Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Bir bürokrattan ve bir Vali’den daha fazlası ve bir Devlet adamı örneği Dr. Turan Ergün’ e veda

Bildiğiniz üzere 2022 Mayıs ayından beri şehrimizde Valilik vazifesi ifa eden Dr. Turan Ergün’ün tayini çıktı Artvin’e ve Artvin Valiliği vazifesini ifa edecek Ergün’ün yerine ise halen Etimesgut Kaymakamı olan Naci Aktaş Uşak Valisi olarak atandı. Bu bir tarafı ile üzen yer değişikliğinin ilanı sonrası 23 Eylül 2024'te değerli meslektaşım ve editörümüz Ramazan Yıldız ile sayın valimiz Dr. Turan Ergün'ü ziyaret etme şansına eriştik. Kendisine hem veda etmek istedik hem de çayını içme fırsatımız oldu.

(Bkz; https://www.usakhabermerkezi.com/m/guncel/valiler-kararnamesiyle-usak-in-valisi-degisti-usak-in-h33542.html)

Uşak'a ilk olarak 2020 senesinde üniversite eğitimime başlamak için taşınmıştım. Uzun zamandır yaşadığım Uşak'ta üç valinin değişikliğine şahit oldum. Dr. Turan Ergün'ün Mayıs 2022'de vali olarak atanması ile birlikte artık yerlisi ve şehirlisi sayıldığım çok severek yerleştiğim Uşaktaki yaşantımda öğrenci olarak uzaktan tanıdığım Valimizi 2024'te Uşak Haber Merkezi ekibinin bir ferdi, gazeteci yazarı olarak yüz yüze tanıma fırsatı buldum.

Yazımda hizmetleri için teşekkür ettiğimiz Vali Dr. Turan Ergün'ün aktif görevi sırasındaki hizmetlerinden, Uşak gibi cemaat ve tarikatlar için dolaysıyla da siyaset için çok önemli bir şehirdeki aksiyonlarından ve yeri geldikçe bütün şehir tanık olduğumuz Devlet adamı reaksiyonlarından ve Sayın Vali’nin Artvin'de devam edeceği valilik görevi hakkındaki ön görülerimden ve haber merkezimiz adına kendisine vedamızdan bahsedeceğim.

Tarih Mayıs 2022'yi gösterirken ve ben Uşak'ta henüz öğrenciyken Dr. Turan Ergün'ün vali olarak atandığı haberini aldım. Bu elbette Uşak için önemli bir gelişmeydi çünkü Uşak Valisi olarak atanan isim Milli refleksleri dipdiri Kuvâ-yi Milliyeci diyebileceğimiz özelliklere sahip bir bürokrat idi şehrimiz ise ülkemiz için gerçekten önemli bir şehir ve siyasi tarihine de göz atacak olursak bunu kolayca anlarız. Karun dünyaya yön veren bir deha iken gelip yaşamak için Uşak’ı seçmiş malumunuz ve birçok ilk bu topraklarda denendiği için ilkler şehri de denilen bu şehir zaten öteden beri Aşıklar Şehri olarak da bilinir iken Kuvâ-yi Milliye  ateşinin başka deyişle özgürlük veya bağımsızlık meşalesinin ilk defa yakıldığı kent olarak da Kuvâ-yi Milliye şehri ünvanı ile de anılır olmuş.

Kuvâ-yi Milliye demişken; Valimiz Turan Ergün'ün de fırsat buldukça kürsülerden bu özelliğimize vurgu yaptığı Kuvâ-yi Milliye kahramanlarını sık sık saygıyla ve minnetle andığı bildiğimiz bir hakikat. Keza 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliklerindeki kürsü performansı ve yaptığı dinleyenin çoğunun tüylerini ürperten konuşmaları da hala halkın belleklerinde ki Bayram yerinde binlerce insan dinledi canlı olarak daha sonra internet üzerinden de binlercesi izledi. Hatta o dönem Editörümüz Ramazan Yıldız’ın da Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Gazeteci Erkan Çuhadar’ın da bazı yazı ve paylaşımlarına Sayın Valinin duygu ve samimiyet yüklü konuşmaları konu olmuştu. Tabi bizlerin de Türk Gençliği olarak çok hoşumuza gitmişti takdir de etmiştik Atatürk’ün gençleri olarak. Ayrıca Sayın Valimizi kaymakam iken alıp böylesi önemli bir şehre Vali yapan Devlet büyüklerinin de böyle bürokratların üzerine plan yapıyor olmaları da gözümüzden kaçmış değil ve sadece Sayın Valimizin varlığı bile gerek İç İşleri Bakanının gerekse Cumhurbaşkanımızın aslında samimiyetine dalalet diyebiliriz.

