Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

İyi Parti Kongresi neden gerçek Türk Milliyetçilerinin çok umuru olmadı? Milliyetçiler neyi bekliyor? Ne umut ediyor?

Hatırlayacağınız üzere MHP'nin 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası sözde fetö ile mücadele adına Ak Partiye destek vermesinin ardından MHP tabanında ciddi tepkiler oluştu parti tabanının yarıdan fazlası 2002'den bu yana karşılarında mücadele verdikleri ve muhalif kalmanın bedelini ülkücülere burnundan fitil fitil getirterek ödeten ve hatta fetö ile bir olup zamanında ülkücülere kumpas kuran AKP'ye destek verilmesini içine sızdıramamış ve anlamlandıramamış idi. Bahçeli bu tepkileri göğüsleyemeyeceğini ve bir kopmanın meydana geleceğini ön gördüğü için en baştan beri olduğu gibi Koray Aydın'ı sahaya sürdü Koray Aydın biliyorsunuz her kongrede Genel Başkan adayı oluverir ve Bahçeli'nin hiç hakkı olmadan oturduğu Genel Başkanlık seçimlerini yani MHP Kongrelerini meşru hale getiriverirdi. Biz de her kongre de yazar söylerdik tiyatronun ortağı olarak herkesten evvel muhalif gibi ortaya çıkmasa bu Koray Aydın ve muhalefetin gerçek doğal lideri ortaya çıkabilse veya Koray Aydın gibi kaybetmek üzere kurgulu bir tiyatro da danışıklı dövüş için değil de Bahçeli'yi yıkmak adına çıksa birisi bu Bahçeli çoktan devrilir ama yine Koray Aydın ile yarışacağı için yine kazanacak demiştik. Yıllarca bana göre Sayın İnce'de Kemal Beye karşı gibi görünüvererek aynı misyonu CHP'de icra etti.

Neyse parti içi muhalefetin sesi o kadar yüksekti ki Koray Aydın karşılığı olamadı ve göğüsleyemedi bunun üzerine Sinan Oğan ve Ümit Özdağ'da sahaya sürüldü ancak Saray rejimine de Bahçeli'ye de en sert muhalefeti MHP içinde yapan Meral Akşener'in çıkışını da parti içindeki hızlı yükselişini de engelleyemediler bütün gayretlerine rağmen. Tabi baktılar işin içinden çıkılmayacak ve Akşener her şartta Milliyetçilerden ciddi bir kitleyi sürükleyecek ardından besbelli hemen Koray Aydın bir açıklama yaptı 2017 Yılı Ağustos aylarında ve Meral Akşener'in yanına yerleşti. En baştan beri iddia ile söylüyorum ki Koray Aydın hiç Bahçeli'nin emrinden çıkmadı hem de ilk gün onun emri ile gelip İyi Parti kurucuları arasında yer aldı son gün onun emriyle dağıtmak üzere bir formül ile Genel Başkanlığına talip oldu İyi Partinin. Ancak planda başarısızlık oldu ve Akşener Bahçeli'ye karşı giriştiği savaştan galip çıktı yine ve Musavat Dervişoğlu'nu partinin Genel Başkanlığına taşımayı başardı.

Tabii ki İyi Partinin yeni Genel Başkanı Musavat Dervişoğlu'nun planı nedir? Ya da uygulasa başarabilir mi? Bilemiyoruz ama şundan eminim Koray Aydın'ın Genel Başkanlığından çok çok iyi oldu İyi Parti açısından Dervişoğlu'nun genel başkanlığı. Zira bana göre eğer Koray Aydın seçilseydi cadı avı başlayacaktı ve Genel Başkanın da göz yumduğu bir zemin de suçlu ya da suçsuz bir çok İyi Partili fetöcülükten ihanetten partinin parasını yemekten vs suçlanacaktı ve linç edilecekti siyaseten. Böylece siyasetteki Türk Milliyetçileri ciddi bir tırpan yiyecek ve on binlerce iyi partiye oy veren milliyetçi siyasetten soğutulmuş da olacaktı.

