Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu'na bir ihanet mi tezgahlanıyor?

Bu zor zamanda AKP'den alıp medyanın aslan payını yan gelip yatmak dinlenmek de vardı seçim çalışmaları sırasında ve işine bakmak da vardı hiç değilse birazcık susarak. Ama malumunuz biz CHP'nin yöneticilerine rağmen çalıştık seçim boyunca. CHP'ye destek atmak için İyi Partili arkadaşlarımı karşıma almak pahasına yazdığım yazıları cebimizden sponsorlu paylaştık düşünün ve gittik sandığa da hiç içimize sinmese de Ali Karaoba'ya da rey verdik Sayın Kılıçdaroğlu'na da. Hatta onlara rağmen onların görmezden gelme ve yok sayma gayretlerine rağmen bütün sabrımız ve samimiyetimiz ile destek verdik malumunuz. Malumunuz biz olmasak İncenin Partisinin oylarının AKP'ye aktarılması operasyonunu deşifre edip önleyecek hiç muhalefet adayı ya da il başkanı yoktu. Hepsi de seyredecekti biz müdahale etmesek ve göstere göstere oyları AKP'ye transfer edecceklerdi Allahtan ikinci sıra adayı delikanlı harbi delikanlı çıktı da tezgahı deşifre etti Uşak Haber Merkezi stüdyolarında ve konu kapandı. Keza Editörümüz Gazeteci Ramazan Yıldız olmasa DSP için aynı şey geçerli idi. CHP Uşak İl Başkanı istemezük desteğini der gibi davrandı da Ramazan beyin baskıları ile DSP Uşak İl Başkanına destek oldu yaptığı siyasi faaliyette. DSP Uşak İl Başkanı sağolsun üzerine düşeni yaptı ama muhalefetin umurunda bile olmadı bu da bir gerçek. Tabi asıl enteresan olanı bu her biri ulusal kanallık olay olan yaşanmış siyasi gelişmeleri ulusal medyanın da bizim dışımızdaki yerel medyanın da muhalefet partileri genel merkezlerinin de umurunun bile olmayışı.

Düşünsenize AK Parti Genel Başkan Yardımcısının talimatı ile şehrin belediye başkanının oluşturduğu AKP'li heyetin nezaretinde Memleket Partisinin sözde Uşak İl Başkanı açıklama yapıyor ve önüne Hamza Dağ'ın koyduğu metinden biraz şaşınca Memleketin İl başkanı AKP'li belediye yöneticileri ve parti yöneticileri duruma müdahale ediyor ve metinden düz okumasını isteyerek basın açıklamasını tekrar ettiriyor ve açıkça basın önünde Hamza Dağ böyle talimat etti deniyor Memleket Partisi il başkanına ve bu olay ne Özkan Yalım yada Ali Karaoba'nın nede mesela Muhammet Gür'ün veya diğer yerel medyanın veya ulusal gazeteci ve politikacıların. AKP'nin İnce ile kurduğu tezgah çırıl çıplak işte Sayın Özgür Özel her fırsatta rol çalıyorsun ya ilgilensene işte dinlesene sende İkinci sıra adayını ve konuştursana onu meclis kürsüsünde mesela İnceye duyursana bakalım tepkisi ne olacak? Gerçi oldu haberi Mahir Bakan hala Teşkilat başkanı yani umuru bile değişmiş gibi davrandı. Adeta kendisinin AKP'li olduğunu bile bile bu atamaya göz yumduğu intibası oluştu açıkçası bizde ve konunun ilgilisi diğer insanlar da. Madem İnce'yi siyasi linç ettirecek kadar düşmansınız bundan iyi fırsat mı var Erdoğan ile en azından AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ile beraber hareket ettiğini ortaya koyabileceğin. Ama yok arkadaşlar ilgilenmedi bile. DSP Uşak İL Başkanı da keza üst düzey bir kabul görmedi her nedense ne medya ne de siyaset dünyasında. Hepsi de tiyatroyu bozduğu için kızar gibi davrandı hatta DSP İl Başkanı ve Memleket Partisi ikinci sıra adayına.

