İsmail Güneş'in İşlediği Suç Büyük! Uşak'ın Ne İşi Var Meclis Gündeminde?
Öncelikle ilk yazım olması hasebi ile tüm Uşak Haber Merkezi okuyucularına ve Uşak halkına merhaba diyor, beni bu ekibin bir parçasıymış gibi görüp, kendilerinden başkasına köşe yazarlığı vermediklerini bildiğim Uşak Haber Merkezi ekibine bana bu fırsatı tanıdıkları için çok teşekkür ediyorum. Umarım sürçi lisan etmeyiz ve umarım yazılarımız beğenilerek takip edilir ve sevgili Uşak halkı, gerek farklı bakış açıları yakalayarak, gerekse yeni şeyler okuyarak, yazılarımızdan istifade etme imkanı bulur.
Yazımıza dönecek olursak; Tabi ki İsmail Güneş Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde konuşarak bir kabahat işlememiştir ve tabiki kürsüler insanların düşüncelerini paylaşmaları için vardır.
Tabiki bir Uşak Milletvekiline yakışan, imkan buldukça meclis kürsüsünden vekaletini aldığı insanların haklarını aramak, sorunlarını dile getirerek çözüm önerilerini sunmak ya da çözüm istemektir. Uşak halkının Ankara'daki sesi olmak üzere meclise milletvekili olarak gönderildiğinin bilinci ile konuşmak yaraşır bir Uşak Milletvekiline.
İsmail Güneş'de bunu yapmış ve bence hem gösterdiği duruş itibarı ile hem de konuşmanın içeriğinde bahsettiği haklılıkları sebebi ile alkışlanmayı haketmiştir. Kanımca Uşak Haber Merkezi de bu mantıkla Uşak Halkını bilgilendirmiş ve tebrik ve takdirlerini de haber metninin içinde özellikle belirtmiştir.
Lakin; gerek haberin altına gelen yorumları, (onaylanmayanları da görme imkanım oldu) gerek paylaşım sitesi Facebook ve Twitter'da bu haberin paylaşıldığı sayfalara gelen yorumları okuyunca, doğrusu çok şaşırdım. Tabi ki olumlu yorumlarda vardı. Ancak bazı yorumların gerçekten kasıtlı ve zorlama ile yazıldığını önyargılı olduğunu görmek beni çok şaşırttı. Yazımın başlığını da özellikle bu yadırgadığım tepkilere kinaye olsun diye seçtim.
Neden derseniz, 1953 yılında Kütahya merkeze bağlı bir ilçe iken üstelik bu ilçenin Milletvekili dönemin Başbakanı iken o dönemde Uşak halkının yoğun baskıları ve kulis faaliyetlerinin neticesinde Uşak, il olma hüviyetini kazanmış bir kenttir. Tüm çilesini kahrını çektiği ve fakat başka illere bağlı olan bazı ilçelerin Uşak'a bağlanmasını istemek kadar masumane ve haklı bir talep olabilir miydi acaba?
Hastaneden, ulaşıma, adalet aramaktan, eğitime, düğün vb. gibi alışverişlerinden, ürettiği mahsulleri satmaya varıncaya kadar, bir çok problemini Uşak sayesinde çözen, ihtiyaçlarını bu kentten gören, aynı zamanda çok sayıda da göç aldığımız bu ilçelere devletten ayrılan payı bizim yarımız kadar bile haketmemesine rağmen Kütahya, Denizli, Manisa ve Afyon gibi o ilçelerin bağlı olduğu komşu iller almakta. Kentimizin il oluşunun 60. yıldönümünü bahane ederek Meclis kürsüsüne çıkan tüm vekillerimiz keşke bu gibi önemli konuları gündem etseydi. Ak Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş bu fırsatı iyi değerlendirerek, istatistiki raporları ile birlikte yaptığı sunumda bu konuyu meclis gündemine taşımış. Bizim Uşak halkı olarak, bu konuyu gündemde tutma gayreti içerisine girmemiz gerekirken olumsuzlukları örnek gösterilerek, ümitsizlik aşılamak hatta bu Milletvekilini bu vesile ile eleştirmeye kalkmak hangi mantığın üründür anlayamadım doğrusu. Tabi ki herkesin fikrine saygımız olmak zorunda, kaldı ki bunun tezahürü olarakta yorumları onaylanarak çok seslilik site yönetimi tarafından sağlanmış. Ancak asgari müştereklerde de olsa, kentimize hayır getirecek bir konuda birlik olmamız gerekmez mi? İktidarı ile muhalefeti ile çevre ilçelerin halkının da evet dediği bu Uşak'a çevre ilçelerin bağlanması işinde ve buna benzer işlerde hepimizin elbirlik olup duyarlılık göstermemiz gerekmiyor mu? Hangi siyasi partiden olursak olalım, Milletvekilimizin bu müspet davranışını desteklememiz gerekmiyor mu? Ben şahsen bu türden yorumları saygı duymakla birlikte yadırgadığımın bilinmesini istedim, bu yüzden de ilk yazımı bu hususta yazmak ihtiyacı duydum.
Bir başka yazımda, sizlere bahsi geçen ilçelerin kentimize bağlanabilmesi mümkün mü? Hukuki şartların yerine gelmesi için ne yapmak gerekir? (Hukuki şartlar müsait olmasa mümkün olmasa Milletvekilimiz bunu kürsüden dillendiremezdi zaten ama) Bağlandığı takdirde Uşak'a ne getirir ne götürür? Uşak'ın kazanımları neler olur hangi külfetlerden Uşak ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurtulur. İlçeler açısından hangi müspet sonuçlar doğar? Bu soruların cevabını istatistiki rakamlar ile birlikte sizlerle paylaşacağım. Zira bu konunun hem kentimizin hem de ülkenin gündeminde tutulmasının fayda sağlayacağını düşünüyor ve umuyorum.
Hiç değilse kentimiz ve Ülkemizin menfaatine olduğu tartışma götürmez gerçek olan konularda Uşak halkı olarak elbirlik olabileceğimiz günlerin yaşanması, iktidarı muhalefeti ile bürokrasisi, sivili ile birlikte hareket edebilme kaabiliyetimizin geliştiği lobi faaliyetlerimizin ve kamuoyu baskısının daha iyi kullanıldığı günleri görmek ümidi ile şimdilik Esenkalın, bir kusur işlemişsek yazımızda affola...

