Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Parayı veren (bağış) imar değişikliğini hak etmiş oluyorsa biz de alalım yeşil alanı sonra belediyeye bağışta bulunup imara açtıralım

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz hafta Kurban Bayramı sebebiyle gelenekleri yaşatma adına da olsa bir araya gelmeyen CHP'yi Ak Parti Milletvekilleri ve il başkanı adeta topa tutmuştu. Üçünün de CHP ve özellikle Yalım aleyhinde açıklamaları oldu ama Milletvekili Fahrettin Tuğrul'un Yalım aleyhindeki imaları konuşmaları ve şimdilik açıklamadığımız bazı gerçekler var Yalım'la alakalı haftaya veya önümüzdeki günler de kamuoyu ile paylaşacağız gibi bir açıklaması oldu ve bu açıklama siyasette buz etkisi yarattı. Gündeme gelebilecek hiç bir aksiyon yapamadığı gibi partisinde oluşan tepkileri de kıramayan ve partideki bazı isimleri partiden dışlayayım derken kendisi partiden dışlanma noktasına geldi Özkan Yalım ve bununla beraber saçma sapan gündemlerle halkı meşgul etmeye çalışıyor. Şehir içi raylı trenin kaç para olacağını tartışmamız istiyor ki daha müracaatı bile yapılmamış ilgili Devlet kurumlarından izin ya da onay da alınmamış bu sözde hızlı tren projesinin ki hiç sanmıyorum Uşak'a ihtiyaç göreceklerini yukarısının. Ne güzergah belirlenmiş ne de maliyet hesaplaması yapılmış zaten olasıya değil o da ayrı konu alışık nasılsa Uşak Yalım'ın sonunda hava gazı fabrikası diyerek dalga geçtiği fabrika vaadi gibi saçma sapan ve tutulmayasıya verilen sözlerine. Yanlış anlamayın halk bu profile oy vermezdi zaten vermeyecekti de ancak biz de AKP gitsin de kim gelirse gelsin diyen herkes kimi kazanmaya yakın gördüyse ona verdi oyunu bu durumdan da ana muhalefet olduğu için aslan payını CHP aldı.

Konumuza dönersek Fahrettin Tuğrul bildiği gerçekler var madem Yalım'la ilgili açıklasın diyecektik ki Yalım çıkmış konuşmuş zaten basınsız basın açıklamasında ki kendini basın etti malumunuz kimseyi basın yerine koymuyor. Demiş ki çıkın açıklayın delikanlı iseniz sizin aleyhinizdeki bildiklerimin hepsi bu zarfın içinde ve size bir hafta süre veriyorum açıklayın benimle ilgili bildiklerinizi ben de haftaya açıklarım sizinkileri demiş. Gazeteci Çavuşoğlu bayram için Uşak'ta idi denk gelmiş sormuş Ozan Bayık'a ben biliyorum zarfın içini abi çok dolu her biri Adliyenin de halkın da tepki vereceği sansasyon konu ama içeriğe dair ben bilgi veremem Başkan açıklayacak demiş. Hatta Çavuşoğlu yahu şantaj yapıyor olmasın bunlar birbirine açıklamamazlık etmesinler karşılıklı uzlaşıp demiş yok yok abi bu sefer durum farklı açıklayacak Yalım Başkan hepsini göreceksin demiş Ozan kardeşimiz. Hadi bakalım inşallah dedim abi de ben pek inanamadım dedi anlattı yaşananı. Aslı çıkar çıkmaz bilmiyorum tabi yaşayıp göreceğiz. Biz başından beri olduğu gibi çevresindeki arkadaşlarımıza ve CHP'nin kurumsal yapısına güvenmeyi yeğliyoruz.

