere bırakamayacakları kadar değerliymiş, biz yeni anladık.
Güncel
Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmak, Şehit ailelerini yıkmak pahasına konuşan siyasiler susun ve HALKA KULAK VERİN
Yaşam
CMB Yachts'ın Zarafet ve Güç Buluşması: Fortuna Yachts
Yaşam
Spor Çantasında Mutlaka Olması Gereken 5 Özellik
Yaşam
Doğal Taşlı Gümüş Takı Nasıl Olur? Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Sağlık
Apikobal Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?
Teknoloji
Mobil Ödeme Bozdurma Nedir?