Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

CHP Tabanının çoğuna yakını Kemal bey gibi 15 Temmuzun mizansen tiyatro olduğuna inanıyor. Özgür Özel ne konuştuğunu bilmiyor.

HDP’li Selahattin Demirtaş’ı “Cumhurbaşkanı Yardımcısı” yapmak istediklerini söyleyen,“ Herkes biliyor ki Kandil’de PKK unsurları kalmamıştır.” diyen, katıldığı şehit cenazesinde gülücükler saçan, cezaevindeki FETÖ sanıklarını ziyaret eden, dershanelerin kapatılmasına “Millet zarar görür” sözleriyle karşı çıkan, FETÖ’nün kapatılan Kimse Yok Mu isimli derneğine operasyon yapıldığında savunmaya koşup “Zulüm ile abad olanın sonu berbat olur” tehdidinde bulunan CHP’li Özgür Özel’in geçmişte Fetullahçı yapılanma ile kurduğu yakın ilişki dikkat çekiyor.

Haberin içinden aynen aldım linkini de vereceğim lütfen okuyun, Özgür Özel geçmişte böyle şımartmış FETÖ ve kurumlarını ve tabii fetö medyası da üzerine düşeni yapmış ve karşılıksız koymamış Özgür Özel'in HİZMET'lerini kendini aidiyet hissi ile bağlı hissettiğine inandığım cemaatine. 15 Temmuz Derneği daha geçen senelerde 15 Temmuz Darbe Girişimi'ne karşı koyan ve Erdoğan'ın çağrısıyla sokaklara inen vatandaşlara 'zibidi' diyerek hakaret ettiği gerekçesiyle Özgür Özel hakkında suç duyurusunda bulunmuştu hatırladığım. Ne değişti bilinmez Nedim Şener'in bir fetö parlatması olduğu ile koca bir köşe yazısı ile detay detay gerekçelerini yazarak ve Hürriyet Gazetesinde FETÖ Parlatması Özgür Özel manşeti ile yayımlatıp bütün Türkiye'yi yüzleştirdiği CHP Genel Başkanı Özgür Özel bu gün darbe gecesini sanki başındaymış gibi veya sanki şahitlerinden bizzat dinlemiş gibi ve bir kahramanlık destanı anlatır gibi ki kendisine de aparıyor tabi kahramanlık anlatıyor. Hayretler içerisinde dinledim Anıtkabir'de canlı yayın yapmasına izin verilmesini sağlayan siyasi iradeyi ipoteğine almış derin gırtlaklar yazmış koymuş önüne Özgür Özel üflüyor. Yersen tabii. CHP'liler yemiyor. Hatta CHP'ye oy verenlerin tamamına yakını çok dillendirmese de 15 Temmuzun bir kontrollü darbe bir mizansen bir tiyatro olduğuna inanıyor. Binali Yıldırım'ın tabiri ile en kötü ve en hoşuna gitmeyen tiyatro. Ben de şahsen kesin emin olmamakla beraber CHP'nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önceden deklare ettiği gibi yani önceden planlanmış kontrollü bir darbe girişimi olabilme olasılığına daha yakın. Sonuçları itibarı ile fetöyle mücadele anlamında hiç değilse, yararlı olmuş olabilir ama kurulmaya çalışılan tek adam sisteminin de yolunu açmıştır.

Türk Yargısı verecek elbette nihai kararı ve Türk Milli vicdanı verecek Yargı cesaret edip gerçeği ortaya çıkarıp ilan edemese de. Ancak ben tiyatro çıkmazsa şaşıracağım. Zira yargı sürecini biz de çok güvendiğimiz gazeteci Müyesser Yıldız hanım efendi başta olmak üzere süreci izleyip gözlemini aktaran yazarlar aracılığıyla takip ediyoruz ve bana göre yargı bütün tiyatroyu çözüp meydana koymaya çok yakın isterse. Gerçi hiç de gerçekleri ortaya çıkarmak gibi bir dertleri var gibi değil diyor gözlemciler ve pek ümitvar değiller lakin kamu vicdanının kabul etmeyeceği bir karar verebileceklerini sanmıyorum. Bütün dünyanın gözü de bu olayda ki bütün dünyanın kaderini etkileyen bir girişimdi malum 15 Temmuz hain darbe girişimi. Neredeyse bütün Türk Milletini ilgilendiren bu olay her şartta bir darbe girişimi o kesin tiyatro bile olsa vesilesi ile darbe yapılmış gibi oldu ve olan bizim Günlük Gazeteye ve onu var etmek için harcanan emeklere ve pek tabi ki o pırıl pırıl ekibe oldu.

