Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Uşak Belediyesinde CHP bayrağı sallanırken görmek mümkün yeter ki birlik kurulabilsin.

Bildiğiniz üzere CHP bir kongre süreci yaşıyor kaybedilen seçimlerin ardından ve parti tabanının tamamına yakını hem örgüt hem genel merkez yönetim kadroları hem de tüzük söylem vs. anlamında değişikliğe kilitlendiği bir zeminde çokta legal olmayan şartlarda gerçekleşen bir delege seçimi süreci yaşandı malumunuz ve Uşak Haber Merkezi ekibi olarak biz de süreç boyunca zaman zaman takipçilerimizi gerek köşe yazıları ve gerekse kulis haberleri ile bilgilendirdik. Bu yazımda size sadece başımızdan geçenleri ve kendi yaşadıklarımızı aktarmaya çalışacağım. CHP tabanı ve halkın neredeyse tamamındaki halkın bu değişim talebini ve heyecansızlığı ilettiğimiz mevcut yönetimdeki arkadaşlarımızdan bazıları ile istişareler yaptık. 

Kimini Editörümüz Ramazan Yıldız kimini Gazeteci Nurullah Çavuşoğlu yürüttü istişare sürecini ki benim de bizzat katıldığım ve kendi başıma yürüttüğüm ayrı bir istişare süreci oluştu. Yönetimdeki arkadaşlar sağolsunlar ilgililer yazdıklarımıza da yüzyüze konuştuklarımıza ve neredeyse tamamındaki haklılığımızı kabul ediyorlar ayrıca da yakın yaklaşık bizim gibi düşündüklerini ifade ederken kendi hizmetlerinin de görmezden gelinme endişesi taşıdıklarını da beyan ediyorlar. 

Her ne kadar seçim sürecinde Ali Karaoba'nın aday adayı olmasının ardından boşalan il başkanlığı koltuğuna yönetimin takdiri ile oturan Koray Akgün'ün tecrübesizlikleri ve acemice ayrıca enaniyet kokan davranışları sebebiyle hayli yıpranmış olsa da geçmiş yönetimin de hakkını biz de yemeyelim fena getirmediler işi bu zor şartlarda. Tabii ki halkın beklentisi çok yüksek daha bu gün Merkez İlçe Başkanı Uğur Dümen ve İl Başkan Yardımcısı Ömür Önlü ağabeylerimin yüzüne söyledim. Yerel yönetimleri yani örneğin Belediye ya da İl Özel İdaresini örneğin Sosyal Hizmetler Müdürlüğünü başı boş bıraktıklarını ve AKP'lilerin talanını adeta görmezden geldiklerini ifade ettim. Ali Karaoba'nın bizimle paslaşmak ve karşılıklı bilgi alışverişi ile beraber hareket etmek noktasında hareket ettiğinde ne kadar faydalı işler çıkardığımızı ve partiye nasıl moral verdiğimizi hatırlattım. Tabii ki eksikleri vardı belki ama haksızlık yapmaya da lüzum yok diye düşünüyorum. 

Lakin halktaki değişim talebinin de ortada olduğunu ifade ettik kendi lisanımızca ve hatta Gazeteci Nurullah Çavuşoğlu kardeşim. Herkesle ama herkesle oturabilecek kimseyle kavgası olmayan ismi anıldığında herkesin eyvallah o olur bak diyeceği bu şehir de iki isim var birisi Makina Mühendisleri Odası Başkanı Ozan Bayık diğeri Uşak Barosunun sevilen Avukatlarından Güven Özkan. İkisi de zaten partinin bütün arterleri olarak ittifak ettiği ve il başkanlığı teklifi götürülen isimler. (Güven Özkan Kabul etmemiş idi o dönem Ozan Bayık ise Uğur Dümen ve eski İl Başkanı Talat Arca gibi partili büyüklerinin hatırına feragat etmişti tek liste gidilebilsin diye). Keza şu anda da yine her iki isme de aday ol teklifleri ve baskıları geliyor ve ikisi de kabul etmiyor.

