Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Allah'ın birine ihsan ettiği makamı kim o insanın elinden alabilir ki, Halifelik elden alınabilecek bir makam mıdır?

Söz yeri geldi mi söylenir? Kimse kendi imanına çok güvenip ukalalık etmemeli ve imanını tazeleyip test edip durmalı kendine bile çok güvenmemeli yani iman konusunda ve yine söz yeri geldi mi söylenir ki hidayet yalnızca Allah'ın elinde olup kendi imanı dahil kimsenin imanını başkasının imana öykünmek veya kıyaslamak işine girmez müslüman adam. Münafık demez hiç kimseye açıktan, risk almaz elin imanına dair, insan kendi imanına bile kefil olamaz iman hususunda her insan Allaha muhtaç iken müslüman. Yine söz yeri geldi mi söylerler? Peygamber bile dermiş benim sözlerimi kendi aklınızla ve bilginiz ve tecrübenizle testten geçirin ve üzerinde tartışalım. Hatta hepimiz biliriz Ya Rasulullah bunu kendi nefsinden mi söyledin yoksa Vahiyle mi bilgilendirildin? diye sorarlarmış bazen ve Kendi nefsimden söyledim derse büyüklük edip iş öğretmek için de olsa konuyu tartışırlarmış ve Peygamberle fikir ayrılığına düşüp günlerce Peygamberin yanına uğramamış çok sahabe vardır hikmetini kavrayınca dönüp düştüğü ters yoldan tevbe etmiş. Peygamberin hoş görüsü ve nezeketi meşhurdu, insanların iradesine saygı duyması ki kızını evlendirirken sadece kızının rızasını gözetmiş olması ve kızıyla ilgili her konu da dengelere aldırmadan kızının rızası istikametinde hareket etmesiyle meşhurdu.

Laf yeri geldi mi bizim dinimiz özgürlüğü yaşamak için şart koşar deriz ve ilk kaldırdığı zulüm kölelikti deriz ama durup dururken haydi aramızda birini Allah’la aramıza vasıta seçip halife ilan edelim ve ağzından çıkanı haşa vahiy gibi kabul edelim de deriz. Vahiy gibi tabi kimse kusura bakmasın Yavuz'un öldürün emri verdikleri Yavuz'un evladını öldürür mü onun halife olduğuna maalesef inanmasa veya Yavuza halifesi olma şansı tanımasa. Hülefai Raşidin dışındaki bütün halifelerin baş düşmanı Ehlibeyt İslamı ve Onu yaşayan ve yaşatan Ehlibeyt evlatları idi. Şayet Halife kabul etmese Namaz Vakti gelince kendisinin de müsaadesiyle arkasında namaz kıldıkları arkasında namaz kılmayı her anlamda kar bildikleri ve aslında dermanları olduğunu da bildikleri o büyük insana kıyabilirler miydi? Yezit Halifelik taslamasa zaten bu emre gerek var mıydı? Halifeyim demeden saltanatını kursa İmam Hüseyin'le de bir meselesi kalmayacak çünkü ondan biat almak zorunda hissetmeyecek kendisini. Halifeliğini kendi çevresine de kabulü için bir gereklilik olmasa yezit'te zaten bu emri vermeye cesaret edemezdi ki veya gerek görmezdi ki?

Haddini aştı kendini halife sandı sandırdı sonuç kendi gitmekle kalmadı binlerce cennete gidebilme potansiyelinde insanı da cehenneme götürdü beraberinde melun. Ki düşünün İmam Hüseyin'in dönemi ve Yezit başınızda değil ne güzel yaşardı o insanlar İmam Hüseyin'e bakıp bakıp o İslamı o insanlığı o adamlığı o nezaket ve zarafeti o sırlar ve hikmetler iklimini ve ne güzel hak ederlerdi iki cihan saadetini. Bir Yezit'in ihtirası ve kibrini göre bile müminlere emir kabul etmek ve o Yezit'e iradelerini teslim edip, Ehlibeyt evlatlarına kıymak. Üstelik bilip dururken sapığın alkoliğin teki olduğunu Yezit'in bilip dururken keyfini etmekten başka hiç bir dünyası olmadığını ve bilip dururken İmam Hüseyin'in kıyas edilebileceği hiç kimsenin toplumda var olmadığını ve bilip dururken Hilafet bir haksa o hakkın Hüseyin'e ait olduğunu ve ancak onun rızası ile kullanılması gerektiğini ve Hilafet Kutsal bir makamsa ki elhak öyledir asla yezid gibilerin oturmaması gerektiğini. En iyisi diye anlatılan Abbasiler İmam Azam gibi baş edemedikleri bir büyük alimi Adalet Bakanlığı yapmadığı gerekçesiyle önce hapsedip sonra zehirletmiş en iyileri En iyisi dedikleri Harun Reşit var siz onu dilerseniz hayatının sonuna doğru akıl danesi olmamak için adını divane koyup elinden kurtulan kardeşinden dinleyin veya gerçek tarihçilerden dinleyin ki yükselişini önleyemeyince Ehlibeyt İmamlarını nasıl öldürttüğünü anlatsın size. En iyisi Vahdettin işte Onu da siz Gazi Mustafa Kemal Paşadan sorun Nutukta yazmış Allah razı olsun ve ruhu şad olsun.

