Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

10 Hektar Ağaçlandırma Sahası Kül Oldu!

Uşak'ta merkeze bağlı Selvioğlu Köyü'ndeki ağaçlandırma sahasında çıkan yangında, 10 hektar alan zarar gördü. Alevler, havadan ve karadan müdahaleyle güçlükle söndürülebildi.

Havaların mevsim normallerinin üstüne çıkmasından dolayı çoğalan yangınlar vatandaşların bilinçsizse ateş yakması ya da anız yakması sonucu meydana geliyor. 

Selvioğlu Köyü, Kocaçukur Mahallesi, Kanlıgöl Mevkisi'ndeki Uşak Orman İşletme Müdürlüğü Ağaçlandırma Sahası'nda, bugün saat 11.30 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yangına, Denizli ile Manisa'nın Akhisar ve Salihli ilçelerinden gelen 3 helikopter, Uşak Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait 11 arazöz, 2 su tankeri ve 80 orman işçisiyle müdahale edildi. Yangın, rüzgarın ve kuru otların etkisiyle yangın kısa sürede yayılırken, alevlerden kaçmaya çalışan bir kaplumbağa da kameraları tarafından görüntülendi. Havadan ve karadan yapılan 4.5 saatlik müdahale sonucu aleveler söndürülürken, 10 hektar alan küle döndü. Jandarma yangının çıkış nedeninin araştırıldığını bildirdi.

Uşak Valisi Seddar Yavuz resmi twitter hesabından konuyla ilgili olarak bir açıklama yaptı. Uşak'ın bir orman kenti olduğuna dikkati çeken Yavuz, "Selvioğlu köyündeki ağaçlandırma sahasında maalesef orman yangını çıktı. Ekiplerimiz müdahale ediyor. 220 bin hektar Ormana sahibiz. Dikkatsizliğe, tedbirsizliğe kurban etmeyelim akciğerlerimizi. LÜTFEN DİKKAT EDELİM" diye yazdı.


Yorumlar

mesut 10 Yıl Önce

her ağaç bir candır bu canlara bu kadar kolay kıyılmamalı çocuğumuz gibi bakmalıyız

aslı 10 Yıl Önce

vali̇ beye teşekkür edi̇yorum konuya duyarliliğindan dolayi. uşak bu vali̇ni̇n kiymeti̇ni̇ bi̇lmeli̇

Daha Fazla Haber
Güncel
Gençlik kolları başkanlığına aday olduk kıymete bindi meğer gençlere bırakamayacakları kadar değerliymiş, biz yeni anladık.
Güncel
Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmak, Şehit ailelerini yıkmak pahasına konuşan siyasiler susun ve HALKA KULAK VERİN
Yaşam
CMB Yachts'ın Zarafet ve Güç Buluşması: Fortuna Yachts
Yaşam
Spor Çantasında Mutlaka Olması Gereken 5 Özellik
Yaşam
Doğal Taşlı Gümüş Takı Nasıl Olur? Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Sağlık
Apikobal Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?
Teknoloji
Mobil Ödeme Bozdurma Nedir?
Yaşam
Tahta Kurusu İlaçlama
Yaşam
Uygun Fiyatlarla Seyyar Tuvalet Kiralama
Yaşam
Aracınızın Kozmetiği Pasta Cila