Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Serenova Seramik'i işletenlerin, Holdingin mülk ve mal varlığında tek kuruş parası da yok Umpaş'la da ilgisi de yok.

Bildiğiniz üzere UMPAŞ Holding ile alacaklarını alamayan işçilerin hak arama mücadelesine destek olmak üzere uzun zamandır ilgilenmekteyim ve hatta son genel kurul da aday bile oldum. Lakin çoğunluğu UMPAŞ'ın işçi ve hissedar temsilcilerinden oluşan ekibimle beraber hissedarın büyük çoğunluğunun desteğini almış olmamıza rağmen rakiplerimizin hissesi çok olan bazı isimleri şahsi menfaat veya esaretleri sebebiyle ve bizim kazanmamız halinde hesap verme korkusu yaşayanların bir olması sebebiyle hatırı sayılır oy alsak da seçime karıştırılan şaibelerin de etkisiyle seçimi kaybettik. Genel Kurula hiç gelmediğini mahkeme huzurunda da ifade eden bazı hissedarlar adına sahte imza ile oy kullandıkları ortaya çıkmış ne idüğü belirsiz şaibeli ve kirli insanlar yönetiyor şu an UMPAŞ'ı ve sebep çok ama en önemli sebebi de bunca hukuksuzluğa rağmen duruma müdahale etmeyen Adliye. Keza bu konuda bizim açtığımız davalar yılar geçti hala sonuçlanmadı. Biz taraf olmaktan vaz geçsek de kamuda sürüyor hala dava ve sanırım 2030'a kadar devam edecek. Ya da etse şaşmam.

UMPAŞ Holding bildiğiniz üzere eskiden sadece seramik sektöründe değil, madencilik dahil, inşaattan marketçiliğe sigortacılıktan hububata otomotivden makine sektöründe bir çok alanda faaliyetleri olan ve mal varlığı bu günkü para ile milyarlarla ifade edilen gerçek bir holding idi ve şehrin tek holdingi idi hala öyle kıymeti bilinse. Beceriksiz ve içini boşaltmaya dönük çalışan yöneticileri yüzünden batırıldı bitirildi ve şu an sadece seramik fabrikası ve bununla beraber bazı mülkleri kaldı elinde ve halen talan da soygun da devam ediyor. Tabii ki batan geminin mallarını yağma etmek kadar kolay olmuyor holdingi talan etmek. Önce borçlandırmak gerekiyor mesela ki almaya kalktığımızda hissedarlardan asla almayı hayal dahi edemeyeceğimiz paralara alacaklı kurumlar icra yoluyla el altından çöksün de biz de çaktırmadan o kurumlara göstermelik karlar vererek mülklerine ve mal varlıklarına çökebilelim. Keza biz Uşak Haber Merkezi'nde 2020 yılında yaptığımız haberlerde, OSB Yönetiminin nasıl UMPAŞ arsalarına yarıdan fazlası faiz olan alacaklarını gerekçe edinerek kurdukları rant konsorsiyumu adına çöküverdiğini ve daha sonra nasıl kendilerine satın aldıklarını aktarmış idik. 

Aslında yine benzer bir durum ve niyet var besbelli ve bu niyetle hem doğalgaz veriyor Seramik fabrikasındaki hokkabazlara hem de tahsil etmek mümkünken tahsil etmiyor alacaklarını ve faizin birikmesini adeta bekliyor. İş insanı Özgecan Öztan son genel kurulda bu ayrımcılık ve imtiyazın sebebini sormuş. Çok enteresandır Serdar Sağıroğlu adeta gerçek niyetlerini ortaya koyarcasına yaptığı savunma da Seramik Fabrikasının, UMPAŞ Holdinge ait mülkleri ipotek ettirmek suretiyle borçlandığını kabul etmiş ve OSB'nin zararının olmasının mümkün olmadığını ifade etmek isterken kendi niyetlerini de meydana koymuş. Bu arada Özgecan Öztan'ın soru sorduğu OSB Mali Genel Kurulunu yöneten Mustafa Sezer ve Serdaroğlu'nun kaba davranış ve sözler eşliğinde konuyu kapatmak istemesini de esefle kınadığımı ifade ediyorum. Her şeyden evvel bir iş kadınına ve bir hanımefendiye öyle davranmak iş adamına yakışmaz ve yeri değil gibi sözler sarf etmiş Mustafa Sezer. Merak ettim Genel Kurul değilse neresi yeriymiş?

 İşin aslını ben söylemiş olayım Özgecan Öztan'ın sorusunun doğru cevabı işte bu. Ama bu UMPAŞ hissedarlarına büyük haksızlık hem sahibi oldukları mülkler icra yoluyla yok pahasına satılıyor hem de borçlar holdinge ait değil seramik fabrikasına ait. OSB Gaz satmış oluyor mu? Oluyor. Faiz geliri de elde etmiş oluyor mu? Oluyor. Alacak yerine icra yoluyla elde ettiği mülkü de az karla da olsa satıyor ayrıca kazanç sahibi oluyor mu? Oluyor. Asıl karlı olan ise UMPAŞ'ın mülkünü veya malını OSB'den yarı fiyatı olmayan pahalar ile satın alan sözde iş insanları tabi bu da ayrı konu ve aslında zarar eden yine OSB Koca Holding batarsa OSB kaybetmez mi orta ve uzun vade de? Eder elbet ve Uşak'lı da çok zarar etmiş oluyor bu durumda tabi en zararlı olan UMPAŞ hissedarları ve onların da sesi çıkmıyor yazık. Çünkü başlarına gelen e geleceklerden haberleri bile yok. Konuyu ele almaya devam edeceğim.

Yorumlar

Saban1957@hotmail.com 1 Yıl Önce

Sonuna kadar seninleyim. Yağmacı Fırsatçılar la Mücadeleye devam.

Orhan DEMİR 1 Yıl Önce

Bu konuda emeği geçenlrden Allah razı olsun.

Orhan DEMİR 1 Yıl Önce

Bu konuda emeği geçenlrden Allah razı olsun.

Tüm Yorumlar