Halifeliği kimse kendinde had görmesin diyebilirim özetle keza kimse de kimseye o haddi vermesin halife dediğin kimse onu halife olarak tanımasa da halifedir halife dediğin hiç kimse onu görmese de halifedir. Allah’ın birine ihsan ettiği makamı kim o insanın elinden alabilir ki elden alınabilecek bir makam değildir? Bir onulmaz uslanmaz kır at gibi düşünün o makamı senin olsun demekle bile senin olmaz binemezsin uzun sürmez sırtından atması ne kadar has süvari olsan o bilir Köroğlu'sunu. Köroğlu olmayanın binemeyeceği ve binmeye kalkanın illa rezil edileceği bir makamdır özetle Halifelik. Halifeysen halife değilim diyerek halife olmaktan kurtulamazsın halife değilsen de halifeyim desen ve bütün dünyaya kendini halife belletsen yine halife değilsindir. Siz Burak isimli meleğin yanlışlık yapmış ve yanlış kişiyi Hak dergahına çıkarmış olabileceğini düşünebilir misiniz? Halifelik iddiası çok ufuk ötesi bir olgunluk ve basiret gerektiren bir birikim ve tecrübe bir özel ilim gerektiren bir iş ki kim o ilme sahipse o zaten halifemizdir de kendi başımıza geçmeye gerek görmezdir başımızdadır dilediği zaman da zahiren başımıza gelir toplar müslümanları ben halifeyim demeye de gerek duymaz kendine de pek dedirmez yapar gider halifeliğini yönetir gider dilediği gibi. Ha böyle bir halife var mıdır?

Bence var zaten Mehdiyete inanan biriyim ben Elhamdülillah her zaman meydanlar içinde merdaneler vardır sözünü aklında tutan, büyüklerden büyüğün olduğu bilinciyle ve Allah’ın da değil de Onun donatıp bezeyip tecrübe ve ilim sahibi edip Halife tayin ettiği bir büyük Devlet Adamı ve bir büyük sultanın mülkünde yaşar gibi yaşayan en BİLGE'mizin en tepemize geçip hepimize konuşması ve hepimizle ilgilenmesi gerektiğine zaten inanan bir kuluyum ben de Rabbimizin. Halife diye anılanlar da mümin özellikleri dahi görmediğimiz ve hepsinin sahte olduğu zaten aşikar. Ama öyle bir bilge var mı? Vallahi tanısam söylerdim böyle olgun insan tanısam zaten, hemen komşusu olur onun yakınına taşınırdım ve yazın siz biz gazetemizde yayımlayalım derdim size duyururdum hiç değilse şimdiye zaten böyle bir Yiğit olsa meydanda Erdoğan'a mecbur olmazdık Siyaseti hiç bırakmadan Cumhurbaşkanlığı yapması için .

Hepimiz gibi kendi çapımızda fikrimizi bilgi ve görgümüzü sunup katkı sağlamaya çalışıyoruz sürece. Demem o ki konu tek yazıyla kapanıversin diye bu kadar uzattım ama bu tartışmalar ilaca yarar tartışmalar değil halifelik yapabilecek kadar kendini Müslümanın hepsine sevdirsin birisi sonra gitsin TBMM'ne istesin hilafeti. Aramızda bu çaplarda veya bu iddialar da hiç kimse olmadığına göre zaten bu konunun açılmasına sebep ne? Halifeyi mi zorlayacaksınız Hristiyanların Hz. İsa'yı nüzule zorladığı gibi. Akıl var bilim var ve akıl da bilim de zaten tek kişiye ait değil de ortaksa güzel kuşkusuz İmam Ali'de İmam Mehdi'de diğer 12 imamlarımız ve Hz. Fatıma annemizde (as) hep istişare yolu tutmuştu ve hiç aklını dayatmamıştı hatta yaratılmışların en akıllıları ve bilgeleri iken çoğu kez sorulmadan söylememişti. Kurtarıcı bekleyecek veya umacak sıra değil zaten keza mevcut halimiz de inanın bırakın haşa halifeyi Diyanet İşleri Başkanı çıkarmaktan aciz ve güvenilir din adamı bile çıkaramamışız malum. Tarikatların haline zaten girmiyorum bile Halife gelse evvela bunlar kapanacak ama bunlardan çok halife isteyen yok neden? Çünkü bunlar halife falan beklemiyor sadece istismar ediyor ve kendini halife sandırdıkları insanlar üzerinden rant aparıyorlar kimi gavs adı altında halifelik ilan ediyor sahtekarların kimi de kutbul akdab benim bu devirde diyor. Haydi meydana koyun halifenizi veya kimse halife adayınız meydana koysun halifeyim iddiasını? Cevap tısss tabbi. Hani peki İslama hizmetiniz veya peki siz bir tefsir yazabilecek ilme neden gelemediniz? Elmalılı Hamdi Yazır veya ondan iyiyi neden var edemediniz yıllardır. Demek ki sizden zaten bir durum olmamış diyebiliriz pekala meydandaki bu sözde tarikat ve cemaatlere..

Yorumlar