Aynı bizim Mehmet Karakoç'un meclis üyesi olduğu dönemde belediye meclisinde Cahanlar aleyhinde belgeleri ile bilgileri ile örnekleri ile hukuki tarafları ile sosyal tarafları ile izah edilmiş ve cevabına kadir olmayacaklarına emin olduğumuz bilgi tüten cesaret kokan bir soru önergesi verdikten sonra CHP'nin bütün üst düzey elemanlarından adeta hızar yediği gibi. Demişti ki abi ben çok şaşırdım sizden başka bana destek olup haber yapıp paylaşan da olmadı partide yönetimde vs hiç iyi etmişsin tebrik ederiz diyen de olmadı. Aynı o hesap doğruyu yapan siyasi aktörler taltif beklerken tam tersine dirsek yedi. Düşünsenize DSP Uşak İl başkanısınız Genel Başkanınızı dinlememiş AKP'ye meydan okumuşsunuz ve Kılıçdaroğlu lehine açıklamalar yaparak Erdoğan'ı yerden yere vurup Kılıçdaroğlu'na oy ve destek istemişsiniz ama sizi Kılıçdaroğlu cenahından arayıp tebrik eden destekleyen bile olmamış. Aynı şey Memleket Partisi Milletvekili adayı arkadaşımız için de geçerli tabi. Yaşadıkları hayal kırıklığını bir hesap edin lütfen. 2018'i nasıl harcadıklarını Sayın İnce'den dinledik malumunuz Halk tv baskı yemiş CHP Genel Merkezinden İnce'yi fazla öne çıkarıyorsunuz diye. Yahu neyapacaklar adamlar aldıkları paranın gereği adayınız olan İnce'yi öne çıkaracaklar. Ama yok dert kazanmak değil Şaban Sevinç'de bunu bilmiyor tabi. Gerçi şimdiler de yine saçmalamaya başlamış olmayacağını bildiği duaya amin diyen ahmaklar gibi vere İmamoğlu cilalarmış.

Hey benim Allahım diyorum İmamoğlu halkta tutacak olsa zaten halk onu bile dinlemezdi şu boşlukta. Tamam anlaşıldı Kılıçdaroğlu ile bu iş olmuyor ama kime sorarsan sor İmamoğlu ile hiç olmaz diyor. Keza diğer adı geçen arkadaşlarında ne üye de ne de halkta gerçek bir karşılığının olmadığı ile yüzleşiyoruz. Canan Kaftancıoğlu'nu bile çırak çıkardı İstanbul keza Özgür Özel'de Manisa'da ikinci kez çırak çıkıyor ve Manisa'da bile istenmediği çok belli. Mevcut il başkanının daha önce il başkanı olup adaylık için istifa ettiği süreç sırasında Özgür Özel'den her anlamda dirsek yiyen ve Özel'in ne mal olduğunu en iyi bilenlerden birisi olan eski il başkanının çok yakın arkadaşı. Keza mevcut yönetimi yazıp bir araya getiren de kendisi. Yani kendi yönetimi de görmüş oldu Özgür Özel'in gerçek yüzünü ve malum istifalar ile boşalan İl başkanlığına Özgür Özel!in hayli mesafeli olduğu bir isim atanmıştı. Demem oki nereye bakarsan bak değişim geliyor ama galiba bu değişim topyekün bir değişim olacak ve eskilerden çok az insan kalabilecek vitrinde.

Daldan dala atlar gibi olduk çok uzattık ve daha da uzatacağız belli ama hem değecek meramı ilgilisinin tek seferde anlaması bakımından hem de esasen konular da gerçekten içiçe biribirine paralel netice de kurulmak istenen bir sistem var ve bir rejim değişikliği planlanıyor yani büyük risk altındayız birileri kendilerine Atatürk'ün kendisine layık görmediği yetkiyi ve gücü devralmak istiyor halktan. Tabi biz de Cumhuriyete duyduğumuz inanca olan sadakatımız ve Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Paşamızın "Cumhuriyeti ben kurdum yaşatacak olan sizlersiniz Cumhuriyet ilelebet payidar kalacaktır" sözüne atıfla rahatlayarak biraz da endişe içinde ama ultra dikkatle olup biteni anlamaya çalışıyoruz ve Uşak FETÖ başta olmak üzere bütün tarikat ve cemaatlerin merkez edinmek istediği çok önemli bir şehir iken nasıl oluyor da siyasetimiz bu şehre bu kadar ilgisiz kalabiliyor ve nasıl oluyorda Mehmet Altay ve İsmail Güneş neredeyse AKP kuruldu kurulalı aday olabiliyorlar? Nasıl oluyor da Özkan Yalım gibi alışveriş eden herkesin ama herkesin sahtekar dediği partililerinin fuhuş dedikodularını yaptığı saçma sapan kop kof bir insan bu memlekette tekrar tekrar milletvekili atanabiliyor. Akıl alabilir gibi değil ve çok enteresan bu kadar ucuzlaması bu makamların ve kimsenin de talip de olmaması.

