Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Yerel medyanın hedefi haline gelen Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım KARUN AVM konusunda haksız mı? Mühürlenmesi gerekmez mi kanunca?

Bildiğiniz üzere siyasete girme kararı verdim ve yaklaşık on beş yirmi gündür aktif siyaset yapıyorum CHP Gençliği çevrelerinde ve tabi gazeteciliği bıraksam da son günlerde ve siyasete ağırlık versem de gündemi de yakından takip ediyorum siyaset yapmam hasebiyle. Hatta diyebilirim ki eskisine nazaran çok daha fazla takipteyim özellikle yerel medyadaki siyasi haberleri. Öteden beri düşmanın okunun gittiği hedefe daha makul bakarız ve bunlar bu adama da düşmansa bu adam doğru yolda çıkabilir deriz. Hele bir kısım yerel medyanın hedefi olmuşsa bir insan o doğru yolda olabilir deriz. Özkan Yalım'a niçin bu kadar kızdılar? Ve neden bu kadar yükleniyorlar bilemiyoruz tabi ama biz o yazanların art niyetine eminiz. AKP'li Belediyeden tek kalem fatura kesmeyen tek gazete kuruluşu biziz Uşak Haber Merkezi ki hepsinden çok çok fazla okunduk ve hepsinden çok çok fazla itibar gördük güven verdik bizde buna karşılık ve ekibi tek gazete kuruluşu biz idik hepsi tek başına gazeteci idi biz bir gazeteci ordusu ile gazeteci idik güya.

Acaba neden bizden yararlanmak istememiştir AKP'li belediyeler?  Hemen cevap vereyim onlar nasıl olsa reklam versek de eleştirmeleri gerektiğinde eleştiriyorlar yani yayın politikalarına çok etki etmiyor reklam çalışması yapmak yine bildiklerimi okuyorlar yani yanisi halktan yana hakikatten yanalar ve doğru bildiklerini işliyor yazıyorlar diye çalışmak istememiş AKP'li Belediye çok şükür dürüstler diye çalışmamışlar iyi ki de çalışmamışlar. Ama çalışanların malı götürdüğü ve uçuk rakamlar aldığı da aşikar Yalım ifade etti resmi rakamları kimlerse adıyla da ifşa etmeli bence de ve ben bunu da yazdım geçmişte Yalım'ı eleştirdim yine eleştiriyorum bu konuda. Çıksın şimdi saldıranların çoğunun doğradığı faturaları da koysun meydana, kim varsa artık geride.

Bu ayrı bir konu ama adları öteden beri cemaatlerin siyasetteki aparatları ile anılan sözde gazetecilerin taarruza geçtiğini görüp dururken bizim CHP Gençliği olarak olup biteni seyredip Yalım'ı yıpratma ve Yalım'ı yıldırıp yola getirme operasyonuna göz yummamız beklenemezdi biz de gereğini yapıyoruz ve yapacağız elbette. Gerekirse CHP Gençlik Kolları olarak hukuki tarafını takip ederiz Gençlik Kollarında görevli avukat arkadaşlarımız da ilgilenir dosyayla ve sürecin şeffaf ve adil yürümesi için kamuoyu da oluştururuz gerekirse.

Yalım'ı eleştirirken tabi hakarete de kaçıyorlar dilleri dönmüyor tabi lafı toparlayamayınca hakarete taşıyorlar Yalım'ın sorunu deyip geçecek halimiz de yok siz bu kadar haksız ve hadsiz iken CHP Gençliği olarak demek için bu köşe yazısını kaleme aldım. Sözü toparlayıp noktalayacak olursak Özkan Yalım Cumhuriyet Halk Partisinin belediye başkanıdır ve KARUN AVM ile ilgili de şehir içi minibüs işini daha kolay daha hızlı daha ucuz ve daha işlevsel hale getirme yolundaki çalışmalarında minibüsçülere karşı da haklı bence. KARUN AVM zaten Erhan Akçay belediye başkanı iken Erhan Akçay tarafından hulle usulü ile çökülmüş bir yeşil alan ve bu yönüyle bile yıkılsa yeri iken imara aykırı işler yapmış halkın gözüne soka soka besbelli ve besbelli ki süre falan istediğine göre belediye haklı ve ya imara uygun hale gelmesi ya da mühürlenmesi gerekiyor besbelli. Zaten aynı yerel medyanın birden Erhan Akçay'cı oluverişinden de belli. Belli sıvamış kolları Erhan Akçay savaşacak her anlamda ve elini cebine de atıyor oturup düşünüyor da dilekçe de yazıyor anlaşılan Valiye de şikayet etmiş diye duymuştuk zaten. Ama öyle kolay bir savaş olmayabilir bu durum. İmar Affını hak edip etmediği bile tartışmalı yeşil alan üzerine kurulu bir AVM sonuçta konuşulan.

Özkan Yalım kırk yılda bir doğru bir adım atmış ve desteklemeli kamuoyu önünde; Erhan Akçay'ın tarafını tutacak halimiz yok biz kanunların ve belediyenin tarafını tutarız çünkü belediye hepimizin dolayısıyla hepimizin menfaati oradan ama şahsi menfaatini milli ve toplumsal menfaatlerimizden üstün görenler için durum farklı da olabilir. Belediye Başkanı üç tane otobüs getirmiş elektirikli ve çok düşük maliyete şehir içi ulaşım işine kısmi çözüm getirmiş öğrenci memnun ahali memnun ama beş altı minibüsçü karşı. Tamam minibüsçüleri de mağdur etmeyelim zaten madem bu kadar kazanç veya gelire kavuşuyoruz bu hamleler ile birazını verdik mi kamuoyuna duyurarak meseleyi çözebiliriz mesela pekala. Bir mutabakata varılır imzalanır halka ilan edilerek gönüllenir minibüsçüler kısa vade değilse de orta vade de razı edilmeyi kabul ederler mesela neyse ne çözülemeyecek sorun mu bu böyle hizmet sunuluyorken bu maliyetlere. Halka minibüs parasını ucuzlatabiliyor isek daha ne isteyelim? Halkın menfaatine ve memnuniyetine bir işe benziyor alından bir çapanoğlu çıkmazsa tabi ki çıkmayacağa benziyor, Mehmet Karakoç'da devrede anlaşılan. Neyse demem o ki mazot ile elektrik arasındaki maliyet farkı bu kadar yüksek ise biz neden zaten peyder pey de olsa elektirikli otobüslere dönmüyoruz? Hem hava kirliliğinden kurtuluruz ki biz görüyoruz egzozlarından hangi minibüsçünün de ne yaktığını? Özkan Yalım'a doğru yaptığına destek olma işini siyaset yapmasak yine yapardık ki artık siyaset yapıyorum köşemden böyle bir omuz atarak işe başlayayım dedim. Özkan Yalım CHP'nin ve Uşak'ın belediye başkanıdır hortumu kesilenler zırıltısına aldırmayız biz ve doğru yaparsa destekleriz yanlış yaparsa karışmayız eleştiririz de tabi yapma diyemesek de siyaseten bazen.

Yorumlar