Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

CHP ve Kılıçdaroğlu Uşak'ta şaşırtıcı derecede yüksek oy alacak ve birinci çıkacak. Erdoğan ve AKP'nin oylarındaki eriyiş de şaşırtıcı boyutta olacak!

Bildiğiniz üzere ne ülke siyasetinden ne de şehir siyasetinden oldum olası hiç memnun değiliz ve zaman zaman alayına sitem ettiğimiz için vitrin anlamında aktörler anlamında pek de sevilmiyoruz. Hatta bir çok aktör samimi konuşuyorum halk bu kadar çok okuyup sözümüzü dinlemese yani halkın algıları üzerindeki tesirimiz birazcık zayıflasa merhaba bile demeyecek. Ne iktidar ne de muhalefetin yönetimi ve vitrini anlamında geçimimiz pek iyi olmadı ama Allahtan tabanlar bizim dürüstlük ve samimiyetimizi ayrıca halkla ilgili iyi niyetimizi anladı bütün siyasi çevrelerde de o yüzden kerhen uğruyor ofisimize pek yol uğratmak istemeyenlerde. Elbette ki şehirdeki saygınlık ve etkimizi kabul ederek çok sık gelen siyasetçilerimiz de var gönüllü gelen sağ olsunlar ama halk zoru olmasa yollarını uğratmayacaklar siyasilerin bir kısmı çünkü biz halktaki iki tarafa dair memnuniyetsizliği görüp yansıtıyoruz ve bu durum tabi işlerine gelmiyor. kimilerinin.

Sonuçta demem oki halkın siyasetten yana pek umudu yok ve keyfi kaçık. Ne iktidardan umudu var ezici çoğunluğun ne de muhalefetten. Ama halkın çok ezici çoğunluğu değişimden yana. Aklıselim Ak Partiler bile değişim şart biz biraz muhalefette kalsak iyi olacak diyor açıkça. Hatta ismini vererek bu düşüncesini yazmamı kabul etti aslında çok etkin bir Ak Partili arkadaş ama ben bu yazı da mümkün olduğunca hariçten isim kullanmamayı düşünüyorum. Halkın nabzını yakalamak da tabi çok zor. Hal böyle olunca algı simsarları tabi devreye girdi ve geçici sevinçler ve umutlar yaşatarak rant elde ettiler. Ama pazartesi yüzleşeceğiz. Fahrettin Tuğrul'a sorarsan AKP oy artıracak ve üç milletvekilini zorlayacak mesela. Ama kim inanır?

Bir çok insanla görüştüm bu süreçte ve kararsız insan hala çok var ve oyları konsolide etme çabalarının hiç birisi tutmadı. halkın en az beşte birinin kafası karışık hala. Sanki ortada bir parti varmış ve Parti olarak Ak Partiye geçmiş gibi davrandı İnce'nin partisi ve maalesef İnce de müdahale etmedi ama hiç kimseyi AKP'ye oy verme noktasına taşıyamadılar., kendileri de zaten AKP'li olduğu için neredeyse hiç kayıp vermeden oyların Erdoığan'a gitmesi önlendi. Keza maksat salt İnce oylarını Erdoğan ve AKP'ye devşirmek değildi kendi tabanına da çok moral verecekti. Çünkü eski parti yöneticileri var mesela AKP'nin ikinci sıra adayına küfreden açıkça aday adayı da var keza, hatta bazı ilçe belediye başkanlarının bile çalışmalara doğru dürüst katılmayıp kerhen kafa gösterdiği ve oyların AKP dışındaki partilere kaymasına göz yumduğu bile konuşuluyor. İlçe ve beldeler de ne olacak? Olmadı sen de geçiverirsin o partiye.

AKP o kadar çaresiz ki kendi tabanını biz kazanıyoruza ikna etmek için DSP'yi de Memleket Partisini de açıkça kullanmaya kalktı ama Uşak anlamında iki parti de buna izin vermedi. DSP'de İl Başkanı Genel Başkana muhalif açıklamalar yaparak iki ayyaş diyene asla oy vermeyiz demişti aynı sözü Memleket Partisi Uşak İl Başkanına bayrak açan ikinci sıra milletvekili adayı Hüseyin Çelebi kardeşim de etti sağolsun Uşak Haber Merkezinde ve operasyonlar başarısız oldu. AKP'ye oy verme konusunda kafası karışık olanları DSP ve Memleket Partisi bile oy verecek bize bu seçimde biz nasıl seçim kaybederiz kaymayın gitmeyin bir yere diyeceklerdi arkadaşlar ama olmadı. Siyaset mühendisleri ve dizayncıları önce Uşak Haber Merkezine sonra halkın uyanıklığına tosladı.

