Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

CHP'li dengeyi korumayı seçti ve Yalım'ın Örgütü de ele geçirme planını fark edip veto etti

Bildiğiniz üzere Mart yerel seçimlerini kazanmış olmasına rağmen Cumhuriyet Halk Partisinde seçimlerden bu yana ciddi bir huzursuzluk hakim. Huzursuzluğun sebebi ise seçimlerin kazanılmasının ardından partililer dışlanır iken partiyle alakası bile olmayan insanlar ile kurulmaya çalışılan masa. Yıllarca CHP'li olmanın muhalif yaşamanın bedelini ödeyenler dışlanır iken eski AKP'lilerin özellikle de Nurullah Cahan ve Ali Erdoğan döneminde Cahan ve Erdoğan ile çalışırken CHP düşmanı gibi davrananların Özkan Yalım'ın ve özellikle de belediye başkan yardımcısı Halil Arslan'ın etrafında pozisyon alıyor olması partilinin haklı tepkilerin yol açıyor ve Yalım'da despotça tutumları ile tepkileri duymazdan geliyordu. Yıllardır AKP'nin hem iktidar da hem de belediye de yönetimde olması sebebiyle iktidarın ve belediyenin nimetlerinden uzak olmakla kalmayıp ekstra muhalif yaşamanın bedelini de ödeyenler doğal olarak CHP yönetime gelince derin bir nefes aldı ve beklenti içine girdi. Ancak Yalım'ın ve yakın ekibinin tutumları ile bu beklentilerin boşa çıkacağı anlaşıldı ve parti tabanında ciddi hayal kırıklıkları yaşandı.

Sosyal medyaya da yansıyan hayal kırıklıkları ve tepkilerin ardı arkası kesilmezken, tepklilere kulak tıkayan belediye başkanı Yalım ne Milletvekili ne de örgütü tanımadı ve Ali kıran baş kesen tavırlarına devam etti hatta işi ileriye döküp kimse iş ya da benzeri taleplerle gelmesin diye sosyal medyada beyanat verecek kadar ileri götürdü işi. Tabi bu durumda tabanın haklı talepleri ve belediye yönetimi arasında kalan CHP Örgütünü ille de İl Başkanı Sevinç Yazgan ve merkez ilçe başkanı Uğur Dümen ve ekiplerini hayli zor durumda bıraktı. CHP'nin yıllarca çilesini çeken, hem zaman ve emek hem de para harcayarak yıllarca mücadele veren CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba ile de parti tabanını karşı karşıya getirdi. CHP Milletvekili Karaoba ve örgüt kendini izahta zorlandı parti tabanına zira Yalım ve Halil Arslan kendini ulaşılmaz kılınca insanlar haklı olarak Onlar üzerinden belediye yönetimine sesini duyurma yolunu seçti ve fakat bununla beraber Yalım'ın kendilerini de dinlemediğini izah edemedi Karaoba ve parti örgütü.

Tam bu noktada Kadın Kolları kongresi geldi çattı ve Yalım beklendiği gibi kendi güdümüne alabileceği bir ismi kadın kolları merkez ilçe başkan adayı olarak çıkardı. Var gücü ile de belediyenin imkanlarını ve meclis üyelerine de seferber ederek kadın kolları seçimlerine asıldı. Parti tabanı ise adeta iki kutup arasında kalakaldı ve çaresiz Yalım'ın desteklediği adayın karşısındaki isim olan Hatice Karaket'i seçimler de destekledi ve beklendiği gibi Yalım ve ekibinin desteklediği aday fark yiyerek seçimleri kaybetti. Tabi böylece Yalım'ın partiyi ele geçirme planlarının gerçek olamayacağı mesajını da vermiş oldu ve bu durum parti tabanında bir rahatlamaya yol açtı ve parti kibirli tavırları ile tepki toplayan Yalım'a sarı kart göstermiş oldu şeklinde yorumlandı. Sosyal medya da ve kulisler de oluşan ilk tepkilerden anlaşılan o ki insanlar adı CHP olup ta AKP'li gibi davranan kadroları istemiyordu. Zira AKP döneminde yaşananlardan hiç farkı yoktu yaşananların. Hatta Yalım'ın sanki seçimleri tek başına kazanmış gibi davranması ve adeta partide Uşak anlamında bir tek adam rejimi kurma faaliyetlerinin de önüne geçildiği şeklinde yorumlar da yapıldı.. Önümüzde kadın kolları il başkanlığı ve gençlik kolları kongreleri var hemen ardından ilçe ve il kongreleri gerçekleşecek ve anlaşılan o ki Yalım ile beraber anılan bütün adayları fark yiyerek seçimi kaybeden Muazzen Keleş'in yaşadığı kader bekliyor. Yaşayıp göreceğiz ama bana göre bu bir ders oldu ve bundan böyle kimse Yalım'la anılmak istemeyecek.

Yorumlar