Ramazan Yıldız ile birlikte ziyaretimizden bahsetmiştim. UHM olarak basın vedalaşmasında bulunamadık ama basınla görüşmenin hemen ardından gerçekleşen bir organizasyon ile Uşak Valiliği özel kalem müdürü aracılığıyla Sayın Valimiz ile görüştük.. Sağ olsunlar bizi güzel ağırladılar tabii. Buğra bey ile görüşmemiz sırasında ettiğimiz sohbet ise keyifli ve Devlet Dairelerimizin önemli birimlerinin ehil ve emin ellerde olduğuna dair tatmin ediciydi. Uşak Haber Merkezinin yaklaşık 14 yıllık serüvenini bir çırpıda özetledi Ramazan abi Buğra beye ve tabi bana da. Günlük gazetenin nasıl haksız yere kapatıldığı ve sürecin nasıl adaletsiz ilerlediğinden bahsedilirken valimiz ile görüşme vakti gelmişti. Misafirlerini uğurlayan Sayın Valimiz bizi önce Buğra beyin odasında karşıladı. Kısa bir tanışmanın ve el sıkışmanın ardından odasına davet edildik ve çayını içtik. UHM adına orada bulunduğumuz sırada kendisi ile bizzat görüşüp vedalaşmak benim için de hem iyi bir deneyim hem de büyük bir onur olmuştu. Görüşmemizde editörümüz Ramazan Yıldız yıllardır yaşanılan mağduriyeti dile getirdi sağ olsun. Kısaca gazetenin kapatılma sürecinden, mal varlıklarına el konulduğundan ve hâlâ bir sonuç alamadığımızdan da bahsettik. Valimiz bizi sabırla ve ilgiyle dinledi. Görüşmenin sonuna gelirken kendisine hizmetleri için teşekkür edip yeni atandığı Doğu Karadeniz'de bulunan Artvin'de yapacağı görev ve icraatları için kolaylıklar dilemeyi ihmal etmedik.

Artvin demişken; komşularına baktığımızda Gürcistan ile sınırı bulunan ve Rusya ile ilişkiler açısından oldukça önemli bir il olduğunu söylemek mümkün. Valimizin Uşak gibi önemli bir şehirden yine Artvin gibi önemli bir şehir atanmasının kerameti var elbette ve belki de Sayın Ergün bu vazife sonrası emekli olur ve siyasete hazırlanırdır kim bilir? Tabii ki memnun oluruz siyasetimizin böyle bir isim kazanmasından Erdoğan’a çok yakın olduğu konuşulmakta Ergün’ün Ak Parti ya da Sayın Ergün’ün tercih edeceği başka bir parti fark etmeksizin söylüyorum siyaset için bir kazanım olur kuşkusuz siyasetçi Dr. Turan Ergün.

Yazımı sonlandırırken öncelikle bizi unutmayıp kendi makamında ağırlayan valimiz Turan Ergün'e, bu görüşmeyi sağlayan Buğra İnal'a UHM adına teşekkürlerimizi sunuyorum.

Yaptığı valilik görevi boyunca Uşak’ımızın kültür ve tanıtımına katkısı ve emeği geçen Turan Ergün'e yeni görev yerinde başarılar diliyoruz. Bizim bulunmadığımız basına yaptığı veda konuşmasında "Uşak'a gönlümü bırakıyorum." demişti sayın valimiz. Yüz yüze ve bizzat makamında UHM olarak gerçekleştirdiğimiz görüşmemizde biz gözlerinde gerçekten gördük gönlünü bıraktığını ve şehrimizi gerçekten sevdiğini bizlere ve şehrimize gerçekten değer verdiğini ki kuşkusuz çok değer kattı ve kuşkusuz hoş sada bıraktı çok teşekkür ediyoruz her şey için ve hepsi için. Ayrıca yeni atanan valimiz Dr. Naci Aktaş'a UHM ekibi olarak gelecek görevinde başarılar diliyor ve tebrik ediyoruz.

 Saygılarımla...

Yorumlar