Tabi her planları ifşa edilip yenildiklerinde kamuoyu önünde daha fazla prestij ve oy kaybettiler çünkü çaresizlik içinde olduklarını gören taban daha çok kayma eğilimine girdi başka partilere. Demokrat kesim terkedeli çok olmuştu AKP'yi İyi Parti oradan CHP'ye konumlandı merkez sağ şimdi de Milliyetçi cephe terk ediyor gemiyi tuhaf biçimde, gördüğüm kadarıyla Kılıçdaroğlu'nun ben Müslüman Türk'üm demesi ve AKP'ye siz bize Milliyetçilik öğretecek kimsiniz demesi, biz Kuvvai Milliye ruhuyla kurulmuş bir partiyiz demesi işe yaramış gibi gözüküyor. Tabii Sinan Oğan'da AKP2ye artık oy vermek istemeyen Milliyetçi seçmen için iyi bir alternatif oluşturdu bu seçimlerde. Dolayısıyla AKP'nin sanıldığından çok daha fazla eridiği ile sandıklar açılınca yüzleşeceğiz Uşak'ta.

Düşünsenize şu AKP'nin düştüğü acziyeti bir biçimde ele geçirdikleri Memleket Partisi İl Başkanlığından medet umar hale gelmişler ama Uşak Haber Merkezine dolayısıyla Uşak halkına suç sütü yakalanmışlar. Siyasetin içinde olup da ayak oyunlarının bu kadar ileri götürülmesinden rahatsız karakter sahibi insanlar da var tabi ve görüp dururlar hala ayak oyunu ile halkın algısını yöneterek seçimi kazanmak ve simsarlığa ve her türlü istismara devam etmek derdinde olduklarının ve artık hiç acımıyorlar adaylarına, Ak Parti içinde geçmişte siyaset yapmış çok tanıdığım var arkadaşım olan da var bu sefer açıkça boş geçeceğim diyen de var MHP'ye vereceğim diyen de inadına gidip Kılıçdaroğlu ve CHP'ye vereceğim diyen de. Zira Memleket Partisi İl Başkanlığı aracılığı ile kurulan tezgah da direkt olarak Hamza Dağ'ın isminin anılmış olması Ak Parti tabanında farklı çağrışımlar yaptı. Kimler hala kimlerle beraber dedirten cinsten.

Pazartesiye az kaldı dökülecek bütün partilerin tıraşı önüne ama ben samimiyetle gördüğümü söylüyorum ve gazeteci sorumluluğumun da farkındayım halk bu iktidardan muhalefete rağmen de olsa kurtulacak. Uşak kararını vermiş CHP'yi 2 vekil çıkartma fırsatını sunup deneyecek.. İsterim ki Fahrettin Tuğrul gibi belediye başkanı ile bir olup, kırk fırıldağı bir arada çevirmeye kalkışıp kendi partisini dizayn ettiği gibi başka partileri de dizayna kalkışan kendine siyasetçi süsü vermiş bir ayak oyuncusu kazanacağına İsmet Akın kazansın. Ben şahsen yıllardır yakın diyebileceğim kadar tanırım ve arkadaşımdır samimiyetle söylüyorum kefile ihtiyacı olmamakla beraber ben kefil olabilirim. Kazandırdığımıza değer şahsen ben Onun hatırına CHP'ye oy verecek çok insan tanıyorum bu bile yeter. Elbette ki takdir Uşak halkının yani sizlerin pazar ola hayrola....

Yorumlar

KIZILCASÖĞÜT 'LÜ 1 Yıl Önce

Evet doğru haklısın Uşak 'da CHP birinci parti bencede.Ama aynı konu Kılıçdaroğlu için geçerli değil. Cumhurbaşkanlığı için birinci tabi ki Erdoğan. Bu da tepkinin Cumhurbaşkanı na değil AK PARTİ vekil adaylarına tepkiden kaynaklı. Uşak 'lı seçmen ne zaman nasıl davranacağını bilir.

Tüm Yorumlar