Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

CHP içindeki siyasi çekişme sahada hiç hoş olmayan görüntülere sebep oluyor, hizmeti ve kurulması gereken birliği geciktiriyor

Bildiğiniz üzere 1 Mayıs işçi bayramında CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba'nın bize göre de çok haklı sitem ve serzenişleri şehrin ve CHP tabanının gündemini işgal etti. Kimi destekledi Karaoba'yı çok haklı dedi kimi de hayır o tepkiyi vermemeliydi dedi ve kızdı. Bazı CHP'lilere sorarsan Sendikalar Uşak Milletvekili Ali Karaoba'yı Genel Merkeze şikayet etmeliymiş. Yazılar olsun ki AKP Belediyesinin yolsuzluklarını ve şatafatını belediye başkanı adayları veya meclis üyesi adayları dillendiremezken o meclis kürsüsünde dillendirdi ve ülkenin de gündemine getirdi Uşak belediyesindeki yolsuzluk iddialarını. Keza biz biliyoruz seçim sattı mahallinde de iktidara getirdiği ağır eleştirilerin halk üzerinde az etkisi olmadı biliyoruz. İyi de bir hatip oldu ayrıca Ali bey ve severiz sevmeyiz CHP'nin bir değeridir şehrin sorunlarını dile getirmek için sorun aradığına ben tanığım ki bize de sordu varsa aklınızda şehir adına proje plan veya dile getirilmesi iyi olur dediğiniz sorun? Söyleyin ben üzerime düşeni yaparım dedi. Samimi ya da değil duyduğum sözler beni memnun etti.

Tabi daha önce de belirttim eleştirilerimiz de var kendisine olacak da ve mesela ikili ilişkilerine çok dikkat etmesi gerektiği ve dostu düşmanı seçme konusunda kişiler fırsat sunma noktasında kararlara varırken istişare etmesi şart. Bir de kusura bakmasın ama dilini biraz köreltmesi de iyi olacak. Kırıcı konuştuğu bazı CHP'li siyasetçilerden şikayetler de kulağımıza ki bu haklı tepkisini işi biraz da olsa hakarete taşırır iken nerdeyse haklı iken haksız hale gelmesini de örneklendirebiliriz bu tavsiyemize gerekçe olarak. Hak arama mücadelesine saygımız elbette var ve mesela gelse röportaj vermek istiyorum dese Uşak Haber Merkezi ekibinin hepsi de seve seve program yapar kendisiyle ve kendisini hem Uşak kamuoyuna hem de kendi parti tabanına doğru ifade etmesine yardımcı da olur. Aynı şey tabii ki diğer milletvekillerimiz için de geçerli keza belediye başkanı Özkan Yalım için de geçerli. Hak arasın tabi biz de destek olalım ki biz zaten açıktan desteğiz bu konuda kendisine. Konuştuğumuz bütün CHP'li arkadaşlara aman tuzağa düşmeyin milletvekilinizi Uşak'tan soğutmayın faydalı hale getirelim faydalı olmak istiyor ama aleyhinde bir algı oluşturulmaya çalışılıyor algı operasyonunu yapanları da ifşa ederek bir miktar milletvekiline sahip çıkın destek olun. Hatalarını söyleyin yüzüne usulünce düzeltsin ama ondan da belediye başkanınızdan da vaz geçmeyin dedik açıkça bütün ekip ki samimi söylüyorum telefonla yapılanları dahil edersek yüze yakın CHP'li arkadaşımız ile görüştük bu süreçte. Arkadaşımız diyemediklerimizi arayamıyoruz tabi rahatsızlık vermiş olmamak adına ama arkadaşlarımız zaten rahatsız olmaz bizimle parti meselesini ve siyaseti konuşurken arkadaşımız emindir CHP'ye olan iyi niyetimizden de arkadaşlarımıza olan iyi niyetimizden de ki Yalım'ın etrafındaki herkes de arkadaşımız Karaoba'nın yanındaki herkeste keza. Halil Aslan'da ilk gençliğinden biliriz severiz iyiliğimiz vardır birbirimize Doğukan Kurnaz kardeşimiz de keza çocukluğundan biliriz babası arkadaşımızdır hepimizin ki dedesi zaten bilirsiniz Fırıncılar Odası Başkanı idi uzun yıllar. Hangisini sayarsak sayalım hepsi çok eskiden beri tanıyıp dostluklar ettiğimiz insanlar Karaoba'nın etrafında da keza Ömür Önlü varsa da arkadaşımızdır Kadir abi de keza varsa arkadaşımızdır. CHP'liler ile bütün ekibin zaten hukuku vardır ve hepsini de severler gerçekten bütün ekip sayarlar.