yorumculara: bari̇ i̇çi̇ni̇zden bi̇ri̇ de çiksin desi̇n ki̇ hele bi̇r mi̇llete soralim. mesala bağlanmasini i̇stedi̇ği̇mi̇z gedi̇zli̇lere, si̇mavlilara, şaphaneli̇lere, kulalilar vs.vs. nerde kaldi si̇zi̇n mi̇lli̇ i̇rade sevi̇ci̇li̇ği̇ni̇z.

her yazdiğiniz çeli̇şki̇ dolu hanimefendi̇. önce di̇yorsunuz onaylanmayan yorumlari da gördüm. sonra kalkiyorsunuz fi̇ki̇rlere saygidan bahsedi̇p muhali̇f yorumlarin yayinlandiğindan dem vuruyorsunuz. ayrica yazarlik hayatina bu yazi i̇le başladiysaniz şayet amacinizin yazarlik yapmaktan çok belli̇ merkezlere övgüler düzmek olduğunu daha i̇lk günden güzel ortaya koymuşsunuz deri̇m. ha di̇kkat edi̇n hi̇ç a.k.p milletvekilini eleştirmedim. ama muhalif diye yayınlamazsanız demokratlığınıza veririm. saygılar..

sevgili kardeşim pınar seni böyle güzel yerlerde görmek beni sevindirdi. başarılarının devamını dilerim yolun açık olsun...

hande hanım bakalım biz bağlanmak istiyormuyuz demiş o zaman uşakta iş bulup çalışmayacak sağlık okul vs hizmetlerden yararlanmayacaksınki uşağın kendi halkı daha iyi hizmet alsın daha yüksek gelir ve daha iyi şartlarda çalışsın

kaleminize ve yüreğinize sağlık. dediğiniz gibi doğru davranışları ve kent yararına fikir proje ve eylemleri elbirlik desteklemeliyiz, kim yaparsa yapsın.

sayın yazar bir hususu hatırlatmak isterim 2000 yılında bu konular ilk gün gündeme geldiğinde üçlü koalisyon hükümeti iktidar da idi mhp uşak milletvekili armağan yılmaz bey bu konuyla ilgilenmişti ama başka partiden ve diğer illerin milletvekillerinden karşı çıkanlar olduğu için gerçekleşmemişti,demem o ki bu konularla sadece bu dönem iktidar da olan siyasilerimiz ilgilenmemiş geçmiş siyasilerimizde ilgilenmişlerdi sadece hatırlatmak istedim.doğru bilgi paylaşılsın diye,bu dönemlerde gerçekleşmeyen projelerin gelecek dönemlerde de olacağı garanti değildir. saygılar.

acemice oldugu cok belli
hastaneye giden dolmuş sayısı lütfen arttırılsın