Gelelim zurnanın zırt dediği yere İsmail Güneş; Yalım'ın meydan okumasının ardından öyle bir açıklamaya imza attı ki evlere şenlik. Diyor ki Özkan Yalım belediyeye bağışta bulunmuş Çakın döneminde duymuş şaşırmıştık meğer derdi başkaymış Yalım'ın bu bağışı kendisine belediye meclisinin daha büyük bir bağışta bulunup ticari alana çevrilip turizm alanı ilan edilmesi karşılığında verdiğini öğrenince işin doğrusunu anladık. Böyle demiş Sayın Güneş yani demek istiyor ki cebine görünen de para koyan yok belediye kurumu havadan gelir elde etmiş oluyor belediyeden katbekat rant da tabi henüz görünmese de Yalım'ın cebine rant olarak akıyor. Güneş sanki önceden bilmiyormuş gibi şaşırmıştık demiş Yalım; çay söylemez gönüllü kimseye partiliye yemek söylememek için çalışmaları öğleden sonraya ayarlayan birisi ya hani bu cimrilikte birisi böyle devasa bir parayı 400 Bin Euro’dan bahsediliyor düşünün. Kendisi ne kadarlık bir rant elde etti bilen yok. Ayrıca bağışı da nakit değil de belediyeye çocuk oyun parkı malzemeleri olarak ödediği konuşuluyor. Yani bağışı eriştirirken de dönmüş dönen diyebiliriz. Kim Bilir kaç para verdi kaç paralık mal alıp kaç paralık fatura gösterdi? Her yeri şaibe her yeri karanlık bir iş ve hiç de şeffaf yapılmamış ki düşünün hiç kimse İsmail Güneş bile duymamış yeni duyuyoruz. Çakın bu büyük jesti dönemin CHP Milletvekili şimdinin belediye başkanı Yalım'a neden yapsın? Ortak olsa yine yapamazdı bu kıyağı ama yapmış işte nedense. Sizce neden yapmış olabilir bu kıyağı Çakın? Ve yıllardır şehircek hiç milletvekili olduğunu hissetmediğimiz tanıdığım en silik siyasetçilerden birisi olan İsmail Güneş neden şimdi açıkladı?

Fahrettin Tuğrul'un da bekliyoruz açıklama yapmasını ve takip ediyoruz yakinen ki Ak Parti çağırıyor bütün basını açıklamalarına Yalım hiç kimseyi çağırmayıp kendi gazetecilik pozlarına soyunuyor olsa da. Özkan Yalım'ın da bekliyoruz zarfın içini açmasını ve kamuoyunu ve Adliyeyi bilgilendirmesini. Sen söylemen gerekeni söyle zarfta tutma da Adliye olsun halk olsun yapması gerekeni yapar nasıl olsa Sayın Yalım. Bak İsmail Güneş hiç acımamış Çakın'a bile Yalım böyle bir rant aparmış bir kısmını sözde bağış yaparak demiş Çakın'ı da yakma pahasına seni yakmış sen de acıma ne Çakın'a ne Güneş'e veya Tuğrul'a? Dök lütfen o zarfın içinde ne varsa. Zaten iki de bir medyaya verilen parayı dile doluyor madem çıksın açıklasın kime ne faturası doğrandı ise. O da Ensarın, Tügva'nın referansı ile işe giren bankamatik memurları gibi yalan oldu. Neymiş efendim tespit edemiyorlarmış. Hani seçimden önce hepsini tespit ettik deyip sayı bile veriyordunuz ne değişti? Madem AKP aleyhinde bildikleriniz var niye zarf içinde bekliyor. Bilmek halkın da Devletin de hakkı değil mi? Devleti sadece siyasetçiler mi yönetecek? Emniyetin Adliyenin Valiliğin Defterdarlığın veya Maliyenin bürokrasisinin hiç mi katkısı etkisi olmayacak Devlet yönetiminde ki asıl sorumluluk zaten bürokrasinin üzerinde. Yaşayıp göreceğiz ama akıbet hiç hayır gibi gözükmüyor inşallah hayrolur.

Yorumlar

hakkı 4 Gün Önce

2023 faaliyet raporları onaylanırken oylamada yeterli sayı vardı. Hiç gerek yokken koşarak dışarı çıkması ve bak ben üstüme düşeni yaptım der gibi hareket etmesi karşı tarafa mesajdı YALIM

Tüm Yorumlar