Konumuza dönersek Hak aramasına eyvallah tabi Ali Karaoba'nın ama daha nazik davranarak hakkını aramalı evet aleyhinde bir algı operasyonu var maalesef CHP'de ve maalesef kendi bilediği hançerler sırtından vurdu onu hep. Bizim geçmişte uyardığımız bu verilen krediyi hak etmiyor dediklerimiz ki kendisi de bu anlamda adeta günah çıkarttı keşke sizle yol yürüseydik o zaman dedi bir çok konuda. İnsan işte ne ederse kendi kendine ediyor inançlı insanlarız hepimiz ki Ali Karaoba’da bizim gibi inanan ve yaşayan sonucu itibarı ile rahatlıkla düzgün diyebileceğimiz bir arkadaşımız. Evet kendisi de veya yakın çevresi de belki Yalım'a düşmanlık üretmek maksatlı bazı operasyonlara alet oluyor olabilir ve hatta bazen kırıcı davranmış da olabilir ama maruz kaldığı operasyonların da CHP içinde olduğunu unutmamalı CHP'liler. Ve unutmamalı ki milletin değer verip milletvekili seçtiği belediye başkanı seçtiği insanlara partilisi elden fazla değer vermeli. Hataları olabilir ikisinin de ki ikisini de geçmişte çok eleştirmişliğim vardır ikisini de haklı bulmuşluğum veya desteklemişliğim. Yalım mesela güzel şeyler yapıyor aslı çıkacağına emin olmadığımız ve inşallah yalandır dediğimiz dedikodular pek hoşumuza gitmemekle beraber. Kaldı ki çevresindeki arkadaşlar da zaten gönül rahatlığı ile kredi açalım abi Yalım'a diyorlar el birlik. Özellikle Ozan Bayık ve Mehmet Karakoç kardeşlerimiz çok rahatlatıyor bizi bu konuda.

Dönersek konuya CHP'den asla vaz geçmemiş ve her zaman CHP'li damarına yenik düşüp bir biçimde CHP'de kalmış ve Cumhuriyetin kavgasını CHP'de vermeyi düşlemiş ve vermiş bir objektif samimi gazeteci olarak şehrin yazıları en çok okunan bir köşe yazarı olarak ve nihayet Uşak Belediye Başkanının ve milletvekilinin çok daha yararlı insanlar haline gelebileceğini söylemeye çalışan ve insanlara rahat bırakın başkanı da vekili de yoğunluklarını hizmete versinler şehri geliştirmeye güzelleştirmeye versinler enerjilerini ve zamanlarını. Netice de ikisinin de CHP'liliğinden kuşku etme şansınız yok. Allah için ikisi de ön seçime girse ikisi de çok iyi oylar alır partide bu bir gerçek ve karşılıkları da var partide. İkisi de öyle kolay sökülüp atılabilecek bir azı dişi değil sağlamlar ikisi de. İkisini bir etmenin çaresini üretelim. İl Genel Meclisine gitmişler zaten Karaoba ve İl Başkanı çok güzel hareket dedim görünce ve sıra belediye meclisinde dedim. İnşallah programları belediye meclisi üyeleri ile de buluşmaktır. Kırılan da artık kenara koymalı kırgınlığını ve suçlu aramak yerine dertlere çare aramalıyız.

Gençlerimize nasıl iş verebiliriz? Okuyana nasıl burs verebiliriz? Şehri nasıl daha tanınmış ve turist olarak gelinip görülesi yaşanası bir şehir haline getirebilir siluetini nasıl güzelleştirebilir yeni Ataparkları nasıl var ettirebiliriz şehir plancılarımıza? Ben belediyesine de savcılığına ve valiliğine de askerine de siyasetine de sımsıkı bağlı kanunlara riayet edip haram yemeyen bir vatandaş olarak sesleniyorum lütfen ayrık otlarını temizleyin ve bir olun kardeş olun bütün CHP ve değerlerinizi ortaya çıkartın bakın baro seçimleri var önümüzde CHP'li kadrolara destek atın mesela. Bakın 19 Mayıs yaklaşıyor gençler için örneğin 50 öğrenciye burs tahsis edecek proje paylaşın veya 500 gence iş verecek bir sanayici ile anlaşın 19 Mayısa kadar. ne bileyim hiç bir şey bilmiyorsanız konser tertipleyin o gün için CHP olarak belediyeden ve milletvekilliğinden de destek ve yardım alarak.. Yürü deyin CHP'nin kadınlarına ve gençliğine de seyredin hatta gerisini. Herhalde anlaşılmıştır meramım CHP'liler ortak akılda buluşsun ve şehri de çok ortak akılda buluşturup çok ortak iş yapsın inşallah vesselam ve saygılar.

Yorumlar

Onur 6 Ay Önce

Yüreğinize kaleminize sağlık.Sadece şu cümle bile yeter konuyu açıklamaya mesajı anlamaya Suçlu aramak yerine dertlere çare aramalıyız.

Tüm Yorumlar