Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

BARO'da Seçim Heyecanı Başladı, Kulisler Hareketli!

Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve adayların söylemleri bir yana dursun Uşak'ta başka bir seçim heyecanı şimdiden başladı. Kasım ayında yapılması planlanan BARO seçimleri öncesinde kulisler oldukça hareketli ve avukatlar da heyecanlı.

Oda seçimleri, yerel seçimler derken, Uşak'ta yeni bir seçimin daha çalışmalarının startı verildi ve seçim heyecanı başladı. Yaklaşık 3 ay sonra yapılacak BARO seçimleri öncesinde kulisler oldukça hareketli ve adaylar bir bir belli olmaya başladı.

Bilindiği üzere 2012 yılı Ekim ayında yapılan seçimlerde Tuncay Gökmen ve Baki Kantar arasında geçen yarışı, 230 oydan 123'ünü alan Baki Kantar kazanmış ve iki yıllık görev için BARO Başkanlığı'na seçilmişti. Kantar'ın iki yıllık görev süresini tamamlamış olması nedeniyle önümüzdeki kasım ayı içerisinde yapılacağı konuşulan BARO seçimleri öncesinde kulisler yine hareketli.

Şimdiye kadar adaylığı konuşulan ve aday olacağına kesin gözü ile bakılan 3 isim var. Bunlardan biri hali hazırda BARO Başkanlığı görevini yürüten Baki Kantar. Diğer isim; camiada sevilen ve her kesimden oy alabileceği konuşulan Özgür Boz. Ve adaylık düşündüğü konuşulan bir başka isim ise, Mimarlar Odası Başkanı Avni Özgencil'in eşi olan Harika Özgencil. 

Kulisler de konuşulan isimler bununla da sınırlı değil. Kazım Kargı'nın da yine BARO Başkanlığı için adaylığını koyabileceği ancak yapılan istişareye de açık olduğunu belirttiği konuşulurken aday olmama ihtimalinin de olduğu belirtilmekte. 

Uşak Haber Merkezi ekibinin kulislerden edindiği intibaya göre, mevcut başkan, Baki Kantar'ın nerede ise hiç şansı yok. Zira Kantar; başkanlık yaptığı süre boyunca zaman zaman yaptığı açıklamalarla tepki topladı. Ülke gündemindeki politik gelişmelere ilişkin yaptığı çıkışlar ile kah iktidar çevrelerinin, kah muhalefet çevrelerinin tepkilerini alan, Kantar için "Ne İsa'ya yaranabildi, ne Musa'ya yaranabildi" şeklinde yorumlar yapılmakta. BARO Binası için ödenek çıkartılması için ortaya koyduğu gayret ve avukatlara düzenli olarak verilen seminerlere verdiği emek ise Kantar'ın artı hanesine yazılan icraatları diyebiliriz. Yıllardır BARO Binası bulunmayan avukatların uygun yer bulunur bulunmaz, BARO Binasına kavuşacak olması avukatları sevindiren bir gelişme diyebiliriz. Başkanlığı süresince pek fazla basın açıklamasına da rastlanmayan Kantar'ın, havayı kokladıktan sonra listesini açıklaması bekleniyor.

Geçtiğimiz Baro Seçimleri sonrası Uşak Haber Merkezi olarak yaptığımız bir değerlendirme de, önümüzdeki dönemin yıldız isimleri arasında saydığımız Özgür Boz, sessizliğini şimdilik korusa da aday olduğu takdirde Baro seçimlerinin kazanması en muhtemel ismi olacak gibi görünüyor. 

Uşak Haber Merkezi ekibi olarak seçimlerin şimdiden kentimize hayırlı olmasını temenni ediyor ve tüm adaylara başarılar diliyor; ileriki tarihlerde edindiğimiz yeni kulisleri ve gelişmeleri siz değerli okuyucularımızlar paylaşacağımızı bildiriyoruz. Ayrıca Uşak'taki avukat camiasının kentimizin sosyal ve politik gelişmelerine duyarsız kalmaması ve mümkün mertebe etkin olmaları sebebi ile kentimiz adına teşekkür ederek, hem kentin sorunları için gösterdikleri uğraşın, hem kentin siyasal ve sosyal hayatına kattıkları rengin, hemde meslekdaşlar olarak birbirlerine olan hoşgörü ve birlikteliklerinin diğer meslek gruplarına da örnek olmasını temenni ediyoruz. 
Yorumlar

tam destem 10 Yıl Önce

bence artık bayanların bu sekılde yerde olmasını isterim cünkü onların kanun anlayışı katı ve kuralcıdır kandın erkeğe göre biraz da disiplinlidir harika hanımı görmek isteriz

Sümeyye 10 Yıl Önce

yıllarca öğretmenlik yapan birinin baro için aday olmasi bile ilginç ..

gerçekçi olursak 10 Yıl Önce

eğer başkanlık için bu üç aday olursa özgür boz kesin kazanır.baki bey baro başkanı olduktan sonra açıklamaları hep hükümet karşıtı beyanlardı.bu nedenle sağ cenahtan çok oy kaybı olacaktır.

Daha Fazla Haber
Güncel
Uşak'ta direğe çarpan araç sürücüsü hayatını kaybetti, 1 kişi ağır yaralı
Yaşam
Keçe ile Tanışın: Temel Malzemeler ve Kolay Projeler
Yaşam
Promosyon USB Bellek Çeşitleriyle Başarılı Reklam Çalışmalarına İmza Atın
Güncel
Gençlik kolları başkanlığına aday olduk kıymete bindi meğer gençlere bırakamayacakları kadar değerliymiş, biz yeni anladık.
Güncel
Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmak, Şehit ailelerini yıkmak pahasına konuşan siyasiler susun ve HALKA KULAK VERİN
Yaşam
CMB Yachts'ın Zarafet ve Güç Buluşması: Fortuna Yachts
Yaşam
Spor Çantasında Mutlaka Olması Gereken 5 Özellik
Yaşam
Doğal Taşlı Gümüş Takı Nasıl Olur? Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Sağlık
Apikobal Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?
Teknoloji
Mobil Ödeme Bozdurma Nedir?