Saha çıkılacak gibi değil ki sahadaki nerdeyse herkesin on parmağında on kara dedikodusunu edebilecek iftira edebileceği insan arıyor ve sahadaki nerdeyse herkes organize ve algılar üzerinden siyaset yapılan bir dönem geçiriliyor. Kaldı ki partiye çıksan soğuk karşılanacağın neredeyse kesin samimi bir insan isen. Dolayısıyla saha sade kendilerine kaldı. Gidin üç gün partiye oturun üstelik şimdi tam ilçe kongresi yeni bitmiş il kongresi heyecanı yaşanıyor olmalı üç gün içinde toplam kişi uğrarsa partiye gelin bana haksız çıktın partiye giren çıkan eksik olmuyor kabul edeyim 30 kişiyi bile. Durum o kadar vahim arkadaşlar yüzleşmek istemeseler de. Düşünsenize adamı onure etmiş delege seçmişsiniz il delegesi de yazmışsınız ama adam kendine oy vermeye dahi gelecek kadar sizi adam yerine koymamış ve ısrarlı davetlerinize rağmen gelmemiş ve şimdi de kendisine oy vermeden il delegesi olmuş arkadaş bakarsın İl Yönetimini de yazarlar ve belki kongre günü gelir bir daha da ortalıkta gözükmez bir daha. Uğur abi değişimden mesajı aldım demiş gitmişti altı kişi değiştirebilmiş Koray da tekrar aday olabilirmiş zaten aman ya Rabbi ne değişim ne değişim. Bir başka rivayette Özkan Yalım, Dilek Akagün Ali Karaoba ve Asım Kalelioğlu'nun arka planda belediyeci klikle ve Muhammet Gür dolayısıyla Ali Erdoğan ile anlaştığı ve Kemal beyi sırtından hançerleyip Özgür Özel'i önce sonra İmamoğlu'nu CHP Genel Başkanı yapma planına Uşak'ta elbirlik alet olacaklarını söylüyor.

Gerçi ben Ali Karaoba onları tuzağa çekmiştir o hepsinden akıllıdır onların finalde hepsini ifşa ediverecektir Onun Ali Erdoğan ile de Özgür Özel ya da İmamoğlu ile de işi olmaz dedim duyunca ama iki ayrı CHP delegesi bu yönde beyanda bulundu hatta bir tanesi Onlar Fuat'ı dışlayarak kendileri anlaştı Emre zaten aynı zamanda Özkan Yalım'ın ve Ali Karaoba'nın adayı dedi. Ali Karaoba'nın yakın çevresinde siyaset yapanların neredeyse tümünün Kılıçdaroğlu aleyhine açıkça konuştuğunu ve görüştüğümüz günkü Karaoba'nın tavrını düşününce ürkmüyor da değilim? Malumunuz Kılıçdaroğlu aday belirleme işini devrettiği insanların ahbap çavuş ilişkileri ile adayları belirlediklerini itiraf etmişti geçenlerde. İçim ürperiyor İnşallah Kılıçdaroğlu bu vefasızlığı görmüyordur ya da görmez.

