Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

İsrail'in de insanlığın da düşmanı Katil Netanyahu ve vahşi kadrosu derhal durdurulmalı!

Bildiğiniz üzere 80'li yıllarda bizzat İsrail ve Amerika tarafından kurulduğu herkesin malumu olan Hamas isimli ne idüğü belirsiz örgüt ki batı dünyasının tamamına yakınının ve ABD Japonya gibi ülkelerin terör örgütü olarak kabul ettiği biliniyor dünya da tam sulhu salaha doğru bir yönelim olmuşken ve tam iki devletli bir anlaşma ile Kudüs meselesi çözüme kavuşturulacakken sivil asker ayırt etmeksizin bir saldırı gerçekleştirdi. Dünyanın her alanda Lozan ve Montrö üzerinde anlaşma yolunu tuttuğu bir zeminde dünya barışının altına dinamit koymak maksadı güttüğünü düşünmemek elde değil.

Keza saldırılar olur olmaz sosyal medya da bir çok insan Hamas saldırısının İsrail'in 11 Eylülü niteliğinde tiyatral bir saldırı olduğu yönünde yorumlar dolaştı bol bol. Bir çok insan tıpkı 11 Eylül saldırılarını CİA'nın masa başında yaptığı BOP Haritasını tahakkuk ettirmek yani Afganistan'dan başlayıp Ortadoğu'yu kan gölüne çevirmek maksatlı tertiplediği gibi HAMAS'ın bu saldırısını da MOSSAD'ın tertiplediği ve göz yumduğu yönünde iddialar ortaya attı. Doğrudur yalandır ayrı konu ama kimse İsrail yapmaz da demedi neredeyse? Demek ki İsrail'den ve Mossad'tan kendi insanlarına saldırı düzenletip yüzlerce Yahudinin ölümünü seyrettikten sonra karşılığında binlerce can alma ve bir coğrafyayı zulümle doldurma planı yapabileceğini bekliyor Türkiye kamuoyu.

İsrail'in Türkiye kamuoyundaki algısı çok kötü demek ki. Gerçi bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan; Gücü çocuk ve kadınlara yeten terör devleti İsrail'in zalimlikleri karşısında öfkeliyiz diyerek İsrail'i zaten en üst perdeden terörist devlet ilan etmişti. Netenyahu'nun Filistin'li sivillerin üzerine İsrail uçakları bombalar yağdırılırken elde edilen görüntüleri sanki matahmış gibi sosyal medya hesabında paylaşarak bu algının hepten yerleşmesine ve Yahudi nefretine vesile olmak ister gibi davrandı. Adamlar zevk alıyor zulmetmekten ve sanki internet oyunu paylaşır gibi kadın çoluk çocuk demeden üzerine bomba yağdırılan insanların dehşet veren görüntülerini yayınlayacak kadar da insanlığa karşı cüretkarlar. Allahtan korkmuyorlar da kuldan da utanmıyorlar. İnsanlık suçu işliyor ve insanlığın gözüne gözüne sokuyorlar. İnsanlık nefretle lanetleyerek seyrediyor veya seyredemiyor yaşanan vahşeti ama şeytana iradesini teslim etmiş gibi davranan Netanyahu ve çevresindeki yalaka sarmalının umurunda bile değil, Onlar hayli keyifli belli ki.

Kim kimi kullanmış? Kim gizli açık destek vermiş ve ne amaçlamış? Bilmem bilmemize gerek de yok. Maksat ne olursa olsun insanlığın gözünün içine soka soka bu insanlık dışı fiillerin işleniyor olması affedilir gibi de değil anlaşılır gibi de değil. İnsanlık zaten bunalmıştı ve bu bunalımın en önemli sebepleri arasında zaten Mossad ve İsrail sayılıyordu ki BOP denen melanet planının da ABD'den ziyade İsrail'in başının altından çıktığı düşünülüyordu bütün dünya da . Yine mesela kimyasal silah bulundurduğu gerekçesiyle ta okyanus ötesinden gelip savaşa giriştikleri ve fakat bir gram kimyasal silah olmadığını bütün ülkeyi yerle bir edip 5 yüz bin insan öldükten milyonlarca insan yurdundan ve on binlerce kadın ırzından namusundan olduktan ve hayata küstükten sonra anladıkları Irak ve kendi var ettikleri meşhur maşaları Ladin denen insanlık düşmanını bahane ederek girdikleri Afganistan veya Kaddafi gibi bir insanlık büyüğünü devirmek maksatlı girdikleri Libya'da veya diyelim Yemen ve Suriye'deki terör faaliyetlerinin de genel de Mossad kışkırtması ile Arzı Mevud hayali için gerçekleştirildiğine inanılıyor.

Hal zaten bu iken ve Amrika ve İsrail'in dünyadaki prestij ve itibarları yerlerde sürünüp milyarlarca insanın nefreti aynı anda iki ülkenin yöneticilerinin şahsında bu ülkelere yönelmişken hala ne cüretle dünyanın sabrını taşıracak açıklamalara imza atar Netanyahu veya kanı beynimize sıçratacak türden paylaşımlar yapar? Anlayabilmiş değilim ve benim de elimden lanetlemekten kınamaktan ve barışın sağlanması için dua etmekten başka elimden bir şey gelmiyor. Elinden daha fazlası gelen lütfen yapsın ve lütfen şu dünyanın jandarması gibi davranan şımartılmış çocuklar ABD ve İsrail artık haddini bilsin ve haddine hududuna çekilsin. Siyaset böyle günde de işe yaramayacaksa niye var? Diploması niye var? Hazır kamuoyu bu kadar oluşmuş iken üstelik bu sessizliğin anlamı nedir? Garantör ülke pozisyonundaki Ürdün neden sessiz mesela? Veya Mısr Türkiye gibi ülkeler neden daha aktif ve hızlı değil? Neden yaptırımlar peşi sıra ortaya konmuyor. Neden bütün dünya insanlık adına ayağa kalkmıyor. Filistin'de ölen tek bir masum çocuk bile İsrail'in saçma sapan ütopik hayallerinden çok daha değerli değil mi?

Yorumlar