Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Uşak Belediyesinde işler Allah'a emanet. İki ay geçti yaprak kımıldamadı bu gidişle kımıldamaz da

CHP'liler kolları sıvamalı ve rant çetelerinin Belediyedeki işgaline göz yummamalı

Bildiğiniz üzere seçimler biteli iki ay oldu ve koca 60 gün ziyaretler ile geçti.. Önümüzdeki hafta üçüncü meclis toplantısı gerçekleşecek ama ne heyecan var ortalıkta ne de meclis gündeminden kimsenin haberi var? Meclis üyeleri ile görüşme trafiği seyreldi yalan yok ve meclis üyelerinden ziyade kongre süreci yaşandığı için partililer ile diyaloglar ağırlık kazandı son zamanlarda ama meclis üyelerinin bile çoğunun meclis gündeminden haberinin olduğunu düşünmüyorum. Mesele geçenlerde başkana yetki verilen TEDES konusunda meclis üyelerinin yeterince aydınlatıldığını düşünmüyorum. Geçmişte Banaz'a koydular bu sistemi ve başka şehir ve ilçe merkezlerinde de uygulamada olan Trafik Elektronik Denetleme Sistemi konulduğu hiç bir şehir de yüz güldürmedi ve Amasya, Ordu gibi şehirlerde halkın tepkisi sebebiyle il emniyeti ve belediyesinin maddi menfaatine olmasına karşın kaldırıldı. Banaz'dan da biliyoruz halk yoldan geçenlerin ve ceza yiyenlerin haklı tepkisi sebebiyle istemiyor bu uygulamayı ve faydasını da. Acaba? Sorusu sorduran ve meclis üyelerinin kesinlikle çok aydınlanmadan ve iyice emin olmadan bir çapanoğlu olup olmadığına evet dememesi gereken bir başka konu ise Kent Kart sistemi adı verilen şehir içi belediye otobüslerine takılması planlanan sistemle alakalı.

Bahse konu sistemi daha önce Ali Erdoğan getirmişti ve hat sahiplerinin, şoförlerinin de halkın da çok işine gelmemişti ve kaldırılmıştı ki Belediye Başkanı Özkan Yalım'da zaten Çakın döneminde konu gündeme gelmişti ve karşı durmuştu haklı olarak. Şimdiki düşüncesini biliyor değiliz ve kimlerle hangi sistemin kurulması planlanıyor bilmiyoruz. Yalım'la görüşmüş değiliz konuyu da derinlemesine araştırmaktayız çalışmalar tamamlanmak üzere bir kaç gün içinde bu konuda detaylı bir yazı veya haber yayımlayacağız. Bu yüzden çok detaya girmiyorum ama belediye meclisi üyelerinin çok dikkat etmesi gereken ve hepimizi çok yakından ilgilendiren bir konu. Ortam kimseye güvenilecek gibi değil ve bir sonraki seçim herkese hesap sorulsun diyen bir meclis üyesi kadrosu gelebilir. Kimin aklına gelirdi Ak Partinin bu sayıya düşeceği mecliste ve bir kaç oy daha eksik alsa yargıyla karşı karşıya kalabilecekleri. Böyle kanun mu olur? Ayrı bir konu ama 5 yıl sonraki seçimlerde şimdiki gibi tamamına yakını değişebilir meclis üyelerinin ve bir de bakmışsın yargı yolunu açıvermişler. Sayıştay müfettişleri savcılar saymanlar hesap uzmanları belediyeye üşüşse şimdi ve Devlet adına yanlışın hesabını sorsa şeffaf şekilde ve varsa çalınan geri getirtse mesela kayıp hurdalar bulunup çıkartılsa.

