Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Necmi Dursun sadece İyi partililere değil bütün partilere ölçü olabilecek bir insan ve siyaset adamı...

Bir önceki yazımda İyi Partide kuruldu kurulalı bitmeyen kirli siyasetin bir ürünü olarak iyi partide siyaset yapan ve hak etmediği makamlarda oturtulduğu halde sonunda belediye meclisi adaylığı sıralamasındaki yerini beğenmeyince vefasızlığın dik alasını ortaya koyan ve istifa etmekle kalmayıp, düne değin dava arkadaşım dediği insanlara hakaret ve iftira etmekten geri durmayan İyi parti eski kadın kolları başkanından bahsetmiştim ve ayrıca siyasetin kirlenmişliğine ve vefasızlığına dair çarpıcı bir örnek yaşattı demiştim. Bugün de sizlere yine iyi partide tam tersi bir örnekten bahsedeceğim. İyi parti belediye meclisi üyesi de olan Necmi Dursun hocamız. Evet evet hatırladınız hani şu Çakın döneminde de Cahan döneminde de dönen yolsuz usulsüz işleri ortaya çıkaran meclis üyesi. Hani şu belediyeye fatura doğrayan adeta hortum bağlayan  sözde yerel gazetecileri ifşa eden ve belgelerle konuşarak herkesi susturan adamdan bahsediyorum.


Necmi Dursun bir emekli öğretmenimiz ve okul idarecimiz ki o işlerini de hakkıyla yapmıştı biliyoruz. Keza zaten idarecilik ve öğretmenlik zamanlarında edindiği itibar ve saygınlık sayesinde emekli olur olmaz siyasette üst düzey kabul görmüştü. 2014 yılında MHP den belediye meclisi üyesi seçilen Necmi hocamız Devlet Bahçeli ve partisi ile Akp iktidarına yaklaşması sebebiyle ve kendince haklı gerekçeler ile istifa etmiş ve 2019 yerel seçimlerinde de iyi parti listelerinden seçilerek belediye meclisi olmuştu. Her iki döneminde de oldukça hareketli olan ve türlü hizmetlere vesile olmasının yanı sıra belediyede dönen usulsüzlüklere de adeta tek başına karşı çıkmayı ihmal etmedi. Kendi parti yönetimini yada adayını bazen karşısına alma pahasına bazen yapayalnız kalma pahasına doğruya doğru demekten asla çekinmedi ve başta bizler olmak üzere siyaseti az çok takip eden herkesin takdirini ve güvenini de kazandı.


Siyasette güvenin çok önem arz ettiği ve siyasetçilere olan güvenin neredeyse tamamen bitme noktasına geldiği böyle bir zaman diliminde biz isterdik ki devam etsin meclis üyeliğine ama o tadında bırakmayı seçtiğini söyleyerek aylar önce söylemişti aday olmayacağını. Nitekim aday olmak istese iyi partinin daimi adayı Muhammet Gür beyin de il başkanı Ayşegül hanımın da itirazı olmazdı eminim ve birinci sıraya yazarlardı. Listede yer bulamayanlar ve hatta sıralamadaki yerini beğenmeyenler sapır sapır dökülürken o hizmetlerine ve eserlerine vesile olan makamı kendine sağlayan partisine ve partililerine vefa gösteriyor ve adaymış gibi de çalışıyor. Geçtiğimiz günlerde ziyaretimize gelmiş bizim  İyi parti adayına eleştirilerimiz de bahse konu oldu nasıl savunuyor görseniz ve nasıl istiyor İyi partinin seçimi kazanıp belediye binasına iyi parti bayrağı dikilmesini? İnanamazsınız... Listede en önde yer bulan adaylar bile inanın onun kadar yararlı da değil onun kadar fedakarane çalışıyor da değiller. Aslında hepimize adamlık dersi de veriyor siyaset dersi de ki bir sonraki seçim için de halk içindeki itibarı için de aslında çok iyi bir yatırım oluyor Necmi hocam kendisi bunları pek umursamasa ve artık siyaset yapmayı istemediğini maalesef ısrarla beyan etse de. Her şartta saygı hak eder ve örnek bir şahsiyet olarak hem bir siyasetçi hem eğitimci olan Necmi Dursun hocamın önünde saygıyla eğiliyorum şehrin yazıları en çok okunan gazetecisi ve en güvenilir ve en etkili gazetesinin imtiyaz sahibi bir vatandaş olarak ve son söz kendisine şöyle sesleniyorum. “Bıraktığınız hoş sada bize epey yeter sayın hocam iyi ki varsınız ve iyi ki bizim arkadaşımızsınız…”

Yorumlar