Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

CHP'lileri CHP Gençliğinin satılık insanlardan oluşmadığına ikna edememek… CHP Gençliğine inandıramamak CHP’lileri

Kamuoyunu yakından takip edenlerin bilgisi vardır Uşak Haber Merkezi köşe yazarlarından Ali Çuhadar geçtiğimiz günlerde CHP Uşak İl Başkanı Sevinç Yazgan ve CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba'nın resmiyetteki referansı ve önermesi ile ve her ikisinin imzası ile üye oldu rozet taktı. Keza Ali Çuhadar fotoğrafı kendi sosyal medya hesaplarından da paylaştı ve hemen kolları sıvayarak Gençlik Kollarına dair plan ve projelerini dile getirerek siyasi faaliyetler de başladı. Tabii Köşe yazarı ve gazeteci kimliği sebebiyle zaten tanınırlığı olan Ali Çuhadar ismi gençlerde çok hızlı karşılık buldu ve bir heyecan uyandırdı. CHP Uşak Milletvekili Karaoba İl Başkanı Yazgan bazı il genel meclisi üyeleri ve bazı parti yöneticilerinin de içinde bulunduğu rozet takıldığı ana dair görüntülerin yayımlanması ile birden gençlerde hareketlenmeler oldu tabii olarak ve kulislerde de fısıltı gazeteleri çalışmaya başladı. Ön görü şampiyonları her zamanki gibi Ali Çuhadar'ın planlarına dair ve niyetine dair ön görülerde bulundu. Çuhadar'ın üyeliğinden rahatsız olan tek isim de anlaşılana göre Özkan Yalım ve onun çevresindeki daha önce de Ali Erdoğan'ı CHP'ye yamama faaliyetinde kullanılan bazı isimler. Gerçi yüksek sesli bir rahatsızlık izhar eden yok ama çok sessiz ve mesafeli durdukları da bir gerçek. Ama il ilçe örgütü de kadın kolları ve gençlerin kahir ekseriyası da memnun Ali Çuhadar'ın yeniden CHP üyesi olmasından ve faaliyetlerinden. Keza pazar günü bir grup yakın çalışma arkadaşını da üye yapacak Çuhadar ve peyder pey etkinlik ve siyasi faaliyetlere de devam edecek.

Yazının konusu elbette Ali Çuahadar değil ama CHP Gençlik kolları kongresi sürecinin yaşandığı şu günlerde üye olması ve birden aktif siyasete sahalara inerek başlaması ister istemez kongre kulislerinin de gündemini belirlemesine ve dikkatleri üzerine çekmesine sebep oldu. Bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde merkez ilçe gençlik kolları kongresi toplandı ve son derece sönük katılımın zorlama ile arabalarla taşınan gençler aracılığı ile gerçekleştiği sönük kongre süreci sonunda seçilen Harun Ateş'in ismi değil belediye başkanı Yalım'ın ismi slogan olarak atıldı. Yani bizzat seçenler veya seçilmesini sağlayanlar ilan etmiş oldu Harun Ateş'in hiç bir kıymeti harbiyesinin olmadığını ve seçimi Yalım'ın kazandığını. Yani Yalım lütfediyorum sana Harun demek istiyordu seçilen kişinin yerine kendi isminin slogan olarak atılmasına rıza göstererek. Bir insan nasıl kötü hissettirilir? Nasıl küçük düşürülerek aşağı çekilir ve güdülebilir hale getirilir? En iyi bu siyaset manipülatörleri bilir ve Yalım'da malumunuz bunlardan birisidir. Şehrin siyasetini dizayn eder aklınca. Aklınca MHP'nin adayını da kendi belirler AKP'nin adayını da aklınca zaten CHP Genel Başkanı Özgür Özel emrinde gibidir Özkan Yalım. O imajı ve izlenimi verir MHP adayı ile de sıkı ilişkiler içinde olduğunu hissettirir her fırsatta ve o da Yalım'ın bir projesi gibidir Yalım kadar saçma sapan doğal olarak. Yalım kadar ucube ve Yalım kadar partisiyle ve oy veren tabanıyla bağdaşmayan.

Harun Ateş ben tanıdım kendisini ofisimize de geldi gitti defalarca çok efendi bir arkadaş ama hangi CHP'li ile konuşsam Özkan Yalım'ın emrinden çıkamaz diyor ve hangi CHP'li ile konuşsam gençlere güvenmiyor Özkan onları işe alır yine ram eder kendine diyorlar. Yahu yok diyorum gençler öyle kafalar da değil Emre'nin Cihan'ın güdebileceği insanlardan oluşmuyor gençlerin çoğu diyorum ama kimse benim sözüme aldırış etmiyor inanın ve inanın kimle konuşsam gençlere dair ümitvar değil. Gerçi Harun Ateş'in de pek umudu yok ne Gençlik Kolları il başkanı adayı olarak ismi geçen arkadaşımızdan ne de kendi yönetiminden. Zira farkında olmasına rağmen art niyetlerinin abilerinin dolayısıyla Yalım'ın sözünden çıkamayacak gibi bir izlenim de veriyor neden yalan söyleyeyim. Ama ben CHP'li gençleri de görüyor tanıyorum geçenlerde Ali Tuncer geldi mesela gerçek bir partili inanmış idealist bir isim ve katıksız kuvvacı olduğu çok belli sözü özü de bir. Keza çok seviliyor CHP gençliği içerisinde biliniyor. Oldukça iyi bir hatip de Tuncer ve işinde ve sosyal yaşamında da hayli başarılı Ali Çuhadar gibi tıpkı. Alparslan var bizim Alparslan Yıldırım o da geldi gitti dün pırlanta gibi gençler bunlar ve çocukluktan CHP'liler neredeyse? Örnek çok tabii gençler arasında ama büyükleri kafayı çok karıştırıyor ve güvenmiyor nedense gençlerine. Ama ben şahsen Harun'dan da eminim gençlerden de gençler doğruyu bulacak ve Kadınlarla beraber şehir çağında bir devrim gerçekleştirecek.

Yorumlar