Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Vali Yavuz: Uşak'ın Potansiyelini Kullanmak, Her Bireyin Boynunun Borcudur!

Uşak Valisi Seddar Yavuz Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Uşak İl Koordinatörlüğünü ziyaret etti. Uşak İl Koordinatörlüğü toplantı salonunda İl Koordinatörlüğünün çalışmaları, personel yapısı, Uşak İlinde gerçekleşen ve devam etmekte olan yatırımlar hakkında Uşak İl Koordinatörü Cihan Karahan tarafından detaylı bir brifing aldı.

BrifingteTKDK’nın kuruluş süreci ve proje uygulama hazırlıkları hakkında bilgi verildi. TKDK’nın proje kabul etmeye başladığı son 4 yılda faydalanıcılara toplam ödenen geri ödemesiz hibe rakamın büyüklüğünün ülkemiz açısından önemi vurgulandı. TKDK tarafından alınan 6797 projeyle 1.862.131.714 TL tutarında yatırımın gerçekleşmesinin ülke ekonomisine katkısının azımsanamayacak ölçüde olduğu bildirildi.

TKDK Uşak İl Koordinatörlüğü olarak ilerleyen dönemlerde Uşak İlimizin güçlü iller arasında yer alması için daha fazla yatırımın Uşak’ta gerçekleşmesi konusunda çalışmalarının hızla devam ettiği aktarıldı. Şimdiye kadar gerçekleşen 166 projeyle Uşak ekonomisi ve tarımında 38.888.767,55 TL. tutarındaki projenin hayat bulması sağlandığı, ilerleyen günlerde TKDK tarafından incelemesi devam eden yatırım tutarları 47.319.282,23 TL’lik 28 adet yatırım daha Uşak İline kazandırılacağı, Bu yatırımların gerçekleşmesiyle birlikte Uşak’ta daha fazla üretim gerçekleştirilecek ve daha fazla istihdam sağlanacağı aktarıldı.

Uşak Valisi Seddar Yavuz, ziyaretinden son derece memnun olduğunu, TKDK personelinin genç ve dinamik yapısının kendisini heyecanlandırdığını, yeni Türkiye’nin bu genç kadrolarla, son yıllarda İlimizde sağlanan gelişmeleri bir kademe daha ileri götüreceğini ifade etti. TKDK İl Koordinatörlüğü’nün Uşak’ta kurulmasının İlimiz için çok önemli bir şans olduğunu belirten Vali Seddar Yavuz; “Uşak İlinin kalkınmasında TKDK’dan azami faydalanmamız gerekiyor.  İldeki diğer kamu kuruluşlarıyla birlikte hareket edilerek daha fazla yatırımın Uşak’a kazandırılması hedefliyoruz. Uşak İli kültür, turizm, sanayi gibi birçok alanda ülkemizin belki de çoğu ilinde olmayan bir potansiyele sahiptir. Ancak bazı konularda adım atmakta biraz geç kalınmış. Aradaki farkı kapatmak bizlere düşüyor. Uşak’ın potansiyelini en iyi şekilde kullanmak Uşak’ın her bireyinin boynunun borcudur.” dedi.

Ardından Kurum Binasında incelemelerde bulunan Uşak Valisi Seddar Yavuz, tüm kurum personeli ile tanışarak ziyaretini tamamladı.
Yorumlar

SERTAN AYYILDIZ 10 Yıl Önce

sayin vali̇m başarilar

Daha Fazla Haber
Güncel
Uşak'ta direğe çarpan araç sürücüsü hayatını kaybetti, 1 kişi ağır yaralı
Yaşam
Keçe ile Tanışın: Temel Malzemeler ve Kolay Projeler
Yaşam
Promosyon USB Bellek Çeşitleriyle Başarılı Reklam Çalışmalarına İmza Atın
Güncel
Gençlik kolları başkanlığına aday olduk kıymete bindi meğer gençlere bırakamayacakları kadar değerliymiş, biz yeni anladık.
Güncel
Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmak, Şehit ailelerini yıkmak pahasına konuşan siyasiler susun ve HALKA KULAK VERİN
Yaşam
CMB Yachts'ın Zarafet ve Güç Buluşması: Fortuna Yachts
Yaşam
Spor Çantasında Mutlaka Olması Gereken 5 Özellik
Yaşam
Doğal Taşlı Gümüş Takı Nasıl Olur? Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Sağlık
Apikobal Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?
Teknoloji
Mobil Ödeme Bozdurma Nedir?