Konuya dönersek her birini çok yakın tanıdığım ve sevdiğim çoğunu milletvekiline kimini belediye başkanına karşı savunduğum halka takdirle bahsedip sevilmesine katkı sunduğum ve gerçekten saygı duyduğum insanlar CHP'nin belediye meclisi üyeleri, hepsiyle hemen hemen karşılıklı bir hukukumuz ve birbirimize az çok emeğimiz vardır hatırımız da karşılıklı. Daha geçenlerde Gazeteci Nurullah Çavuşoğlu ile görüşen Halil Aslan sağ olsun ilk gençliğinden beri üzerindeki emeğimizden bahsetmiş Ergün abimin de az emeği yoktur zaten Halil kardeşimin ki kardeşimiz gibidir kimle konuşsak arkalarız ve ne yolsuzluk umarız ne yüzümüzü yerde koyacak verdiğimiz itibarı zedeleyecek bir fiil umarız. Ozan Bayık'da yine mesela çok sevdiğimiz bir kardeşimizdir burnu kanasın istemeyeceğimiz ki o da yerine göre kuvvai milliyeci hırkasını giymeye hazır bir kardeşimizdir. Hatice Terekeci Özkan'da yine eşinin de kendisinin de bütün ailesi ailece Kuvvacıdır dolayısıyla desteğimizi hep alır sonsuz güveniriz. Keza hep söylüyorum Reyhan Aydın'dan da onu tanıyan hiç kimse akçeli işe girmesini beklemez. Keza Avukat Karakoç kardeşimiz zaten verdi talanın vurgunun zorbalığın kol gezdiği bir zamanda sınavını ve kazanarak geldi. Çoğaltabiliriz isimleri ki isimlerini sayamadığım dostlar kusura bakmasınlar Yüksel Doğan'da mesela her işine güvenebileceğimiz her işi teslim edebileceğimiz bir kardeşimizdir. Ayşe hanım da keza zaten bütün ekibin ablası gibidir hiç akçeli işlerle işi olmaz.

Madem hepsini bu kadar yakın tanıyor ve güveniyorsun neden bu ikazları yapıyorsun? Duyduklarım beni bunları yazmaya mecbur ediyor. Çünkü işin doğrusu oyu da içime sine sine vermedim Belediye Başkanımız Özkan Yalım'a hala da çok güvenebiliyor değilim nedense ve nedense dedikoduların da ardı arkası kesilmiyor çok konuşuluyor ise birileri gerçek olsun isterdir? Ben bu dedikodular gerçek olsun istemem ASLA asla Yalım'a da yakıştırmak istemem hele CHP rozeti ile seçildiği bir demde ve bunca tecrübeden sonra ama gazetecilik mesleğimiz gereği dedikoduları duymazdan gelmeye daha fazla devam edemezdik. Lütfen bu dedikoduları sonlandıran bir açıklama yapsın belediye başkanı ve meclis üyeleriyle lütfen CHP artık bir olabilsin gümbür gümbür bir kongre yapabilsin. Yapabilsin ki belediye yönetimine yardımcı olabilsin daha çok işsizimize iş bulunmasına daha çok öğrencimize burs bulunmasına ve şehrin tanıtımına güzelleşmesine kültürüne sanatına ticaretine örgütlü bir biçimde katkı sunabilir hale gelsin CHP'liler.

CHP acilen duruma müdahale edip belediye yönetimine destek atmazsa bu belediyede ne çözüm üretecek bütçe var ne de çap doğrusu. Ne işçi alabiliyorlar ne ziyaretçi kabul edebiliyorlar? Hatta üç ay hiç kimse uğramasın falan bile diyorlarmış duyuyor üzülüyoruz. Hani halka yönetilecekti belediye, partilinin bile sokulamadığı ve işini gördüremediği veya en azından derdini dinletip not aldıramadığı bir zemin de halk nasıl ulaşsın? Hem bu kadar ulaşılmaz olmaya ne gerek var? Belediye Başkanlığı bu? Atatürk Anıt Meydanı önünde meydan meydan yapılası bir iş.