Bu iki insan bizim babamızın oğlu değil ekibimiz değil sadece arkadaşımız tıpkı sizler gibi ama delegeyi partiliyi dinliyoruz biz ikisi için de delegeyi bilmem de partili okey zaten diye sözünü bitirdi ve birlik kuralım sizlerde fedakarlık edin dedi. Keza bizim bir makam beklentimiz olmaksızın belediye binasına CHP Bayrağını dikmek istediğimizi de gerekirse kendimizin aday olacağını da belirttik. Değerlendireceklerini belirttiler ve fakat Uğur abide aday olma iştahının devam ettiğini de gördüm. Keşke hırsını yenebilse ve mantıklı düşünse ve keşke abilik etseler değişime önderlik edip Uşak siyasi tarihine Uşak Belediyesinin CHP Tarafından kazanılmasına vesile olan parti büyüklerimiz ve büyüklerimiz olarak geçseler. 

Tabii ki ileride daha farklı fırsatlar doğar siyasette başka görevlerde de düşünebilirler kendilerini mevcut arkadaşlar ve tabii ki bir kısmı yine yönetim kadrolarında yer alabilir hatta Uğur Dümen üzerinde de bir birlik uzlaşısı çıkarsa tek liste gitme ve iyi bir yönetim yazabilme fırsatı oluşursa neden olmasın? Uğur abi de Ömür abi de bizim partide her zaman görev alsınlar isteyeceğimiz arkadaşlar. Keza Ali Karaoba'da geçmişte uyuşturucu ile mücadeleden fetö ile mücadeleye pek çok alanda destekleştiğimiz paslaştığımız bir arkadaş ama partinin bir birliğe ve heyecana ihtiyacı var ve bunu sağlamak mümkünken önüne gerilmek ihanet olur diye düşünüyorum. Keza yerel seçimler için İyi Parti İl Başkanı Ayşegül Obalı hanımefendi ile de görüş halinde olduğumuzu ve Onun da CHP'de bir ittifaka Genel Merkezler okey dediği sürece bir itirazının olmayacağını bizlere söylediğini ifade ettik. İktidarı bilmem ama belediyeyi alabiliriz gerçekten çünkü belediye de işler çok vahim CHP Belediye Meclisi üyesi arkadaşlar bilgilendirmese de vehamete ilişkin kamuoyunu. Bu yüzden bütün samimiyetimle bu acılar yaşadığım zor günde bu yazıyı kaleme aldım.

Gelelim yazının finaline demek istediğim arkadaşlar biz hep söylediğimiz gibi CHP'yi nereye gitsek bırakmayız ve bize göre ve Türk Milletinin her ferdi yani her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı CHP'nin doğal üyesidir. Biz de artık doğal üye olmaktan çıkıp CHP'ye üye olarak siyaset yapma hazırlığındayız Uşak Belediyesinde CHP bayrağı dalgalandığını görene kadar da hiç usanmadan çalışacağız. Kim kongre de aday olur kim merkez ilçe başkanı seçilir bilmem ama baştan söyleyeyim mesai ayıracak enerji dolu dinamik hızlı tempoya ayak uydurabilecek insanlardan oluştursunlar yönetimlerini. Zira biz çok çalışmaya adeta mecbur edeceğiz kendimiz çok çalışarak ve etkinliğe protestoya muhalefet etmeye partiyi büyütmeye vitrinini süslemeye mecbur ederek seçilen arkadaşlarımızı. Ama önce bu kongreyi bir fırsata dönüştürüp birliği kurmak istiyoruz olması gerektiği gibi ve tabi ayrık otlarından ve vitrini kirletenlerden kurtularak olması gerektiği gibi. Yazmaya ve gelişmeleri aktarmaya devam edeceğim vesselam ve saygıyla...

Yorumlar

64 uşak 1 Yıl Önce

Daha erken,seçime kadar gazsız kalmasın,idareli gaz verin.

Tüm Yorumlar