Bu arada Özgür Özel bey 15 Temmuz sonrası KHK'ları kasten o zaman kapatılan gazetelere biz sahip bile çıkmadık dedi bizim gazeteyi de arada fetöcü ilan etmiş oldu bilerek yada bilmeden ki bilerek yapsa şaşmam bilmiyor olsa şaşarım. KHK'lıları nasıl koruduğunu çok iyi bildiğimiz Özgür Özel herhalde Uşak'ta Fetullah Gülen'e CİA AJANI diye 2012'li yıllarda manşet atan ve varlığını zaten fetullah cemaati ile mücadeleye borçlu olan ve 300'den fazla abonesi olup her gün en az 500 Basılan her gün Nutuk'tan pasaj yayınlanan CHP'ye her şartta destek atan ve asla kurumsal kimliğine zarar vermeyen bir gazete kapatılır da nasıl duymaz. Duymadı ise şaşmak lazım bilmiyorum bu yazıyı duysa ne cevap verir? Şimdi duyacağını sanmam çünkü anlaşılan o algılarını olduğu Saray soytarılarına ve emperyal tiyatroculara bırakmış.

Bizim gibi sıradan yerel gazetecilerin yazılarını okumaya vakti olmazdır. Ama şunu söylemeliyim gazetelerin fetö gerekçesi ile kapatılması hukuki ya da ahlaki midir? Onu bilmem Darbe Kemal beyin söylediği gibi tiyatro mudur? Yoksa Özgür Özel'in detay detay aktardığı yaşanmış bir hain darbe girişimi midir? Onu da Allah bilir ve bilirse Türk yargısı bilir bu konuda yargı susarken konuşmak doğru olmayabilir. Yargının kararına etkisi olmaz bizim yazdığımızın ama etki altına almak istiyor olabileceğimizin zannedilmesini bile istemeyiz. Sadece bu konuda değil hemen her konuda zaten yargı süreci devam ederken daha hassas davranırız biz. Ama Özgür Özel şunu bilmelidir ki o dönem nahak yere gazetemiz kapatıldı Zaman gazetesi ile aynı torbada ismi yayımlandı ilk defa ve bize ya da gazetemize de fetö iddiasında bulunan yargı mensubu olmadı.

Derhal takipsizlik verildi İmtiyaz sahibi ve editörlerine sadece Gazeteci Nurullah Çavuşoğlu kardeşimin darbe gecesi hatta darbe esnasında darbeye tiyatro dediği bir röportaj, gereksiz ve anlamsız şekilde dosyaya ilave edildi ve Çavuşoğlu o davadan da hiç kendini savunma gereği bile duymadan beraat etti Ağır cezada yargılandı darbeye tiyatro diyerek güya propaganda yapmaktan.. Ayrıca beraat kararı OHAL Komisyonuna gitti ama OHAL Komisyonu kökten kapandı bizim gazeteyle ilgili bir karar maalesef henüz açıklanamadı. Bekliyoruz bugün yarın açılmasını ki belirteyim biz hiç bir zaman CHP'den kurumsal bir sahiplenme yada destek görmedik ama CHP'ye oy verenlerin tamamına yakını kişisel olarak destek belirtip tepki koydu sahiplendi hatta çoğu kefiliz dedi sağ olsunlar. Kemal beyde görmezden geldi ısrarla mağduriyetimizi ve uğradığımız adaletsizliği ama Özgür Özel'in ettiği hadsizliği etmemişti. Ne demek kapatılan gazetelerin fetöcü olduğunu biliyoruz diye itiraz bile etmedik? Özgür Özel ağzından çıkanı kulağı duymaz olmuş.

Yorumlar