Şeffaf olabileceksin ki yatırımcı güvensin sermaye sahipleri güvensin kredi açsın. Şeffaf olacaksın ki halk güvensin destek atsın projelerine ve şeffaf olacaksın dileyen dilediği vakit ulaşacak ki halkın ne istediğini de bileceksin halini keyfini ya da keyifsizliğini de. Halktan bihaber milletvekilliği yapmadı Sayın Yalım doğruya doğru arayan herkes ulaştı biz de keza asla ulaşma sorunu yaşamadık ve kendisi bize ulaşarak destek de attı bazı çalışmalarımız da sağ olsun inkar da etmeyelim. Şimdi de istediğim an değilse bir kaç saat içinde erişebileceğime eminim kendisini de ekibinin tamamına yakınını da lakin halktan duyduklarım pek öyle değil. Milletvekili iken daha kolay ulaşıyorduk diyor partili ve vekile daha kolay ulaşabiliyoruz başkana ulaşamıyoruz ve hiç hatır saymıyor kimseyi dinlemiyor diyorlar. Kararlı olmak iyidir elbet ama abartmamak lazım ve yanlışsa bir düşünce veya fiil yanlış olduğu ile derhal yüzleşip vaz geçmek lazım. Bizim bize fazlası ise yetecek değerimiz var maddi ve manevi yeter ki bir olup o değerlerimizin karşılığını alabilelim.

Sadece altın madeni bu şehri altın şehir yapar siyasetçilerimiz istese ve bürokrasimiz de çok karışmasa halkın tepkisine kulak vermeye zorlasa altın çıkaran dev firmayı ve sevdirsek şehri neler olmaz? Neler olmaz Kanyonları değerlendirsek Karun'u mesela neler olmaz tarhanamızı, susamımızı, haşhaşımızı, tahinimizi methetsek ülkemize ve siyasi bağlantıları kullanarak Ankara'da İstanbul'da büyükşehir marketlerinde bulundursak ürünlerimizi ve doğru sunup pazarlasak doğru sunup pazarlasak halımızı, kilimimizi, doğru sunup pazarlasak bütün değerlerimizi iş gücümüzü. Uşak'lıdaki para kimde var. İnansa belediye başkanına milletvekiline güvense neden ortak yatırımlara girmesin ortak para kazanmaya ortak üretmeye veya tüketmeye girişmesin halktan insanlarımız. Kim istemez mesela Uşak Belediyesinin çoğu kendi ürettiği veya üreticisinden bizzat temin edip kendi özel üreticisi haline getirdiği ürünleri uygun stantlar da sunup pazarlayan marketleri olmasın.

Hem bakkalları da gözetir bazı sektörü bakkallara bırakır. Böylece mahalle aralarında bekçilerimiz olur hazır adres sorabileceğimiz insanlarımız olur, bunalırsak veresiye defteri yok mu senin diyebileceğimiz. Ziraat deyip geçmeyin seracılık deyip geçmeyin ki sıcak suyumuz da var çok şükür. Aslında yok yok koca Murat Dağımız bile var da biz varlıklarının farkında değil gibi davranıyoruz siyaset yüzünden. İşin kaymağını siyasetçi yediği için çok az bir pahaya razı edilmiş oluyoruz çoğu kez değerlerimiz de ne tedes kaynaktır nede kartlı sistemin bize maddi bir katkısı olur. Keza kurulacaksa da uzun yıllar değiştirme gereği duyulmayacak en yeni ve en münasip sistem kurulmalı ve attığımız taş ürküttüğümüz kuşa değmeli şehirce. Kim istemez köyünde ürettiği malını belediyenin yetiştirdiği manav kadrolarınca satılmasını ki hem üretir belediye hem üreticiden doğrudan temin eder belediye garantili az karlı ürünler koyar tezgahlarına ve vatandaşa da piyasadan ucuz tarhana bulgur nohut bulma imkanı sunmuş olur. Çok var daha proje ki ben bunu proje söylemiş olmak için bile söylemedim inanın sesli düşündüklerim bu yazdıklarım. Umarım partisine sahip çıkar CHP'li yoksa inanın burnumuzdan getirecek gibi duruyorlar zaten keşke seçilmeseydi diyen CHP'li ileri gelenler şimdiden oluştu. Acaba diyorum bizi de mi pişman edecek Yalım. İnşallah etmez inşallah yüzümüzü yerde koymaz ve yüz güldüren işler yapar gurur vesilemiz olur kendisine hayırlı hizmetler yolunda ve Atatürk'ün izinde kaldığı sürece başarılar diliyorum tekrar ama umutlar tükenmeye yüz tutmuş durumda benden söylemesi..

Yorumlar

Kamal 3 Hafta Önce

Başkanım suya zam yap. Arkandayız.parasiz iş yurumez

Tüm Yorumlar