Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Uşak halkı her şartta değişimden yana ve iktidarı da siyasetin vitrinini de değiştirme kararlılığında.

Milletin iktidardan kurtulma ve değişiklikten yana bir karar ve tavır aldığının milli hakimiyenin siyasetin vitrininde değişikliğe sebep olurken iktidarı da değiştirme cihetinde ilerlediğinin belki de en bariz ve en önemli emaresi Kılıçdaroğlu açıklanmadan az önce yapılan bütün anketlerde %70'in üzerinde oy alacağının çıkması idi. Yani halkın belki de %80'e yakını aslında Ak Partiye oy vermek istemiyor ve Ak Partiye oy verenlerin yarıdan çok fazlası da aslında muhalefet doğru adayla ve strateji ile çıksa Ak Partinin oyu %30'un hatta belki yüzde yirminin altlarına inebilecek. Gerçi Uşak için bu mümkün bu seçimlerde Türkiye için pek emin olamasam da. Bildiğiniz üzere Uşak'ta hayli zamandır gazetecilik hizmetleri veriyoruz, diğer işletmelerimize ve kazanç kapılarımıza el konduğu için de mecburen haklarımızı geri alma mücadelesini hukukta vermenin ve kazanmanın da yeterli olmadığını anlayıp Hukukun siyasetin kontrolüne sandığımızdan daha fazla girdiğiyle de yüzleşince gazetecilik tek işimiz oldu adeta ve tüm vaktimizi mecburen bu işlere harcadık ve maalesef ağır bedeller ödedik.

Hal böyle olunca da siyasetin iyice sırrına erdik adeta şehir anlamında ve halkın nabzını kendi nabzımızla neredeyse bir hale getirdik. Dolayısıyla hal tepki ve reaksiyonlarına dair ön görülerimizin kahir ekseriyası doğru çıktı keza samimiyetimiz de MHP'den İyi Partiye bütün partilerin tabanı ve halk açısından açıkça meydana çıktı. Şu zor şartlarda mücadele verirken yüzbinler belki de milyonlar kazanma fırsatlarını bırakıp nasıl fedakarlıklar ettiğimizin de farkında herkes çok şükür. Tabii şehrin yarısından fazlasının Uşak Haber Merkezi takipçisi olmasının da verdiği güçle beraber yazdıkları önemsenen ve söylediğine de inanılan insanlar haline geldik. Dolayısıyla seçimleri salt algıları yöneterek Ankara bağlantılarını iyi kullanarak seçimden önce aldığı karara göre seçim sonucu almaya alışan sözde algı mühendisleri ve siyaset dizayncıları muvaffak olamıyor.

Öncelikle bu sevindirici farkındalığı oluşturayım istedim okurlarımız da ve samimi söylüyorum algıları yönetmek gibi bir derdimiz de yok. Sadece algıları yönetmelerine izin vermiyoruz ve siyasi tezgahlarını başlarına geçirip ifşa ediyoruz. Keza bu mühendislik çalışmalarına İyi Parti içinde de olsa müdahale ettik eleştirdik keza CHP'de de bu tür algı oyunları ile sanal sempati aparma gayretlerini gördüğümüz de açıkça eleştirdik. Mesela defalarca eleştirdiğim ve eleştirmekten asla geri durmayacağım Ak Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş'e karşı sosyal medya da yürütülen haksız linç kampanyasına da yine ben el gerdim hatırlatırım. Yani tarafız elbet saklısı gizlisi yok bunun ama mümkün olduğu kadar da objektif davrandığımızdan kuşkunuz olmasın. En azından inandığımız şeyleri ve gerçek düşüncelerimizi ve gözlemlerimizi samimi biçimde ifade ettiğimize emin olabilirsiniz.

Yazımıza dönecek olursak özet geçeceğim siz örnekleri çoğaltın biz gazeteci olarak biliyoruz, mesela AKP'li belediye başkanı tarafından fetö iftirası ile işten atılan belediye personelinin sığınağı CHP oldu. Yine çocuğu istismar görüp adalet arayan ve mağdur edenin siyasi himaye gördüğünü iddia eden Annenin yanında da çocuğu okulda darp gören annenin yanında da CHP'li kadınlar vardı. CHP çok eleştirdim zaten kendine çeki düzen verse AKP'den çoktan kurtulacaktı ülke diyorum ayrı konu ama şehir anlamında az işe yaramadı da diyebiliriz. Mesela biz UTSO'da dönemin fetösünün Mustafa Kuvvet'e darbe girişimi esnasında da daha çok CHP'lilerden yararlandık yalan yok, keza Basketbol kulübü kapatılıyor dendiğinde kulubü şampiyon yaptığımız evrelerde de yine CHP'li çoktu tiribün de ve işin maliyetini karşılama noktasında ve yönetimde.

Şehir siyasetine cenaze ve düğün katılımları dışında çok katkı sunmasa da yönetim kadrosu CHP tabanı çoğu kez üzerine düşeni yaptı ve gerektiğinde de yaptırdı. Dolayısıyla CHP'ye vefa borcumuz var. Keza İsmet Akın Beyde hangi siyasi yelpazeden olduğuna bakmaksızın kim arasa ulaşabilir ve iş görür ve iş bilir bir arkadaşımızdır ve salt CHP Siyasetinde değil Uşak siyasetinde az çok izi ve payı vardır. Dolayısıyla haklarını teslim etmek gerekirse CHP'de İsmet Akın'da vefayı hak ediyor ve İsmet beyi bu sefer milletvekili yapacak. Kaldı ki Memleket Partililer de tanıyor İsmet Beyi az peşinde koşmadılar İnce'nin de çok istediği bir aktördü İsmet bey beraber siyaset yapmak için ama o gördüğü bütün vefasızlığa rağmen vefa etmeyi seçti ve ben eminim Memleket Partililer de vefa edecek ve AKP'ye oylarının nasıl konsolide edilmeye çalışıldığını görüp oylarının değerini anladılar çünkü öyle paraya pula veya menfaate değişmezler. Kaldı ki Memleket Partililer de farkında iktidar değişikliğinin mutlaka gerçekleşeceğinin ve gerçekleşmesi gerektiğinin.. Önceki yazılarımı okuyan veya ofisimize gelip bizimle temas eden Memleket Partili kardeşlerimiz zaten samimiyetimiziden emin oldu. Ben şahsen daha önce CHP Tabanına izahta zorlanacağım kadar çok sahip çıktım Sayın İnce'ye bu süreçte ve sonunu gözlemek lazım bence çekilecektir son anda demiştim. Ön gördüğüm gibi çıkması başka bi konu ama Memleket Partililerin aklın yolunu tutmalarından duyduğum memnuniyeti de belirterek yazımı noktalıyorum manşetlik bir cümle ile. AKP'ye Veda CHP'ye Vefa zamanı dostlar.

Yorumlar