Malumunuz Bahçeli Türk Milliyetçilerinin düşmanı gibi davranır hep ki elhak öyledir bana göre. Konuya dönersek Koray Aydın o gün bugündür bir grup insanla beraber Akşener'in hep gizli düşmanı oldu ve Akşener'i de saçma sapan planların içine koydu. Özellikle Uşak'tan çok iyi biliyorum Koray Aydın zaten Ali Erdoğan belediye başkanı iken TOKİ'den sorumlu bakan idi malum ve malum ta o zamandan beri hiç kesilmeyen bir diyalog ve dostlukları vardı ve Koray Aydın Ali Erdoğan'ın penceresinden bakmaya hep devam etti Uşak'a. Konjonktüre göre de Ali Erdoğan'ı yönlendirirken kendisi de Ankara ayaklarını kurmasına yardımcı oldu nezaret etti.

Milliyetçi camianın hepsi bilir zaten Koray Aydın ve Ali Erdoğan'ın bu yakınlık ve birlikteliklerini ki bana göre Ali Kurt'ta zaten direk yada dolaylı Koray beyle de Ali Erdoğan ile de kontaklı idi hala öyleler o Banazlı olup da tüm Banaz'lının nefret ettiği kimsenin yanına gidemez iken her geleni kabul eden Özkan Yalım'ın yanına gidip kendini adam yerine geçirmeye çalışan siyaset eskisi yakın arkadaşı da bence kontakta iki isimle de sonra gelen Uşak İyi Parti İL Başkanları ve Muhammet Gür'de. En masumları ise son il başkanı Ayşegül Obalı idi bana göre ama tek masumu demedim en masumu dedim dikkat edin o da çok masum sayılmaz aslında.

Uşak siyasetini fetö merkez edinmek isterse sizce kimi kullanır? Kimi aktör seçerdi kendine? Cevap elbette hem çok şey borçlu olduğu hem de esir aldığı Ali Erdoğan ama Koray Aydın bunu bilir mi? Bunu biz bilemeyiz elbette. Daha ileri gitmeye de gerek yok herhalde. Son olarak şunu ilave edeyim İyi Partinin akıbeti ne olur bilmiyorum? Koray Aydın seçilse uygulamaya konacak planların bir kısmı ortaya konur mu? Yoksa tamamen rafa mı kaldırılır? Bilemiyoruz tabi yaşayıp göreceğiz artık dağılacağı kesin de enkazın altında çok insan kalmasa bari. Çok siyasi enkaz bırakmasa gerisinde. İnsanları siyasete katmak zor siyasette tutmak daha zor malum son günlerde ve malum siyasetsiz düzelmez bu işler.

Bana sorarsanız Türk Milliyetçileri artık doğal liderlerini bulacak ve onlarla yola devam edecek. Samimiyetine inanmadığı hiç kimsenin de peşine düşmeyecek ki zaten olan Milliyetçi camiaya oldu bu süreçte ne İsa'ya ne Musa'ya yaranabildi ne işine bakabildi AKP'li olup ne de iktidara getirebildi milliyetçiliği ve milliyetçileri. Ezcümle yazımın başında delillendirip aktardığım üzere kendini derin devlet zanneden Bahçeli'nin Koray Aydın aracılığı ile kuruluşuna nezaret ettiği bir istihbarat faaliyeti idi bana göre iyi parti ve bana göre misyonunu tamamladı dağılacak....

Yorumlar

Şimdi birlik zamanı 5 Ay Önce

Dağılma yok dimdik ayaktayız gelecekten ümitliyiz

Yönetim İstifa 5 Ay Önce

İYİ Partide genel başkan değışimi olmuşken niye Uşak il ve ilçe başkanları görevlerinden istifa etmiyor.Partiyi bitirdikleri yetmiyormu,beklentileri nedir? en kısa zamanda değişim şart,partiye bu derece bağlılıkları varsa acilen görevlerinden istifa etmelidirler.

Tüm Yorumlar