Düşünün delege bile aslında ne kadar aydın. Ama ne etsin elinden gelen ne? Adamlar zorbalaşıverecek gibi de davranıyor özellikle Özkan Yalım denen etrafına korku salmak ister gibi de davranıyor diyorlar. Soğuk dirsek adı neyse bunları zaten herkese yapıyorlar. Bütün iyi aktörleri de aşağı çekip sürekli eleştiriyorlar tabi kapalı kapılar ardında böylece siyasete halktan kimse pek girmemiş oluyor ve bütün partileri de diledikleri gibi dizayn etmiş oluyorlar. Ali Erdoğan'ın 10 sene belediye başkanlığınca edindiği Ankara çevresi ve özellikle kendisinin döneminde Bayındırlık Bakanı da olan Abisi Koray Aydın ve bağlantıları sayesinde istedikleri gibi Genel Merkez desteği de bulabilen bu arkadaşlar MHP dahil bütün partileri dizayn etmek derdindeler ama bence yemedi yemeyecek parti tabanları bu oyunları. Finalde tabi Özgür Özel'in kankisi olması hasebi ile Özkan Yalım CHP'nin belediye başkanı adayı olacak ve kaybedecek Ali Karaoba'da böylece hem Özgür Özel'le ve Özkanla hiç kötü olmayacak hem de Özkan Yalım'dan kurtulabilecek aklınca. Nasılsa kazanamayacağı kesin Özkan Yalım'ın. Aynı İnce'ye 2018'de kurulan gibi düşünün bunu da nasıl olsa kaybeder kurtuluruz. Yine 2023'de de keza bildiğiniz üzere Kemal Kılıçdaroğlu muhalefetçe aynı tuzağa çekildi ve şimdi kaybettirildi ve kurtulunmaya çalışılıyor yenilginin faturasını da salt kendisine kesip.

Nasılsa Özkan Yalım'ın durumu bir toparlaması lazım zira karizma çok çizik herkes Özkan Yalım'ın olduğu yerde biz yokuz demiş sarı listedeki arkadaşlara ve onlar dahi yüzleşmiş Özkan Yalım'ın partide hiç sevilmediği ile. O halde Özkan Yalım'ın karizmayı düzeltmesi için aday olmaya ve meşruiyetini keza Ali Karaoba çiçeği burnunda vekil değerlendirme yapmak için henüz erken zamanla anlayacağız bu da ayrı bir konu ama kimse kuşku etmesin üyedeki genel kanaati aktaracağımdan vakti geldiğinde. Delegenin dörtte biri gelmemiş ise Vekilin bizzat arayıp oy verin gidin dediği yerde varın partideki hatırını siz düşünün şu halde. Allahtan Sayın Genel Başkan sağlam çıktı bu sefer ve meğer samimi imiş ama çevresinde hiç samimi insan yokmuş nerdeyse ve yüzleşti anlaşılan ve gereğini yapıp gemiyi limana bir biçimde yanaştıracak inşallah.

Konuyu nereden nereye getirdin demeyin lütfen Türkiye siyaseti dünya siyasetinin şekillenmesi bakımından çok önemli bir nokta da ve Türkiye siyasetinin Huntington tezine anti tez koymak gibi misyonlar icra etmesi ve BOP ve benzeri planlara alternatif medeniyet tasavvurları ortaya koymak durumunda ve bunu başarabilmiş değil henüz. Ama tabi yürüyen bir seyir var ayrıca güvenlik ve istihbarat katında olsa da henüz ve siyasetimize henüz pek yansımasa da dış politikadan gözlemlenebiliyor. Ama başta da söylediğim gibi dünya insanlığının bu palavralarına artık karnı tok ABD'nin Afrika bile kaynıyor Nijer Fransa'ya tak sepeti koluna herkes kendi yoluna dedi bile mesela ve daha çok benzeri olay bekleniyor. Amerika daha doğrusu emperyal çeteler de zaten bu uyanışlardan rahatsız ama o ne yaparsa yapsın? Allah planı ve muradı bu sefer muhakkak tahakkuk edecek. Türk milletinin azim ve kararlılığı yalnız Türk'lerin değil bütün insanlığın istikbalini kurtaracak.. Herkes okumayabilir yazımın hepsini. Uzattığım için özür dilerim ama vakit darlığını ve zamanlamanın önemini dikkate alarak anlayış gösterin ilgilisi tamamını okursa çok şey anlayabilir biz kadar vakıf olabilir mevcut duruma vesselam ve saygıyla...

Yazı dizisinin devamına alttaki linklere tıklayarak ulaşabilirsiniz.

>>>>>>>>>2018 seçimlerinden altı ay önce de Erdoğan gidici ama son altı ayda durumu toparlamıştı. 2023'de de öyle oldu Erdoğan'ın işi denk geldi! 1<<<<<<<<<

>>>>>>>>>Kemal beyi sırtından hançerleyenler kimler hangi CHP'li siyasetçiler yada eski yeni yöneticiler Kılıçdaroğlu'na ihanet içinde. 2<<<<<<<

Yorumlar