Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

İki aday yarışıyor ama iki aday arasında kıyas yapmak bile Ali Çuhadar ismine haksızlık olur..

Bildiğiniz üzere Uşak Haber Merkezi imtiyaz sahibi Gazeteci Erkan Çuhadar'ın da oğlu ve köşe yazarımız da olan Gazeteci Ali Çuhadar Cumhuriyet Halk Partisine gençlik kolları başkanı adayı oldu ve bir dizi siyasi çalışmanın içine girdi. Biz de gazeteci olarak da çocukluğundan beri tanıdığımız her anlamda üzerinde emeği olan abileri olarak da süreci takip ettik eskisi kadar müdahil olamasak da. Eskiden bilirsiniz bütün kongreleri ve ön seçimleri vs. takip ederdik partilerde ve zaman zaman kulis bilgilerini sunduğumuz gibi zaman zaman da kendi görüş ve düşüncelerimizi de aktarırdık. Keza merkez ilçe gençlik kolları kongresinde de bundan daha aktif idik Uşak Haber Merkezi ekibi olarak. Gelin görün ki içimizden birisinin yani Gazeteci Ali Çuhadar kardeşimizin Gençlik Kolları İl Başkanlığına bizzat aday olması bizi sürece pek müdahil olmamaya itti. Zira Ali Çuhadar böyle istedi çünkü kazanacağına emin olduğu gibi kazandığı takdir de gazeteyi kullandılar dedirtmek istememişti anladığım kadarıyla ama ben yine de bu yazıyı kaleme almadan edemedim. Gazeteci olarak yapmam gereken buydu nitekim.

Ali Çuhadar kendisi için bile sürpriz olan hiç hesapta olmadık bir adaylık süreci yaşıyor olmasına rağmen kısa sürede çok iyi yol aldı ve sadece gençlik kollarına değil parti örgütünün tamamına erişti ve herkesin dikkatini çekti. O kadar ki MHP'li ve Ak Parti'li bilinen çevreler bile Ali Çuhadar'ın çalışmalarını yakinen takip ediyor ve kazanıp kazanamayacağını merak ediyor. Ben şahsen kazanacağına eminim hatta şimdiden kazandı bile diyebilirim. Zira onun maksadı Kuvva-yi Milliye siyasetinin CHP'de ve halkta karşılığının olduğunu ve ayrıca gençliğin savrulan bir nesil olmadığını bilakis geleneklerinden aldığı güç ve cesaret ile geleceğe emin adımlar yürüyebilecek bir potansiyel taşıdığını özetle Atatürk'ün emanetlerinin ehil ellerde olduğunu ortaya koymak idi o maksadına erdi. Bildiğiniz üzere ilk adaylık ilanını Kuvva-yi Milliye kahramanı İbrahim Tahtakılıç'ın mezarından yaptı Ali Çuhadar ve ardından da Anıtkabir ziyaretini özenle hazırladıkları bir video ile paylaştı kamuoyuna ve kurucu iradeye ve kuruluş felsefesine bağlılığını ilan etti.

Ne beklenirse Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Başkanı adayından hepsini harfiyen yerine getirdi. Seçim çalışmalarını salt delegeye yönelik yapmadı ve Uşak kamuoyunu kendine hedef kitle edindi. Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir diyen Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın izinde gideceğini her fırsatta taahhüt etti ve Atatürk'ün izinde bir olmayı salık verdi yaptığı her konuşmada. Pırıl pırıl bir yönetim kurulu da oluşturdu bu arada CHP Gençlik Kolları için ki çoğunu yakından tanıdığım hemen hepsi yüksek tahsilli siyasetten hiç bir maddi beklentisi olmayan düzenli işleri ve gelirleri olan insanlardan oluşuyor Ali Çuhadar ın yönetim kurulu. Arkadaşımdır mesela Avukat Necmi Enes Akkaş ortağı Avukat Çağlar Gök'te o da çok iyi arkadaşımdır zaten her ikisi de biz de köşeleri olan hukukçu yazarlardır ve gerçekten haza beyefendidirler ve Necmi Enes Akkaş ismi CHP'ye gerçekten çok değer katar. Her kazanılmış isim değerdir tabi ama toplumda popülaritesi ve saygınlığı olan kaç genç var ki şunun şurasında. Kimi gazetecilik mezunu kimi yeni medya mensubu meslektaşlarımız da var yönetim de, yazılım mühendisi ve reklamcı da var mesela esnaf da var ama hepsi rızkını kendi kazanıyor hepsinin kurulu düzeni var ailesi var ve hepsinin ailelerine katkısı var desteği var. Hiç aralarında baba parası yiyen yok ama çoğunun anne babasının da durumu iyi yani siyasetten bir şahsi beklentileri yok sadece bir kaç Üniversite öğrencisi var temsili ki onların da yine hiç bir beklentisi yok.

Peki ya rakibi ki rakibi demek bile inanın zül bana kısa ama açık konuşacağım kimse kusura kalmasın ama Ali Çuhadar gibi ismi bile markalaşmış bir köşe yazarını ve gençliğe daha şimdiden rol model olmuş ardına şimdiden onlarca genç katmış şimdiden onlarca üyeyi partisine kazandırmış ve şimdiden CHP Gençliğinin de CHP çevrelerinin de geleceğine dair umudu olmuş bir isimle affedersiniz asalak gibi yaşamayı seçmiş siyaseti bir geçim kapısı gibi gören tiplerin kuklası gibi davranan ve itibarını tüketmiş bir isim ile kıyaslamak tam tabiri ile abesle iştigal olacak. CHP'li arkadaşlarımız arıyor ve ya siz bu gençlik kollarına aday olan çocuğun ne mal olduğunu duymuyor musunuz? Yazsanıza bunları partinin vitrinine zarar verir aday olması bile hoş değil bu insanın diyorlar biz de çaresiz hali arz ediyoruz Ali Çuhadar aday olmasa muhakkak yazar uyarır idik CHP Yönetimi ama Ali Başkan, aday olunca biz de kontrpiye de kaldık eleştirme cihetine de gitmedik dedik ama durum da gerçekten vahim. Kendine faydası yok ailesine çevresine faydası yok sevisi sıtarası yok itibar zaten hak getire bir insan ve arkasındaki kuklacılar ve taklacılar ile Gazeteci Ali Çuhadar ve tertemiz yönetim kurulunun her bir ferdini kıyas etmek bile onlara haksızlıktır ki Onun yönetimine yazılan kişiler kadar bile çapı yok maalesef rakibi olan insanın. Neyse iki adaya da başarılar dilerim, umuyorum hukuk ve demokrasi kazanır umuyorum delege elini vicdanına koyar da Cumhuriyet Halk Partisi kazanır.

Yorumlar